FC Den Bosch heeft vanavond op bijzonder knappe wijze de eerste zege van het seizoen geboekt. In Stadion De Vliert werd kampioenskandidaat NEC Nijmegen met een klinkende 3-0 verslagen. Dennis Kaars, Niek Vossebelt en Muhammed Mert waren de Bossche doelpuntenmakers. Doelman Kees Heemskerk had enkele belangrijke reddingen in huis, waaronder een penalty in blessuretijd en liet zich na afloop terecht kronen tot man-of-the-match.

FC Den Bosch en NEC Nijmegen maakten er met name in de eerste helft een open en boeiend duel van. Beide ploegen kregen kansen op de openingstreffer. Aan Bossche zijde waren Sven Blummel en Oussama Bouyaghlafen dichtbij een treffer, aan de zijde van NEC lieten Sven Braken, Ferdi Kadioglu en Ted van de Pavert zich gelden. Dennis Kaars brak na 20 minuten de ban voor de ploeg van trainer/coach Wil Boessen. Niet alleen voor de Bossche ploeg, maar ook voor zichzelf, door zijn eerste treffer van het seizoen binnen te schieten. Doelman Smits verdedigde slap uit, recht in de voeten van de Bossche spits die niet aarzelde en de bal op fraaie wijze in de verre hoek over de doelman krulde. Even later kwam de thuisploeg zelfs op 2-0. Oussama Bouyaghlafen had een knappe actie in huis over de linkerflank en bediende Niek Vossebelt op maat. De Bossche aanvoerder twijfelde niet en kopte eenvoudig binnen bij de tweede paal en bracht de thuisploeg zo op een comfortabele voorsprong. Kees Heemskerk moest nog enkele keren handelend optreden, maar bleek keer op keer een prima sta-in-de-weg. Nijmeegse schoten en corners werden vakkundig gepareerd.

Blijdschap bij de Bossche ploeg na de openingstreffer van aanvaller Dennis Kaars

Na rust verwachtte het Bossche publiek een aanvallend NEC. Toch was het FC Den Bosch dat de wedstrijd volledig onder controle had en enkele keren gevaarlijk wist door te komen. Het was uiteindelijk Muhammed Mert die aan alle twijfel een eind maakte. Hij werd kort voor tijd op maat bediend en mocht diagonaal de 3-0 tegen de touwen schieten. Een bevrijd gevoel galmde door De Vliert, gevolgd door het klassieke ‘Heya Den Bosch!’ De feestvreugde kreeg extra glans door fantastisch handelend optreden van doelman Kees Heemskerk die in blessuretijd een penalty uit de hoek wist weg te plukken.

Supporters; bedankt voor jullie steun vanavond in De Vliert! Een extra compliment gaat hierbij uit naar alle supporters op vak G die zich niet hebben laten provoceren tijdens de slotfase van het duel.

Ontlading bij aanvoerder Niek Vossebelt

FC Den Bosch TV: Wil Boessen en Jordy van der Winden

Opstelling FC Den Bosch: Kees Heemskerk; Mats Deijl (Jeremy Fernandes), Sam Kersten, Ben Santermans, Jordy van der Winden; Jens van Son, Niek Vossebelt (Aanv.), Muhammed Mert; Sven Blummel (Jort van der Sande), Dennis Kaars, Oussama Bouyaghlafen (Bart Biemans).

Opstelling NEC Nijmegen: Joshua Smits; Robin Buwalda (Michael Heinloth), Ted van de Pavert, Calvin Verdonk, Wojciech Golla; Mart Dijkstra (Aanv.), Janio Bikel (Anass Achachbar), Ferdi Kadioglu; Jordan Larsson (Joey Sleegers), Sven Braken, Arnaut Groeneveld.

SC Telstar – FC Den Bosch
Op vrijdag 15 september, aanvang 20.00 uur, speelt FC Den Bosch in het Rabobank IJmond Stadion tegen SC Telstar. Voor supporters van FC Den Bosch geldt een autocombiregeling. Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kan via de Online Ticketshop tot en met dinsdag 12 september één omwisselbiljet worden gekocht. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. De prijs bedraagt € 6,00. Het is ook mogelijk om toegangskaarten te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren, tot en met donderdag 14 september. Vanaf 17.45 uur kan er omgewisseld worden bij Stadion De Vliert. Alvast een prettige wedstrijd toegewenst!

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots