FC Den Bosch heeft het contract met middenvelder Luuk Brouwers (18) opengebroken. Hierdoor blijft de talentvolle middenvelder niet tot en met 30 juni 2018, maar tot de zomer van 2020 aan de Bossche club verbonden. Brouwers werd op 1 juli 2016 vanuit de jeugdopleiding overgeheveld naar het eerste elftal van FC Den Bosch en maakt sindsdien deel uit van de Bossche hoofdmacht.

Luuk Brouwers is op 3 mei 1998 in Helmond geboren en doorliep vanaf jonge leeftijd de jeugdopleiding van FC Den Bosch. De middenvelder debuteerde op 10 april 2015, op 16-jarige leeftijd, in het eerste van FC Den Bosch in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV (1-1). Tot op heden kwam Brouwers 21 keer in actie voor FC Den Bosch.

De contractverlenging van Luuk Brouwers past binnen de duurzame voetbalvisie van FC Den Bosch, waarbij talentontwikkeling van jonge spelers uit de eigen opleiding en het vastleggen van voetballers uit de regio belangrijke pijlers zijn. Na het vastleggen van Zija Azizov en Sam Kersten is Luuk Brouwers de derde speler uit de eigen jeugdopleiding die recentelijk een meerjarige overeenkomst heeft getekend bij de club.

Trainer/coach Wiljan Vloet over de contractverlenging van Luuk Brouwers: “We zijn verheugd dat we het contract met Luuk hebben kunnen openbreken. Luuk heeft de laatste tijd veel progressie geboekt en zich opgewerkt tot vaste waarde op het middenveld. Qua karakter en speelstijl past hij uitstekend binnen het DNA van de club. Hij beschikt over de juiste mentaliteit, heeft een goede pass in de benen en heeft een goed tactisch inzicht. We hebben gezamenlijk een ambitieuze meerjarenplanning voor ogen en kijken er naar uit om de komende seizoenen stappen met hem te gaan zetten binnen FC Den Bosch!”