FC Den Bosch heeft zich per direct verzekerd van de diensten van Evren Korkmaz (20). De verdediger, die zowel als rechtsback en centraal in de achterhoede uit de voeten kan, wordt komend seizoen gehuurd van Eredivisionist VVV-Venlo.

Evren Korkmaz is geboren op 27 april 1997 in Venlo. Korkmaz doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van VVV-Venlo dat hem in het seizoen 2015-2016 overhevelde naar de selectie. De verdediger speelde dat seizoen vier duels in de Venlose hoofdmacht en maakte op 18-jarige leeftijd zijn debuut in het betaald voetbal tegen FC Den Bosch. Afgelopen seizoen kwam Korkmaz in het kampioensjaar van VVV-Venlo tot negen optredens in de Jupiler League.

Trainer/coach Wil Boessen is content met de komst van Evren Korkmaz naar FC Den Bosch: “Evren is een talentvolle speler die voor FC Den Bosch inzetbaar is als rechtsback en als centrale verdediger, posities die binnen onze selectie nog niet dubbel waren bezet. Evren verlengde onlangs zijn contract in Venlo tot medio 2019 en hoopt bij FC Den Bosch speelminuten te gaan maken. Evren is een harde werker, heeft een goede mentaliteit en staat zijn mannetje in het veld. Hij sluit per direct aan bij de groep, we wensen hem veel succes toe in het Bossche shirt.”