In speelronde vier van de Jupiler League boekte FC Den Bosch een mooie 3-0 overwinning op NEC Nijmegen. Voorin wist Dennis Kaars op fraaie wijze zijn eerste doelpunt te maken, maakte aanvoerder Niek Vossebelt de 2-0 en zorgde Muhammed Mert tegen zijn oude club voor de 3-0 eindstand. Aan de andere zijde hield doelman Kees Heemskerk zijn doel schoon, mede door enkele knappe reddingen en een gestopte penalty. Vandaag blikken we aan de hand van Ortec terug op de prestaties van Kees Heemskerk bij het duel FC Den Bosch – NEC Nijmegen (3-0).

Passes
Kees heeft in totaal 30 passes gegeven. 17 passes (57%) kwamen direct bij een tegenstander aan, 12 passes werden in de diepte gespeeld op een middenvelder of spits en één maal verdween een pass over de zijlijn. In totaal koos Heemskerk 17 keer voor een lange pass vooruit.

Intercepties en vangballen
In totaal had de 26-jarige sluitpost twaalf intercepties. Tienmaal deed Heemskerk dat door de bal direct te vangen en tweemaal moest hij de bal weg stompen.  Met twee van zijn tien vangballen wist Heemskerk een voorzet van NEC Nijmegen onschadelijk te maken.

Reddingen
In totaal moest de geboren Zaandammer zes keer redden op een doelpoging van NEC Nijmegen. Eenmaal kon Kees redding brengen door de doelpoging te vangen en vijf keer bracht hij redding door de bal weg te stompen. Driemaal stompte Kees de bal richting de zijkant van het veld, twee keer verwerkte Kees de doelpoging tot een hoekschop en geen enkele keer stompte hij de bal in de voeten van de tegenstander.

Penalty
Misschien wel de mooiste redding van de avond verrichte ‘Super Kees’ in de 93e minuut. Met een uiterste inspanning wist Kees de penalty van de bezoekers te pakken en hiermee verdiende hij zijn eerste ‘clean sheet’ van het seizoen.