FC Den Bosch heeft de openingswedstrijd van seizoen 2016-2017 vanavond op knotsgekke wijze met 5-4 verloren van Jong PSV. In het Jan Louwers Stadion maakte de Bossche club met tien man een 4-0 achterstand goed, maar uiteindelijk moest zij toch capituleren toen Sam Lammers zijn vierde treffer van de avond binnenschoot.

FC Den Bosch opende het duel met een uitgedund middenveld. Niek Vossebelt bleek nog niet voldoende hersteld van zijn hersenschudding en werd gemist. Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor de uitploeg. Romero Regales draaide zichzelf knap vrij in de zestien en krulde de bal op de lat. Daarna was het Jong PSV dat via een loepzuivere hattrick van aanvaller Sam Lammers rap op een 3-0 voorsprong kwam. Bossche fouten gingen hier aan vooraf, waardoor de ploeg van trainer/coach Wiljan Vloet het zichzelf bijzonder lastig maakte. De 1-0 werd gemaakt via een rebound, de 2-0 via een intikker na onnodig balverlies in de Bossche defensie en de 3-0 wederom vanuit een rebound, geheel vrij vanaf de rand van het zestienmetergebied. Tussendoor had Arda Havar met links nog rakelings langs de kruising geschoten.

J PSV - FCDB (02)B

Daar kwam nog bij dat Alessio Carlone zichzelf ogenschijnlijk zwaar blesseerde in een duel op het middenveld en dat Jeremy Fernandes met rood het veld moest verlaten, waarna Rommens randje zestien een vrije trap binnenschoot (4-0). Het slotakkoord voor rust was echter voor Zija Azizov die een afvallende bal knap binnenkant paal binnenschoot (4-1). Het bleek het startsein voor een knappe inhaalrace.

Na rust een veel compacter spelend FC Den Bosch. Maatsen was in de ploeg gekomen voor Brouwers en FC Den Bosch kwam al snel op 4-2 door een goal van Ben Santermans uit een corner. Niet veel later werd het zelfs 4-3 toen Regales een toegekende penalty onberispelijk binnenschoot. Een bizarre kopbal van Biemans trof even later ook nog doel, de gelijkmaker was een feit. FC Den Bosch knokte voor wat het waard was, probeerde vanuit een hechte organisatie gecontroleerd uit te breken en slaagde daar af en toe behoorlijk in, tot tevredenheid van de ruim 200 aanwezige Bossche supporters en sponsors.

 J PSV - FCDB (05)

Toch was het opnieuw Lammers die vanavond een plaag bleek te zijn voor de achterhoede van FC Den Bosch. De Eindhovense spits werkte een lage voorzet vanaf rechts beheerst achter doelman Heemskerk, FC Den Bosch keek opnieuw tegen een achterstand aan, een die zij tijdens het restant van de wedstrijd niet meer te boven wist te komen. Er werd gestreden voor iedere meter, de meegereisde supporters bleven massaal achter hun ploeg staan, maar de gelijkmaker bleef uit.

De eenvoudig opgelopen tegentreffers behoeven aandacht, maar het scorend vermogen, de werklust en veerkracht geven hoop. Vrijdag wacht De Graafschap tijdens de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Een mooie nieuwe kans voor FC Den Bosch om tot een goed resultaat te komen!

J PSV - FCDB (012)

De kassa’s op het voorplein zijn vrijdag om 18.45 uur geopend. Volwassenen betalen 12,50 voor een kaart op de M-side, familietribune of noordtribune en 22,50 op de eretribune. Jeugd tot en met 12 jaar heeft gratis toegang! Zij ontvangen bij het betreden van het stadion gratis een toegangskaart bij de desbetreffende tribune. Tot ziens in Timmermans Infra Stadion De Vliert.

Heya Den Bosch!

Co7se-TWcAEhHRl.jpg

Fotografie Henk van Esch