FC Den Bosch heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een 3-0 oefenzege op OJC Rosmalen. Beide ploegen troffen elkaar vanmiddag om 14.30 uur tijdens de jaarlijkse Open Dag van FC Den Bosch.

Alle drie de treffers vielen tijdens de eerste helft te noteren. Middenvelder Muhammed Mert rondde een prima voorzet vanaf de rechterflank af, nadat OJC Rosmalen in de eerste paar minuten wellicht een penalty had moeten krijgen. Gaandeweg het eerste bedrijf werd FC Den Bosch sterker. Schoten van Kaars werden nog gered, maar op een inzet van Danny Verbeek had de Rosmalense doelman geen antwoord. De behendige flankspeler schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied beheerst binnen in de korte hoek. Het was diezelfde Verbeek die aan de basis stond van de 3-0 voorsprong. Na twee man te hebben gepasseerd werd hij dermate gehinderd in het strafschopgebied dat scheidsrechter Lorenzo Cairo besloot de bal op de stip te leggen. Middenvelder Niek Vossebelt benutte het buitenkansje en schoot FC Den Bosch op een 3-0 voorsprong.

Na rust kregen ook de bezoekers enkele prima kansen. Een schot van Meeuwsen ging over, een vrije trap belandde op de lat en een prima aanval werd in buitenspelpositie afgerond. Ook de ploeg van Wil Boessen kreeg nog enkele grote kansen. Een combinatie tussen Kaars en Blummel eindigde op de voet van de keeper, en ook schoten van Fernandes, opnieuw Kaars en Verbeek troffen geen doel.

FC Den Bosch bedankt OJC Rosmalen voor hun komst en de sportieve voetbalmiddag en haar supporters voor hun komst naar Stadion De Vliert. Tot vrijdag bij de wedstrijd FC Den Bosch – Jong AZ (20.00 uur).

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk (Leijten); Fernandes, Kersten, Santermans Van der Winden (Heymans); Van Son, Vossebelt, Mert (Brouwers); Blummel (Biemans), Kaars, Verbeek.

Fotografie: Henk van Esch