Op woensdag 22 november jl. zijn we als club, in samenwerking met Het Nationaal Ouderenfonds, gestart met het project ‘OldStars Walking Football’ bij FC Den Bosch. Tijdens deze eerste kennismaking hebben we op gezellige wijze contact gelegd met enthousiaste FC’ers en onderling zowel letterlijk al figuurlijk de aftrap gegeven aan dit sportieve project bij FC Den Bosch. Gezien de positieve reacties is besloten om op korte termijn een vervolg te geven aan dit voetbalevenement.

Op vrijdag 22 december vindt tussen 10.00 uur en 11.00 uur een nieuwe editie van ‘Walking Football’ plaats bij FC Den Bosch in Stadion De Vliert. De ontvangst is om 09.30 uur met een kop koffie in het spelershome.

Inschrijven
Ben jij 60-plusser en vind je het leuk om mee te doen? Wees dan welkom en schrijf je per heden kosteloos in via coördinator Jan van Grinsven (j.vangrinsven@fcdenbosch.nl). Mocht je de 60 nog niet zijn gepasseerd, geen probleem! Ook ‘jongere’ deelnemers zijn van harte welkom om mee te trainen.

Walking Football FC Den Bosch
‘OldStars Walking Football’ is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 60-plussers de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers. Tevens mogen er geen slidings worden gemaakt en is lichamelijk contact verboden. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet meer hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan in dit project voorop.

Resumé

  • Datum: Vrijdag 22 december 2017
  • Tijdstip: 09.30 uur ontvangst en tussen 10.00 uur en 11.00 uur ‘Walking Football’
  • Locatie: Stadion De Vliert (Victorialaan 21, 5213 JG, Den Bosch)
  • Opmerkingen: Vergeet niet om zelf kleding en schoeisel mee te nemen (!)

We kijken er naar uit om je te mogen verwelkomen op vrijdag 22 december aanstaande in Stadion De Vliert!

Met vriendelijke groeten namens,

FC Den Bosch: Jan van Grinsven
Landelijk aanspreekpunt OldStars Walking Football: Johan Annema