Morgenavond treedt FC Den Bosch in eigen huis om 20.00 uur aan voor de Brabantse derby tegen ‘buurman’ RKC Waalwijk. Timmermans Infra Stadion de Vliert is voor de tweede keer in vijf dagen tijd het strijdtoneel voor een mooi affiche. In de rubriek “In gesprek met Wiljan” vragen wij onze trainer/coach Wiljan Vloet hoe het met de spelers in de ziekenboeg gaat. “Wij gaan met goed vertrouwen en veel energie de wedstrijd in.”

Damiano Schet is nog altijd niet inzetbaar voor de Bossche oefenmeester. Hij is nog altijd herstellende van de blessure die hij opliep tijdens de wedstrijd tegen Jong PSV, kort na de winterstop. Voor middenvelder Luuk Brouwers komt de derby ook nog te vroeg. Daar staat tegenover dat Romero Regales weer volledig fit is. De spits van FC Den Bosch zit naar alle waarschijnlijkheid bij de wedstrijdselectie, waardoor de kans bestaat dat hij zijn rentree gaat maken tijdens het duel met de Waalwijkers.

Dit geeft Vloet weer meerdere opties in zijn voorhoede. “In het duel met VVV-Venlo konden wij niet winnen, omdat we in balbezit te weinig brachten, maar hoefden we aan de andere kant eigenlijk ook niet te verliezen. Na een lastig dubbelprogramma, waarin we buiten de koploper, in mijn opzicht ook de beste ploeg van de competitie, SC Cambuur, troffen (0-1 winst, red.) hebben we deze week vol energie toegewerkt naar de thuiswedstrijd tegen RKC. Wedstrijden als die van morgenavond zijn altijd speciaal en moeten gewonnen worden. Wij hebben goed getraind en gaan deze derby met veel vertrouwen tegemoet.”

Alle (geblesseerde) selectiespelers van FC Den Bosch worden behandeld door onze officiële fysiopartner: Fysiotherapie Scholten, www.fysiotherapiescholten.nl.