FC Den Bosch in mineur

Wat op voorhand al een voetbalfeest had moeten worden in BrainWash Stadion De Vliert, is op een zware deceptie uitgelopen. Geheel los van de sportieve nederlaag is het duel FC Den Bosch – AZ in de kwartfinale van het KNVB Bekertoernooi ontsierd door misdragingen van een groep raddraaiers. Zij hebben een wekenlange voorbereiding door de club, supporters en vrijwilligers volledig verpest met aanhoudende oerwoudgeluiden, het bekogelen van de arbitrage en het niet tonen van respect voor de mensen op en rond het veld.

FC Den Bosch is ontdaan en bijzonder teleurgesteld in deze groep mensen. De club distantieert zich nadrukkelijk van de wanordelijkheden die tijdens de wedstrijd hebben plaatsgevonden. Een bekerronde die nota bene in het kader van ‘respect’ staat laat  littekens achter.

 

Directeur Peter Bijvelds is diep teleurgesteld: “FC Den Bosch betreurt het enorm dat de organisatie en haar vele goede en welwillende supporters vandaag in diskrediet zijn gebracht. Samen met vele supporters boeken we wekelijks grote progressie op vele fronten. Gezamenlijk en eendrachtig nemen we continu initiatieven om de club naar een hoger platform te tillen. Supporters die al vele jaren werkelijk hun hele ziel en zaligheid in deze club stoppen worden in een kwaad daglicht gezet. Supporters die afgelopen weekend de Sint-Janskathedraal mee hebben schoongemaakt, supporters die afgelopen zaterdag en zondag keihard hebben gewerkt om het veld sneeuwvrij te maken, supporters die de verbouwing van de sponsorruimte mee hebben gerealiseerd, etc.. Zij beleven samen met ons een trieste dag. De verslagenheid is groot, maar we zullen strijdbaar zijn en blijven. FC Den Bosch zal, geholpen door al die mensen die het goed voor hebben met hun club, de komende periode alles in het werk stellen om de daders te straffen. Zij horen niet thuis in De Vliert en zullen de zwaarst mogelijke sancties opgelegd krijgen! Dat we daarbij gesteund worden door velen blijkt uit de eerlijke, directe en vooral zeer positieve reacties en acties  vanuit alle supportersgroeperingen.”

 

Tot slot wil FC Den Bosch ook op deze manier graag respect en steun tonen richting de spelers en gasten van AZ en in het bijzonder richting aanvaller Jozy Altidore. Zonder respect geen voetbal!

 

FC Den Bosch voelt zich sterk in de rug gesteund door de supporterswebsites van http://www.fcdbfans.nl/, http://www.supportersclubfcdenbosch.nl/ en http://www.denboschfc.nl/. Ook zij nemen meer dan  nadrukkelijk afstand van de wanordelijkheden die vanavond in BrainWash Stadion De Vliert hebben plaatsgevonden. Waarvoor dank!

« terug