FC Den Bosch heeft vanavond op Sportpark De Toekomst met 1-0 verloren van Jong Ajax. Na een sterke eerste helft van de thuisploeg, waarin zij via Nunnely wist te scoren (en misschien wel vaker had moeten scoren), kwam de ploeg van trainer/coach Wil Boessen gedurende de tweede helft beter in haar spel. Danny Verbeek kreeg hierbij de grootste kans op de gelijkmaker. Op aangeven van Azizov schoot hij echter van dichtbij op de lat. Aan de andere kant bleef ook Jong Ajax gevaarlijk, maar gescoord werd er niet meer.

FC Den Bosch begon met twee wijzigingen in haar basisopstelling. Captain Niek Vossebelt ontbrak wegens een schorsing en linksback Jordy van der Winden was afwezig als gevolg van een blessure die hij had opgelopen in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Dennis Kaars en Jonas Heymans waren hun vervangers.

Jong Ajax kwam sterk uit de startblokken en bezorgde FC Den Bosch een bijzonder lastige eerste twintig minuten. Het eerste schot van de wedstrijd was nog wel van Jort van der Sande, maar daarna namen Lang, Mazraoui, Nunnely en Cassierra het doel van Kees Heemskerk geregeld onder vuur. De Bossche sluitpost bleek een prima sta-in-de-weg en kreeg daarbij ook een keer hulp van de paal op een poging van Cassierra, na een foutieve breedtepass op het middenveld van FC Den Bosch. Toch moest de Bossche ploeg capituleren nadat Nunnely een strakke voorzet vanaf de linkerflank bij de tweede paal via het aluminium wist binnen te schieten.

Nadat de Ajax-storm enigszins was gaan liggen probeerde FC Den Bosch met name via de omschakeling gevaar te stichten. De passing was vandaag echter geregeld onnauwkeurig, waardoor de Bosschenaren onvoldoende dreigend werden. Een steekbal van Van der Sande op Blummel werd doorzien en ook pogingen van Bouyaghlafen strandden vroegtijdig.

Na rust kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht, ondanks het feit dat de thuisploeg de grootste kansen kreeg. Trainer/coach Wil Boessen had Verbeek voor Blummel gebracht en Brouwers voor Kaars, waardoor er meer voetbal in het Bossche spel kwam. Dit leidde tot meer dreiging en enkele doelpogingen. Een prima aanval tussen Bouyaghlafen, Verbeek, Van der Sande en Brouwers bracht de bal bij laatstgenoemde, maar zijn poging met links ging over. Aan de andere kant bleef Jong Ajax gevaarlijk en wist zij opnieuw te scoren. Ditmaal via Cassierra, maar zijn kopgoal werd gemaakt vanuit buitenspelpositie. Ook een schot van Nunnely trof geen doel. De grootste kans in deze fase was opnieuw voor Cassierra. Zijn inzet oog in oog met doelman Heemskerk ging over.

Met nog circa tien minuten op de klok viel de grootste kans van de wedstrijd te noteren voor FC Den Bosch. Na een knappe actie werd invaller Zija Azizov vrijgespeeld. Hij gaf strak voor en waar iedereen op De Toekomst hem al telde ging de inzet van Verbeek van dichtbij toch op de lat in plaats van in het doel. Aan de andere kant stierf een halve omhaal van de behendige Nunnely in schoonheid en werd een hard schot van afstand van invaller Sierhuis in de 90e minuut door Heemskerk gepareerd. Het bleef dan ook 1-0.

We kijken terug op een terechte nederlaag, maar met een beetje geluk had er meer ingezeten. Vrijdag sluit FC Den Bosch de eerste seizoenhelft af met de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Voor FC-supporters geldt vrij vervoer! We bedanken onze supporters voor hun steun in Amsterdam.

Met heel mijn hart!

Opstelling Jong Ajax: Van Bladeren; Dankerlui (Bakboord), Doekhi, Bergsma, Bakker (Savastano); Matusiwa, D. de Wit, Mazraoui; Nunnely, Cassierra, Lang (Sierhuis).

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Deijl, Kersten, Biemans, Heymans; Van Son, Kaars (Brouwers), Mert; Blummel (Verbeek), Van der Sande, Bouyaghlafen (Azizov).

 Foto’s: Henk van Esch en Pro Shots