In speelronde 16 van de Jupiler League kwam Go Ahead Eagles op bezoek in De Vliert. Door de schorsing van Jens van Son mocht Luuk Brouwers voor de tweede keer dit seizoen in de basis beginnen en dat deed hij met verve. Vandaag kijken we met behulp van statistiekprogramma Ortec Sports terug op de prestaties van Luuk Brouwers tegen Go Ahead Eagles.

Speelminuten
De wedstrijd tegen Go Ahead Eagles was de tweede keer dat Luuk Brouwers in de basis mocht starten. Naast zijn twee basisplaatsen kwam Luuk tot op heden achtmaal als vervanger in het veld. Dit seizoen speelde hij tot nu toe 368 minuten voor FC Den Bosch.

Passes en Clearances
Luuk verzond op zijn positie als verdedigende middenvelder 45 keer een pass. Hiervan kwamen 37 passes aan, wat neerkomt op 82% van zijn totale passes. Brouwers heeft 28 keer een pass vooruit gespeeld waarmee hij meerdere malen aan de basis stond van een aanval. Zes keer koos Luuk voor een bal breed en elf keer koos hij voor een pass achteruit. Naast de 45 passes van de 19-jarige middenvelder moest hij ook nog vijf keer handelend optreden door de bal weg te schieten (clearances).

Duelleren en overtredingen
De geboren Helmonder ging tegen Go Ahead Eagles vijftien keer een duel aan. Drie duels waren aanvallend en de overige twaalf duels waren verdedigend. In totaal won Luuk één van de drie aanvallende duels. Verdedigend wist Brouwers negen van zijn twaalf duels te winnen. Luuk onderging in deze duels tweemaal een overtreding.

Balverlies en balveroveringen
Brouwers leed tijdens FC Den Bosch – Go Ahead Eagles gedurende 90 minuten maar zeven keer balverlies. Eenmaal doordat hij een duel verloor, de overige zes keer werden veroorzaakt door een verkeerde pass. Daarentegen wist Luuk ook zevenmaal de bal terug te veroveren. Dit deed hij drie keer door een duel te winnen en de overige vier keer wist Luuk de passlijn van de tegenstander eruit te halen.

Geschreven door Niels Ton