De jaarlijkse open dag van FC Den Bosch, ‘De Aftrap’, vindt dit seizoen plaats op zaterdag 12 augustus aanstaande van 12.00 tot 16.45 uur. De Aftrap is traditioneel gezien de feestelijke opening van het nieuwe voetbalseizoen.

De Aftrap wordt een gezellige happening voor jong en oud. De focus ligt op sportiviteit, voetbal en amusement, waarbij er voldoende gelegenheid zal zijn om kennis te maken met de spelers, staf en medewerkers van de club. Vanaf 12.00 uur zal het voorplein van het stadion toegankelijk zijn voor bezoekers. Voor de jongste fans zijn er springkussens en kan er worden deelgenomen aan verschillende voetbalactiviteiten en -spelletjes. Zo is er onder meer een pannaveldje geplaatst waar jonge talenten hun voetbalkunsten kunnen laten zien. Verder zullen er kramen zijn waar FC Den Bosch-fanartikelen kunnen worden gekocht en zijn er voldoende mogelijkheden om seizoenkaarten te bestellen of om lid te worden van de kidsclub. Uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht en kan er met dank aan stadioncateraar Top Events op meerdere plaatsen een hapje of drankje worden genuttigd, onder het genot van een gezellig stukje muziek. Tussen 12.30 uur en 13.15 uur wordt er een bijzondere wedstrijd gespeeld op het veld. Een afvaardiging van supporters neemt  het dan op tegen een delegatie van oud-spelers van FC Den Bosch. Omstreeks 13.30 uur vindt vervolgens de jaarlijkse spelerspresentatie plaats in het stadion, waarbij alle spelers en stafleden van FC Den Bosch aan het aanwezige publiek zullen worden voorgesteld.

FC Den Bosch – OJC Rosmalen (gratis toegang)
De dag wordt vervolgd met de oefenwedstrijd tussen FC Den Bosch en buurman OJC Rosmalen. Beide ploegen zullen om 14.30 uur aan de aftrap verschijnen in het stadion. Het is voor FC Den Bosch de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen en een mooie krachtmeting tijdens een gezellige voetbaldag!

Na afloop van de wedstrijd is er nog de gelegenheid voor ouders en kinderen om een gezellig praatje te maken met de spelers en staf op het speelveld van Stadion De Vliert. Een leuke kans voor de jongste fans om een handtekening te scoren van hun favoriete helden!

Toegang is de gehele dag gratis! We hopen ook dit jaar weer vele trouwe FC’ers in en rond De Vliert te mogen begroeten en gaan er als vanouds een gezellige dag van maken. Graag tot ziens bij FC Den Bosch!

Met heel mijn hart!