FC Den Bosch heeft samen met de gemeente ‘s-Hertogenbosch, politie, Openbaar Ministerie, GHOR en brandweer het jaarlijkse Convenant Veilig Voetbal getekend. Die ondertekening vond vanmiddag (woensdag 6 december) plaats. Met deze overeenkomst verbinden de betrokken partners zich jaarlijks aan een samenwerking rond de organisatie van betaald voetbalwedstrijden.

De genoemde partijen sluiten deze overeenkomst altijd af voor een periode van één jaar. Het doel ervan is voetbalwedstrijden bij FC Den Bosch plezierig en veilig te laten verlopen. Voor de bezoekers en de omgeving.

Burgemeester Mikkers: “Voetbal bij FC Den Bosch willen we in ’s-Hertogenbosch leuk houden. We willen allemaal dat er een positieve beleving is bij de bezoekers van Stadion De Vliert. Daar gaan we het komende seizoen met elkaar voor zorgen”.

Seizoen 2017-2018
Niet alleen de sportieve prestaties van FC Den Bosch zitten in de lift. Ook achter de schermen wordt er gewerkt om de voetbalwedstrijden zo plezierig en veilig mogelijk te laten verlopen.

Er is een fanzone gemaakt aan de voorzijde van het stadion. Bezoekers kunnen hier wat eten en drinken voor de wedstrijd, in de rust en na afloop van het duel. Verder zijn er bij iedere thuiswedstrijd op het voorplein vele leuke voetbalactiviteiten voor de jongste fans in samenwerking met de FC Den Bosch Foundation. Tevens is er een supporterscoördinator aangesteld waar politie en gemeente al volop mee samenwerken.

Dit seizoen worden er nog elf thuiswedstrijden gespeeld in Stadion De Vliert, waarvan de eerstvolgende plaatsvindt op vrijdag 15 december (FC Den Bosch – Fortuna Sittard, 20.00 uur). Negen wedstrijden vallen in klasse A, het laagste risico. Er is geen wedstrijd meer die in de hoogste klasse (C) valt. De normalisatie die alle partijen de laatste jaren hebben ingezet, zet zich dus ook dit seizoen door.