Danny Verbeek (26) keert terug bij FC Den Bosch. De Bossche club heeft overeenstemming bereikt met de aanvaller over een contract voor de duur van drie seizoenen. Verbeek komt over van NAC Breda en komt de Bossche gelederen met ingang van aankomende zomer versterken.

Danny Verbeek is geboren op 15 augustus 1990 in ‘s-Hertogenbosch. De geboren Bosschenaar doorliep vrijwel de gehele jeugdopleiding van FC Den Bosch en debuteerde in de hoofdmacht in het seizoen 2008-2009. Verbeek speelde tussen 2008 en 2012 in totaal 88 wedstrijden voor FC Den Bosch, waarin hij 19 keer wist te scoren. Tussen 2012 en 2017 kwam Verbeek achtereenvolgens uit voor het Belgische Standard Luik, NAC Breda, FC Utrecht en opnieuw NAC Breda. Met de Bredase ploeg promoveerde hij afgelopen weekend naar de Eredivisie. In het betaald voetbal speelde Danny Verbeek in competitieverband in totaal 202 wedstrijden, waarin hij tot 32 doelpunten kwam.

Trainer/coach Wil Boessen is zeer content met de komst van Danny Verbeek naar FC Den Bosch: “Danny is een ervaren speler uit de regio die de club door en door kent. Als jongen van de stad bezit hij het DNA van FC Den Bosch en is hij van grote waarde voor onze jonge, talentvolle spelersgroep. Danny kan zowel als linker- en als rechtervleugelaanvaller uit de voeten. Hij is doelgericht, heeft een goede actie en voorzet in huis en heeft bewezen een doelpunt te kunnen maken. We zijn er trots op dat een jongen die zo’n groot deel van de jeugdopleiding heeft doorlopen weer terug is op het oude nest en zijn er van overtuigd dat hij ons met zijn kwaliteiten en ervaring verder gaat brengen!”

Danny Verbeek is zelf ook blij met zijn overstap naar FC Den Bosch: “Mijn terugkeer voelt als thuiskomen. Ik heb FC Den Bosch altijd op de voet gevolgd, waar ik ook speelde. Ik voel veel vertrouwen en waardering vanuit de club en heb een goed gesprek met Wil Boessen gehad. Ik kijk er naar uit om op sportief vlak mijn bijdrage te leveren aan de plannen van de clubleiding en ben er trots op dat ik volgend seizoen weer de Bossche clubkleuren mag vertegenwoordigen!”