Afgelopen week werd bekend dat Evren Korkmaz komend jaar uitkomt voor FC Den Bosch. De 20-jarige verdediger wordt voor één seizoen op huurbasis overgenomen van VVV-Venlo en kijkt uit naar komend seizoen. “Ik wil mijzelf bij FC Den Bosch zoveel mogelijk ontwikkelen en speelminuten maken.’’

Korkmaz kan niet wachten om bij FC Den Bosch te gaan beginnen en geeft aan de club al lang te kennen. “Bij VVV heb ik de gehele jeugdopleiding doorlopen en speelden we geregeld tegen jeugdteams van FC Den Bosch. Daardoor ken ik FC Den Bosch natuurlijk al een lange tijd. Ik heb enorm veel zin om bij Den Bosch aan de slag te gaan en hoop er een mooi seizoen van te maken met de groep.”

“Ik vind FC Den Bosch een mooie club. Ze hebben een mooi stadion en ik ben ook ontzettend fijn ontvangen. De mensen binnen de club hebben direct kennis met me gemaakt en toonden veel interesse. Niet alleen de trainers en spelers, maar ook door de mensen uit het bestuur, van kantoor en de rest van de club. Dat is erg prettig als je nieuw bent bij een club.”

Evren Korkmaz (links) in duel met voormalig FC Den Bosch-speler Stefano Beltrame die komend seizoen voor Go Ahead Eagles uitkomt.

De multifunctionele verdediger wil aankomend seizoen flinke stappen gaan zetten. Trainer/coach Wil Boessen heeft dan ook een belangrijk aandeel gehad in zijn beslissing om voor FC Den Bosch te kiezen. “Ik wil mijzelf bij FC Den Bosch zoveel mogelijk ontwikkelen. De trainer heeft gezegd dat hij van mij een betere speler gaat maken. Dat is ook de reden dat ik voor FC Den Bosch heb gekozen. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan.”

Korkmaz heeft een duidelijk beeld van wat hij komend seizoen met de Bossche ploeg wil bereiken. “Persoonlijk wil ik natuurlijk zoveel mogelijk speelminuten maken en daarmee met FC Den Bosch zo hoog mogelijk eindigen. Hierbij met als persoonlijke sportieve doelstelling om aan het einde van de competitie de play-offs te halen. Ik denk dat ik dan van een geslaagd seizoen kan spreken.”

Door: Dylan Sahtoe

Fotografie: Proshots