In speelronde 12 van de Jupiler League won FC Den Bosch in Dordrecht met 3-0 van de plaatselijke FC. Hiermee begon FC Den Bosch uitstekend aan de tweede periode. De wedstrijd tegen FC Dordrecht betekende voor Jordy van der Winden zijn negende wedstrijd van het seizoen. Vandaag kijken we met behulp van statistiekprogramma Ortec Sports terug op de prestaties van Jordy van der Winden tegen FC Dordrecht.

Speelminuten
Jordy van der Winden heeft dit seizoen negen van de twaalf competitie wedstrijden gespeeld. Acht van de negen wedstrijden begon hij in de basis en één keer mocht hij na 45 minuten invallen. In totaal speelde Jordy dit seizoen 754 minuten voor FC Den Bosch.

Passes en voorzetten
Van der Winden heeft tegen FC Dordrecht 40 keer een pass verzonden naar een medespeler. In totaal kwamen 34 passes aan, dit komt neer op een succespercentage van 85%. De linksback koos 26 keer voor een pass vooruit, 8 keer voor een pass breed en zes keer voor de oplossing achteruit. Dat de linksback aanvallend is ingesteld wordt ook bevestigd door de drie voorzetten die hij gaf na aanvallende ‘rushes’.

Duelleren en clearances
De verdediger uit Den Haag moest tegen FC Dordrecht 17 keer een verdedigend duel aan gaan. Dertien keer wist hij het duel te winnen, wat neerkomt op 76% van de duels. In aanvallend opzicht ging Jordy 3 keer een duel aan waarvan hij er twee won.

Van alle duels moest Jordy één keer een luchtduel aan gaan. Driemaal moest hij handelend optreden met een sliding en zestien keer ging hij het duel staan aan. In de 20 duels die Jordy aanging maakte hij één keer een overtreding volgens de scheidsrechter. Tevens moest hij ook nog 12 keer handelend optreden in de verdediging door de bal weg te schieten voordat een speler van FC Dordrecht gevaar kon stichten (clearences).

Balverlies en balveroveringen
De 23-jarige verdediger leed tegen FC Dordrecht zes keer balverlies. Tweemaal kwam dit doordat hij een duel verloor, eenmaal door een verkeerde pass en drie keer op een andere manier. De verdediger heeft daarentegen 18 keer de bal terug veroverd. Dit wist hij vijf keer te doen door een duel te winnen en maar liefst 13 keer wist hij zich goed te positioneren en zo de passlijn van de tegenstander eruit te halen en de bal te veroveren.

Door: Niels Ton