Bennie Rutten (31) is een FC’er in hart en nieren en werd afgelopen week op Facebook door het overgrote deel van de stemmers voorgedragen als de nieuwe ‘Seizoenkaarthouder van de week’! wij geven met veel plezier gehoor aan deze suggestie en interviewden hem eerder vandaag.

Bennie is een bekende van de club en heeft jarenlang als vrijwilliger in de rol van teambegeleider meegelopen in de jeugdopleiding van FC Den Bosch. Bennie wordt vrijdagavond thuis opgehaald in een nieuwe auto van autosponsor Toyota Jos van Boxtel en mag de wedstrijd FC Den Bosch – FC Oss met zijn vader en broer bekijken vanuit de Businesslounge, inclusief drankjes en hapjes. Bennie van harte en bedankt voor je onvoorwaardelijke support! Hieronder het interview met Bennie Rutten.

Waar komt jouw liefde voor FC Den Bosch vandaan?
Ik kom al vanaf mijn vierde kijken samen met mijn vader Fried en mijn broer Marcel. Al 25 jaar gaan we samen naar FC Den Bosch en dat is ook dit seizoen weer niet anders.

Welke speler heeft in al die jaren als seizoenkaarthouder de meeste indruk op jou gemaakt?
De speler die op mij in al die jaren de meeste indruk heeft gemaakt is middenvelder Patrick Deckers. Hij speelde tussen 1997 en 2003 voor de Bossche ploeg met rugnummer 8. Een harde werker, goede voetballer en hij verzaakte nooit. Dat zie ik graag terug bij spelers en hij is daar een goed voorbeeld van.

Luuk Brouwers Bennie Rutten

Bennie Rutten (bovenste rij, tweede van links) als teambegeleider bij de jeugd van FC Den Bosch, met onder meer ook Luuk Brouwers (tweede rij, tweede van rechts) op de foto.

Wat is het mooiste doelpunt dat je ooit als supporter van FC Den Bosch hebt gezien?
De omhaal van Giuseppe ‘Pino’ Canale tegen FC Den Haag in 1998 (seizoen 1997-1998) is denk ik het mooiste doelpunt dat ik als supporter heb meegemaakt. FC Den Bosch won die wedstrijd met 4-0, mede door een goal van ‘Pino’. Het was een prachtige overwinning met mooie doelpunten.

Wie is jouw favoriete speler van nu?
Omdat ik vele jaren in de jeugdopleiding heb rondgelopen kies ik voor twee spelers, te weten aanvaller Jort van de Sande, momenteel uitkomend voor Jong FC Den Bosch en middenvelder Luuk Brouwers. Ik heb ze allebei drie jaar lang in mijn team gehad en vind het geweldig dat ze allebei hun minuten hebben gemaakt in het eerste elftal van mijn club.

Bennie, bedankt nogmaals voor je steun! We zien jou, je broer en je vader morgenavond graag in De Vliert voor de thuiswedstrijd tegen FC Oss. Alvast een mooie voetbalavond toegewenst!

Heya Den Bosch!