In speelronde 28 van de Jupiler League bleef het in de regionale derby tussen FC Den Bosch en FC Oss 0-0. Al na 12 minuten moest Mattias Andersson het veld met een blessure verlaten en mocht de 18 jarige Kevin Felida zich klaarmaken voor zijn vijfde wedstrijd namens de Bossche hoofdmacht. Vandaag blikken we met behulp van statistiekprogramma Ortec Sports terug op de prestaties van Kevin Felida tegen FC Oss. 

Speelminuten
De middenvelder uit de eigen jeugd kwam dit seizoen meerdere keren in actie voor Jong FC Den Bosch en mocht tot op heden één keer invallen bij het eerste elftal, tijdens de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-0). De wedstrijd tegen FC Oss was de derde keer dat hij als invaller optrad. De vroege uitval van Mattias resulteerde in 84 minuten speeltijd voor Felida tegen FC Oss. Dit seizoen speelde Felida tot nu toe 263 minuten voor FC Den Bosch. Verder heeft Kevin twee keer mogen starten bij het eerste team.

Passes en Clearances
Felida verzond als rechtervleugelverdediger 34 keer een pass. Hiervan kwamen 27 passes aan, wat neerkomt op 79% van zijn totale passes. Kevin heeft 19 keer een pass vooruit gespeeld, met de intentie om veelbelovende aanvallen op te zetten. Vier keer koos Kevin voor een bal in de breedte en elf keer koos hij voor een pass achteruit. Naast de 34 passes van de 18-jarige moest hij ook nog 3 keer ingrijpen door de bal weg te werken, zodat gevaarlijke situaties werden voorkomen, ofwel clearances.

Duelleren en overtredingen
De geboren Rotterdammer ging tegen FC Oss tien keer een verdedigend duel aan. Dit kan onderverdeeld worden in twee duels die in de lucht uitgevochten werden en acht duels die over de grond verliepen. Van de acht grondduels wist Kevin er vijf te winnen. Opvallend was dat Kevin bij geen van de ingrepen een overtreding hoefde te maken.

Balverlies en balveroveringen
Felida leed tijdens FC Den Bosch – FC Oss gedurende 84 minuten maar zeven keer balverlies. Viermaal werd er balverlies geleden door een verkeerde inspeelpass en driemaal op andere wijze. Daarentegen wist Kevin ook zes keer de bal terug te veroveren. Dit deed hij drie keer door een duel te winnen en drie keer door een pass te onderscheppen die in de passlijn van de tegenstander lag.

Door: Wesly Lisboa