FC Den Bosch heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit bij FC Emmen, met 2-2 gelijkgespeeld. De Bossche ploeg kwam twee keer op voorsprong, maar zag de thuisploeg even zo vaak via Cas Peters gelijk maken. Mert maakte de eerste Bossche treffer, Vossebelt vanaf de stip de tweede (en zijn negende).

FC Den Bosch begon met meerdere mutaties in haar defensie. Nick Leijten verving Kees Heemskerk die te veel hinder ondervond aan zijn rechterknie. Jonas Heymans verving opnieuw Jordy van der Winden (rugblessure) en Luuk Brouwers verving de zieke Sam Kersten. Jens van Son schoof een linie terug en speelde samen met Biemans centraal achterin. Op de rechterflank had Verbeek de voorkeur gekregen boven Sven Blummel.

FC Den Bosch kreeg al vroeg in de wedstrijd een grote kans om de score te openen. Bouyaghlafen werd alleen op doelman Telgenkamp afgestuurd, maar zag laatstgenoemde als winnaar uit de strijd komen. Aan de andere kant kreeg FC Emmen vier dotten van kansen binnen het eerste kwartier. Schoten van Peters en Bijl werden geblokt en een kopbal van Hemmen verdween via de buitenkant van de paal naast het lege Bossche doel.

De Bossche ploeg kwam na een half uur spelen op voorsprong. Biemans stuurde Mert diep die zowel zijn directe tegenstander als Emmen-doelman Telgenkamp te vlug af was en vervolgens eenvoudig de bal in het lege doel kon schuiven. Lang kon de ploeg niet van de voorsprong genieten. Clubtopscorer Cas Peters rondde een aanval van dichtbij af na weifelend optreden in de FC Den Bosch-verdediging.

Na rust een beduidend sterker FC Den Bosch dan in de eerste helft. De Bosschenaren trokken het spel met combinatievoetbal naar zich toe en kwamen in de 53e minuut opnieuw op voorsprong. Heymans werd gevloerd in de zestien, waarna captain Niek Vossebelt vanaf de stip zijn negende treffer van het seizoen tegen de touwen mocht schieten (1-2).

Op dat moment brak een belangrijk moment in de wedstrijd aan. Nadat de opnieuw prima spelende Jort van der Sande met links had naast geschoten was het Danny Verbeek die door de aanvaller werd vrijgespeeld. In de zestien werd Verbeek van achteren neergehaald op het moment dat hij wilde uithalen, maar scheidsrechter Kooij liet doorspelen. Waar het wellicht 1-3 had kunnen worden was het even later aan de andere kant vanaf de stip wel raak. In een licht duel met Van Son ging Peters naar de grond, waarna hij zelf vanaf elf meter het buitenkansje benutte. Beide ploegen speelden vanavond een open wedstrijd, creëerden nog enkele mogelijkheden, maar kwamen niet meer tot scoren.

De ploeg van trainer/coach Wil Boessen gaat als gevolg van het 2-2 gelijkspel in Emmen de winterstop in op een keurige achtste plek op de ranglijst.

Trainer/coach Wil Boessen sprak van een moeilijke eerste helft en een sterke tweede en kon leven met de puntendeling: “De eerste helft hebben we veel achter FC Emmen moeten aan lopen, omdat we moeite hadden met hun lopende middenvelders die bleven gaan. De vele wisselingen in onze defensie, zorgden ervoor dat we wat zoekende waren. Uiteindelijk hebben zij het goed gedaan. De tweede helft was nadrukkelijk voor ons. We waren de voetballende partij. Er lag veel ruimte, waar we uiteindelijk onvoldoende gebruik van hebben gemaakt. Al met al is het over het duel bekeken  een terecht gelijkspel als je de penaltymomenten buiten beschouwing laat. De eerste helft was voor hen, de tweede voor ons.”

FC Den Bosch TV: Nabeschouwing met Wil Boessen en Nick Leijten:

We bedanken onze supporters die de verre reis naar een mistige JENS Vesting hebben gemaakt en wensen alle FC’ers ook vanaf deze plek alvast fijne dagen toe!

Opstelling FC Den Bosch: Leijten; Deijl, Van son, Biemans, Heymans; Vossebelt, Brouwers (Fernandes), Mert; Verbeek (Azizov), Van der Sande, Bouyaghlafen (Blummel).

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Klok (Haydary), Moussa, Bannink, Peters, Veendorp, Bakker, Hemmen (Bilate), Siekman, Bijl, Loen.

Met heel mijn hart!

Fotografie Pro Shots