Henk Ruyken (68) is al jarenlang trouwe seizoenkaarthouder van FC Den Bosch. Henk werd onlangs op Facebook voorgedragen en is onze ‘Seizoenkaarthouder van de week’ bij het duel FC Den Bosch – Jong FC Utrecht (vrijdag 13 oktober, 20.00 uur). Henk werd door ons geïnterviewd over zijn liefde voor FC Den Bosch en mag vrijdagavond de wedstrijd tegen de Domstedelingen met een gast bekijken vanuit de Businesslounge, inclusief een drankje en een hapje. Henk, van harte en bedankt voor jouw onvoorwaardelijke support! Hieronder het interview met Henk Ruyken.

Waar komt jouw liefde voor FC Den Bosch vandaan?
Vroeger ging ik altijd met mijn vader en broers mee naar BVV, toen ontstond ook de liefde voor FC Den Bosch. Ik was een jaar of 10 toen ik voor het eerst bij Den Bosch ging kijken en ik ben daarna nooit meer weggegaan. Toen ik zelf bij BVV speelde, ging ik na mijn eigen wedstrijd altijd door naar Stadion De Vliert om de wedstrijd van FC Den Bosch te kijken. Ook na mijn eigen voetbalcarrière ben ik altijd blijven hangen bij de club.

Welke speler heeft in al die jaren als seizoenkaarthouder de meeste indruk op je gemaakt? En waarom?
Gerard Aichorn. Hij was een sierlijke speler, had weinig overtredingen nodig om aan de bal te komen en klaagde nooit bij de scheidsrechter. Gerard was een technisch begaafde voetballer waar ik zeer van genoten heb.

Wat is het mooiste doelpunt dat je ooit als supporter hebt gezien?
De 2-2 van Fred van der Hoorn tegen PSV (26 februari 1989 red.). Dat was echt een prachtige vrije trap.

Wie is je favoriete speler van de huidige selectie? En waarom?
Dat is Muhammed Mert. Een hele technische voetballer, hij draait makkelijk weg bij zijn tegenstander en blijft zichzelf. Ik hou van spelers zoals Mert, dat zijn spelers waarvoor je naar het stadion komt. Hij kan fantastische dingen doen met een bal.

Verwachte uitslag wedstrijd van vrijdag?
Ik verwacht aanstaande vrijdag een 2-0 overwinning voor FC Den Bosch!

Bedankt nogmaals voor jouw steun Henk! We zien je vrijdagavond graag in Stadion De Vliert voor de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Alvast een mooie voetbalavond toegewenst!