Deze week vond de officiële contractondertekening plaats voor Rabobank ’s-Hertogenbosch e.O. als ‘official partner’ van de jeugdopleiding van FC Den Bosch. De in ‘s-Hertogenbosch gevestigde bank heeft zich op strategisch niveau verbonden aan de jeugdopleiding van de Bossche club. Rabobank tekende een overeenkomst voor de duur van twee seizoenen en is met haar bedrijfsnaam onder meer zichtbaar op het wedstrijdshirt van de Bossche jeugdopleiding.

Directievoorzitter van Rabobank ‘s-Hertogenbosch e.O. Martin Houben en algemeen directeur namens FC Den Bosch Paul van der Kraan bekrachtigen de samenwerking met een stevige handdruk.

FC Den Bosch is zeer verheugd dat Rabobank als gerenommeerde (inter)nationale speler haar lokale betrokkenheid bij de club op het gebied van talentontwikkeling binnen de jeugdopleiding wil uitdragen. Algemeen directeur Paul van der Kraan namens FC Den Bosch: “De jeugdopleiding vormt het fundament van onze club. We zien in Rabobank bij uitstek een partner om onze doelen op het gebied van talentontwikkeling en opleiden te verwezenlijken en om onze visie verder gestalte te geven. Met de vele enthousiaste trainers, kaderleden en vrijwilligers stellen we dagelijks alles in het werk om van de jeugdopleiding een hoogwaardige topsportopleiding te maken. We zien het als een mooie uitdaging om talentvolle spelers uit de regio, vanuit een duurzaam beleid, te begeleiden bij hun ontwikkeling als profvoetballer en mens, inclusief alle facetten die daarbij horen. We zijn Rabobank zeer erkentelijk dat zij ons bij dit uitdagende traject ondersteunen en kijken er naar uit om onze prettige relatie de komende seizoenen verder uit te bouwen.”

Directievoorzitter van Rabobank ‘s-Hertogenbosch e.O. Martin Houben over de samenwerking: “Als coöperatie willen we een relevante bijdrage leveren aan de welvaart en het welzijn in Nederland. Met onze sponsorships zijn we sinds jaar en dag verbonden aan het verenigingsleven. Verenigingen, stichtingen en clubs in sport en cultuur vervullen een belangrijke maatschappelijke rol. Ze verbinden mensen met elkaar en dragen bij aan een sterke, meer tolerante samenleving. De brug naar de Rabobank is dan ook makkelijk te slaan. Daarnaast vinden we het belangrijk dat een vereniging op diverse vlakken gezond en toekomstbestendig is. Hier sluit de jeugdopleiding van FC Den Bosch goed op aan. Met de jeugdopleiding wordt niet alleen gebouwd aan de ontwikkeling van de talenten van de jonge spelers, maar ook aan de toekomst van de club. Wij dragen daar graag ons steentje aan bij.”

Fotografie: Henk van Esch