In speelronde 23 kwam SC Telstar op bezoek in Stadion De Vliert. Uiteindelijk resulteerde dit in een mooie 3-2 overwinning voor FC Den Bosch, mede dankzij een doelpunt van Dennis Kaars. Vandaag kijken we met behulp van statistiekprogramma Ortec Sports terug op de prestaties van Dennis Kaars tegen SC Telstar.

Speelminuten
In zijn eerste seizoen in de Jupiler League heeft Dennis Kaars in totaal 22 wedstrijden gespeeld. Kaars mocht 18 keer in de basis starten en vier keer invallen. In totaal speelde Dennis tot op heden 1452 minuten voor de Bossche ploeg.

Passes
Tegen Telstar verzond Dennis 29 passes. Kaars speelde de bal vijf keer vooruit, vijf keer breed en 19 keer speelde hij de bal achteruit door te kaatsen met een medespeler vanuit de spitspositie. In totaal kwamen 26 passes bij een medespeler aan wat neerkomt op 90% van het totaal aantal passes.

Aanvallende duels
De in Purmerend geboren aanvaller heeft in totaal 16 keer een aanvallend duel uitgevochten. Hiervan wist hij er zes te winnen. Dennis moest tegen SC Telstar tien keer een ‘staand’ duel uitvechten en zes keer een luchtduel.

Doelpunten
De 30-jarige aanvaller heeft tegen SC Telstar in totaal twee keer op doel geschoten. Met zijn eerste schot op doel wist Dennis Kaars zijn team op een 3-2 voorsprong te schieten. Hiermee wist Dennis zijn seizoentotaal naar zes te brengen. Later in de wedstrijd was hij nog een keer dichtbij een treffer, maar die poging spatte uiteen op de lat.

 Balverlies en balveroveringen
Dennis leed acht keer balverlies tegen SC Telstar. Zes keer leed hij balverlies door een duel te verliezen en twee keer door een verkeerde pass. Daarentegen wist de spits drie keer de bal terug te veroveren. Alle drie de keren kwam dit doordat hij een pass van SC Telstar wist te onderscheppen.