Berichtgeving spelershome (Korte update 12 juli 2017) 

Naar aanleiding van de berichtgeving inzake het supportershome (zie bericht hieronder) heeft FC Den Bosch gisterenochtend direct een gesprek gevoerd met een afvaardiging van Stichting Met Heel Mijn Hart. Verder is de club in gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente. Doel van de gesprekken is om tot oplossingen te komen voor met name de vele welwillende supporters die de dupe zijn geworden van de genomen beslissing om het supportershome te sluiten. We verwachten op korte termijn met een inhoudelijke reactie te komen via onze website en zullen vervolgens ook inhoudelijk reageren op de per mail gestelde vragen.

———————————————————————–

Berichtgeving spelershome (10 juli 2017)

Het plein achter de M-side en het daar gevestigde supportershome worden stelselmatig op een ongewenste manier gebruikt. Dat stellen politie, FC Den Bosch en gemeente vast. Op en rond deze plekken vindt ondermijnend gedrag, drugsgebruik en ongewenste samenscholing plaats. Dat blijkt uit informatie van de politie, FC Den Bosch en gemeente zelf. Dit gedrag leidt tot een vrijplaats waar sfeer, veiligheid en toezicht niet te beheersen zijn. Dit heeft ook een negatief effect op de beleving van andere bezoekers. De bevindingen hebben geleid tot een aantal maatregelen. Het supportershome gaat weg van de huidige plek en het plein wordt opgeschoond. FC Den Bosch ondersteunt deze maatregelen.

Deze maatregelen zijn onder meer een gevolg van de verstoring van de wedstrijd op vrijdag 5 mei jl.. Diverse supporters gooiden toen vuurwerk op het veld en verstoorden de wedstrijd ernstig. Ook was er een gespannen en dreigende situatie voor het publiek in het stadion.

Burgemeester Rombouts: “Destijds heb ik al aangegeven dat dergelijk gedrag onaanvaardbaar is. Voetbal bij FC Den Bosch willen we in ’s-Hertogenbosch leuk houden. Het supportershome en supportersplein moesten bijdragen aan een positieve beleving van de bezoekers van Stadion De Vliert, een ontmoetingsplaats zijn voor iedereen. Dat is nu totaal niet aan de orde en daarom grijpen politie, FC Den Bosch en gemeente samen in.”

De gemeente is ook van plan de veiligheidsverklaring voor de M-side tribune in te trekken. Na de afgifte van de veiligheidsverklaring is er een schouw in het stadion geweest. Toen zijn een paar bouwkundige gebreken opgemerkt op de tribune van de M-side. Wij hebben daarom onze twijfels bij het veilig functioneren van de tribune. Ook is geconstateerd dat de M-side een verlengstuk is geworden van de activiteiten binnen de vrijplaats.  Op korte termijn zal hier meer duidelijkheid over zijn.