FC Den Bosch heeft vanavond in eigen huis met 4-0 gewonnen van provinciegenoot FC Eindhoven. Nadat Jordy van der Winden FC Den Bosch voor rust op een 1-0 voorsprong had gebracht, waren het aanvoerder Niek Vossebelt (11e en 12e treffer) en Sven Blummel (10e treffer) die hun ploeg naar een ruime overwinning leidden tijdens de tweede helft. Het carnavalsfeest in Oeteldonk gaat hiermee op heerlijke wijze van start.

In de Bossche basisopstelling vonden er enkele mutaties plaats ten opzichte van het thuisduel met SC Telstar. Mats Deijl moest zich als gevolg van een blessure noodgedwongen laten vervangen door Luuk Brouwers, Zija Azizov speelde als linksbuiten voor de eveneens geblesseerde Danny Verbeek en in het centrum van de defensie speelde Mattias Andersson in plaats van de geschorste Sam Kersten.

De eerste mogelijkheid in het duel viel te noteren voor FC Eindhoven. Mart Lieder werd vanuit het middenveld diep gestuurd, maar vond Kees Heemskerk op zijn weg. De Bossche doelman dwong de topscorer van de Jupiler League naar de zijkant, en wist het gevaar daarmee af te wenden. Aan de andere kant liet captain Niek Vossebelt van zich horen. De Bossche topscorer controleerde de bal met de borst en schoot vervolgens met links via een Eindhoven-verdediger naast. De daaropvolgende corner werd door Bart Biemans van dichtbij overgekopt. Na ruim een half uur spelen kreeg FC Den Bosch opnieuw een aardige kans, nadat een speler van FC Eindhoven de bal verloor op een gevaarlijke plek. Na een combinatie over meerdere schijven was het Sven Blummel die uithaalde. De Bossche buitenspeler raakte echter de buitenkant van de paal. Een minuut later was het wel raak. Jordy van der Winden werd in de zestien aangespeeld, bleef uiterst koel en rondde beheerst met buitenkant links af (1-0).

Direct na de Bossche treffer kreeg Mart Lieder dé kans om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen. Met links schoot hij de bal echter naast, in plaats van in het lege doel. Kort voor het rustsignaal poeierde Van Son een volley nog over, ging Lieder in een duel met Brouwers naar de grond in de zestien en strandden Kaars en de jarige Mert beiden op doelman Swinkels. Gescoord werd er echter niet meer. Beide ploegen zochten de kleedkamers zodoende op met een 1-0 tussenstand in Bosch’ voordeel.

Na rust zette FC Den Bosch een tandje bij. Eerst was het Dennis Kaars die het doel van FC Eindhoven met een omhaal onder vuur nam na een knappe aanval. Een minuut later was het wel opnieuw raak. Niek Vossebelt nam een voorzet van Luuk Brouwers ineens uit de lucht met de binnenkant van de voet en schoot in de verre hoek de 2-0 binnen. Het was alweer de elfde treffer van de Bossche middenvelder van dit seizoen. Drie minuten later gooide Sven Blummel het duel in het slot. Na een knappe dribbel kwam de Schijndelaar naar binnen en krulde hij de bal met links onhoudbaar in de verre hoek achter doelman Swinkels (3-0). Nadat Brouwers zijn kopbal ternauwernood door de Eindhoven-doelman gestopt zag worden was het Niek Vossebelt die een kwartier voor tijd op fantastische wijze de 4-0 tegen de touwen kopte. Aan Eindhoven-zijde schoot invaller Van de Velde na een knappe actie nog op de lat en schoot Mart Lieder in blessuretijd uit de draai voorlangs. De Bossche overwinning kwam echter geen moment meer in gevaar.

FC Den Bosch boekte haar tweede thuiszege op rij en deed bovendien goede zaken in de stand door een directe concurrent in de strijd om de Jupiler Play-Offs te verslaan. Op maandag 19 februari wacht het uitduel bij Jong PSV in het Jan Louwers Stadion, waarna op vrijdag 23 februari de derby tegen buurman RKC Waalwijk volgt. We wensen alle Oeteldonkers een ‘vergimmes mooi’ carnaval toe, maar dat zal zeker lukken na deze even zo belangrijke als mooie 4-0 zege. Tot ziens in Stadion De Vliert!

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Brouwers (Felida), Andersson, Biemans, Van der Winden; Van Son, Vossebelt, Mert; Blummel, Kaars (Van der Sande), Azizov (Bolsius).

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels; Kortstam (Achenteh), Matthijs, Kabangu (Thomas), Lieder, Loof, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, El Hasnaoui (Van de Velde).

Met heel mijn hart!

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots