De jaarlijkse open dag van FC Den Bosch, ‘De Aftrap’, vond vanmiddag weer plaats in en rond Stadion De Vliert. De Aftrap is traditioneel gezien de feestelijke opening van het nieuwe voetbalseizoen en een gezellige happening voor jong en oud.

De focus ligt jaarlijks op sportiviteit, voetbal en amusement, waarbij er ook vandaag weer voldoende gelegenheid was om kennis te maken met de spelers, staf en medewerkers van de club. Het voorplein was vanaf 12.00 uur toegankelijk voor bezoekers. Ondanks de regen hebben we vele supporters mogen verwelkomen die gezellig kwamen voetballen in de pannakooi of op het kunstgrasveldje van Sports & Playgrass op het voorplein. De jongste kids konden daarnaast leuke spelletjes doen, een stormbaan parcours afleggen, op het springkussen, zich laten schminken of op de foto met Bozzie. Verder waren er volop kramen met merchandise en FC Den Bosch-artikelen. Ook Brabants Dagblad, Supportersclub FC Den Bosch en Den Bosch FC waren aanwezig met een eigen kraam.

Stadioncateraar Top-Events Group zorgde voor een gezellig stukje muziek, een hapje en een drankje. Tussen 12.30 uur en 13.15 uur vond er een bijzondere wedstrijd plaats op het veld tussen een afvaardiging van supporters en een delegatie van oud-spelers van FC Den Bosch. De oud-FC’ers wonnen met 4-2 (treffers van Louis van Schijndel (3x) en Jan van Grinsven). Om half twee was de jaarlijkse spelerspresentatie gevolgd door een optreden van Jack van Raamsdonk. Om 14.30 uur vond de oefenwedstrijd tussen FC Den Bosch en OJC Rosmalen plaats. Het duel was voor FC Den Bosch de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen en een mooie krachtmeting tijdens een gezellige voetbaldag! FC Den Bosch versloeg OJC met 3-0 door treffers in de eerste helft van Muhammed Mert, Danny Verbeek en Niek Vossebelt (penalty).

Na afloop van de wedstrijd was er nog de gelegenheid voor ouders en kinderen om een gezellig praatje te maken met de spelers en staf op het speelveld van Stadion De Vliert. Een leuke kans voor de jongste fans om een handtekening te scoren van hun favoriete helden!

We bedanken de vele trouwe FC’ers en buurman OJC Rosmalen voor hun komst op deze regenachtige dag naar Stadion De Vliert! Tot aanstaande vrijdag (18 augustus) bij de start van het nieuwe seizoen tegen Jong AZ!

????????????????????????????????????