De jeugdopleiding van FC Den Bosch is sinds dit seizoen terug onder de vleugels van de club. De Bossche jeugd is met vele amateurverenigingen in de regio in gesprek om partnerships aan te gaan. Onlangs hebben we RKVV Wilhelmina en Nooit Gedacht al als partner mogen verwelkomen, per heden zijn we er trots op om ook FC Engelen als samenwerkingspartner te mogen begroeten. Zij waren afgelopen vrijdag ‘Club van de Week’ bij FC Den Bosch – Fortuna Sittard.

Voorafgaand aan de wedstrijd FC Den Bosch – Fortuna Sittard vond de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst plaats. Namens FC Engelen was een brede delegatie in De Vliert vertegenwoordigd in de sponsorruimte en op de tribunes. Pupillen van FC Engelen liepen bovendien mee in de line-up en verzorgden in de middencirkel de rustactiviteit.

Het bestuur van FC Engelen tijdens de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met FC Den Bosch.

Onno Stumphius, jeugdvoorzitter van FC Engelen, over de samenwerking: “Wij gaan heel graag de samenwerking aan met FC Den Bosch, omdat wij dit als een mooie volgende stap zien in de optimalisering van onze jeugdopleiding. Enerzijds is er de ambitie om over vijf jaar een FC Engelen-speler bij FC Den Bosch in het eerste te zien spelen, anderzijds kunnen wij de kennis, kunde en ervaring van FC Den Bosch goed gebruiken voor onze eigen jeugdopleiding. Door de ontwikkeling bij FC Engelen komen er op zaterdagen steeds meer scouts van BVO’s. Dat is een compliment voor FC Engelen. Wel hebben wij soms vraagtekens wanneer hele jonge kinderen buiten school en voetbal eigenlijk geen sociaal leven meer hebben, onder meer door de grote reisafstanden of het heel vroeg uit huis gaan. Waarom moeilijk doen, als je om de hoek als jonge voetballer bij de BVO FC Den Bosch de ideale volgende stap kunt zetten! We kijken dan ook uit naar een mooie samenwerking met FC Den Bosch!”

Algemeen directeur Paul van der Kraan reikt aan Onno Stumphius van FC Engelen (links) een ingelijst wedstrijdshirt uit.

Fotografie: Henk van Esch