Deze week heeft FC Den Bosch opnieuw een bezoek gebracht aan een basisschool in de regio. Dit keer was het de beurt aan basisschool De Springplank. Het waren keeper Nick Leijten, kidsclubcoördinator Lieke van der Veen en mascotte Bozzie die van de kids een warm welkom kregen.

De leerlingen en leerkrachten van de basisschool waren enorm enthousiast met de komst van FC Den Bosch. De kinderen kwamen bij aankomst direct op de Bosschenaren afgerend om vervolgens een high-five of een knuffel te geven. De leerlingen stonden te trappelen om naar het verhaal van een profvoetballer te mogen luisteren en  gingen na een korte kennismaking allemaal netjes het eigen klaslokaal in.

Tijdens de klassentocht kreeg Nick Leijten al snel gingen de vragen over wat hij leuk vindt bij FC Den Bosch. “Ik heb onlangs mijn contract bij de club verlengd tot de zomer van 2019. Daar ben ik heel erg trots op, want ik heb daar altijd hard voor gewerkt. Ik voel me erg op mijn gemak bij FC Den Bosch en we hebben een heel leuk team. Ook dat vind ik erg belangrijk.’’

Op de vraag hoe hij de toekomst voor zich ziet en antwoordt Leijten: “Ik denk dat ik bij het uitspreken van mijn dromen een goede middenweg moet weten te vinden tussen ambitieus zijn en ook reëel blijven. Momenteel ben ik 25 jaar dus voor nu zou het al een droom zijn om in de Eredivisie te mogen spelen.”

Ook werd er door de leerlingen advies gevraagd op voetbalgebied. “Wij hebben ons met het damesteam, door het behaalde kampioenschap, geplaatst voor het regionale toernooi. Heeft u daar nog tips voor?” Na uiteraard een felicitatie van Leijten gaf hij aan: “Het belangrijkste is als team voor elkaar te blijven werken. Het blijft een sport en iedereen doet zijn best. Juist door die extra strijd voor elkaar te leveren op moeilijke momenten krijg je het beste resultaat.”

De doelman was zelf ook nieuwsgierig naar de ontwikkelingen van de kinderen. “En jongens en meiden wie voetbalt er van jullie zelf bij een club?” Nadat een aantal amateurverenigingen de revue hadden gepasseerd klonk er ineens: “Hier, hier!”, waarop een de leerling enthousiast zijn klasgenoot aanwees. “Hij voetbalt vanaf volgend jaar bij FC Den Bosch!” Leijten reageerde uiteraard met een brede glimlach: “Zo kijk eens aan! Dan zie ik jou komende zomer dus bij ook ons op de club! Veel succes!”

Nadat de leerlingen alle vragen hadden gesteld en voorzien waren van een handtekening werden er nog klassenfoto’s gemaakt met de doelman, Lieke en Bozzie. Nick Leijten gaf tot slot nog zijn mening over de basisschooltour: “Vandaag heb ik hier met heel veel plezier gestaan. De kinderen waren enorm vrolijk en het doet mij goed om een voorbeeld te mogen zijn. Al deze leerlingen zijn toch de toekomst van de club. Ik vind het een geweldig initiatief van FC Den Bosch om bij de basisscholen op bezoek te gaan.”

Wij bedanken Basisschool De Springplank voor de leuke ontvangst en gezellige middag!