Een dominant spelend FC Den Bosch heeft vanavond goede zaken gedaan. De ploeg van trainer/coach Wil Boessen won met 0-3 in en van FC Dordrecht en pakte drie belangrijke punten in de eerste wedstrijd van de tweede periode. De Bossche selectie klom bovendien naar de zesde plek op de ranglijst en is al zeven competitiewedstrijden ongeslagen.

FC Den Bosch zag vanavond Mats Deijl terugkeren in de basiself. De talentvolle rechtsback keerde terug van een blessure en speelde ten koste van Evren Korkmaz die op de reservebank plaatsnam.

Beide ploegen hielden elkaar gedurende de eerste twintig minuten in evenwicht. De eerste wapenfeiten kwamen van de kant van de thuisploeg die dit seizoen in eigen huis nog niet had verloren. Zo dook de fysiek sterke aanvaller Jafar Arias na een knappe passeeractie op voor doelman Kees Heemskerk. Uit een lastige hoek schoot hij echter voorlangs. Even later moest Jordy van der Winden handelend optreden na een strakke voorzet vanaf links en keek de Bossche defensie een inzet van Mahmudov over. Aan de andere kant nam Sven Blummel met een laag schot doelman Renze Fij onder vuur.

Gaandeweg de eerste helft kreeg het geduldig spelende FC Den Bosch steeds meer grip op de wedstrijd. De bal werd langdurig in de ploeg gehouden en gedegen zocht de achterhoede naar mogelijkheden om voetballend op te bouwen. In de 40e minuut werd het veldoverwicht omgezet in de openingstreffer. Een combinatie tussen Sven Blummel en Mats Deijl bracht de bal bij Oussama Bouyaghlafen. De jonge vleugelaanvaller, die een prima wedstrijd speelde, aarzelde niet en schoot met rechts in de korte hoek zijn eerste treffer in de Bossche hoofdmacht tegen de touwen. Het betekende tevens de ruststand (0-1).

Na rust aanvankelijk een ongewijzigd spelbeeld. FC Den Bosch kwam sterk uit de kleedkamer en leek de goede lijn van het slot van de eerste helft te willen voortzetten. Oussama Bouyaghlafen stoomde direct na de aftrap op over de linkerflank en creëerde na een lange rush een corner. Dit leverde niet het gewenste resultaat op, maar het gaf de prima Bossche intenties weer. Schoten van aanvoerder Niek Vossebelt en Muhammed Mert troffen even later eveneens geen doel. Ook een kopbal van de Bossche aanvoerder leverde geen tweede treffer op.

Aan Dordtse zijde brak na een uur spelen een gevaarlijke fase aan. Waar eerst een vrije trap door iedereen werd gemist, was het vervolgens de beurt aan Mutzers die sterk de zestien in dribbelde. Sam Kersten bewees dat verdedigen ook een vak is en stopte hem bekwaam af. Even later moest de talentvolle verdediger zich laten wisselen wegens hamstringklachten. Ook Calcan (schot en een mogelijk penaltymoment) en opnieuw Mutzers (schot vanuit riante positie naast) kwamen niet tot scoren.

Daarna was het weer de beurt aan FC Den Bosch dat volgens trainer/coach Wil Boessen misschien wel haar beste wedstrijd van het seizoen speelde. Een knappe combinatie tussen de opnieuw prima ingevallen Jort van der Sande en Sven Blummel, bracht laatstgenoemde in de gelegenheid om de bevrijdende 0-2 te scoren. Uit de draai werkte de Schijndelnaar knap binnen. Even later kreeg Blummel een nieuwe kans om te scoren. Uit een voorzet van Van der Winden schoot hij via een verdediger over. In de absolute slotfase bediende Van der Sande opnieuw een medespeler. Ditmaal was het Muhammed Mert die werd ingespeeld. De behendige dribbelaar had het al een aantal keer zonder succes van afstand geprobeerd, maar zag zijn schot ditmaal hard door het midden tegen de touwen gaan (0-3). Na een laatste poging van opnieuw Mert in de absolute slotseconde floot scheidsrechter Blank voor het einde van de wedstrijd. FC Den Bosch voegde drie belangrijke punten aan haar totaal toe en mag terugkijken op een uitstekende start van de tweede periode.

De complimenten zijn voor de meegereisde supporters en het team dat voor de zevende competitiewedstrijd op rij niet verloor. Volgende week wordt er niet gevoetbald in de Jupiler League. Op vrijdag 17 november wacht de eerstvolgende wedstrijd voor FC Den Bosch. FC Volendam is die avond de tegenstander in Stadion De Vliert (20.00 uur). Bij dit duel heeft FC Den Bosch een speciale groepsactie. Vier toegangskaarten kosten geen € 50,00, maar € 30,00! Kijk op www.fcdenbosch.nl/tickets voor meer informatie.

Opstelling FC Dordrecht: Fij; Stankov, Amevor, Alkan, Misidjan (Statia); Hamer (Lima Duarte Lopes), Bakker, Mahmudov; Mutzers, Arias, Calcan.

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Deijl, Kersten (Andersson), Biemans, Van der Winden; Van Son, Vossebelt, Mert; Blummel, Kaars (Van der Sande), Bouyaghlafen (Brouwers).

#metheelmijnhart