Morgenavond staat voor FC Den Bosch de thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen op het programma in Stadion De Vliert (20.00 uur). Hieronder praten we onze supporters graag bij over de meest recente ontwikkelingen, naar aanleiding van de gesprekken die met vertegenwoordigers van Supportersclub FC Den Bosch en Den Bosch FC hebben plaatsgevonden.

Beperkte kaartverkoop eretribune
Zoals we onlangs hebben gemeld is er een beperkte capaciteit op de eretribune, als gevolg van de sluiting van de oosttribune en de hierop volgende verhuizing van 600 seizoenkaarthouders naar de vakken A2, B en G op de eretribune. Vak G is voor het duel met NEC Nijmegen inmiddels uitverkocht. Alle beschikbare kaarten zijn de afgelopen weken in de losse verkoop verkocht. Op de overige vakken op de eretribune zijn nog enkele plekken beschikbaar. Deze kaarten worden op de wedstrijddag vanaf 18.45 uur verkocht bij de kassa’s op het voorplein aan clubcardhouders (1 kaart per persoon) of seizoenkaarthouders (1 kaart per persoon). Heb jij geen club- of seizoenkaart? Dan kun je die morgen tijdens kantooruren nog aanvragen via de administratie van de club. Een clubcard is gratis en vijf jaar geldig. Op de noordtribune vindt de verkoop uitsluitend plaats aan supporters met een seizoenkaart op die tribune. Op de zuidtribune zijn er nog volop plaatsen beschikbaar. Op vertoon van een regio gebonden legitimatiebewijs kun je voor deze tribune maximaal vier kaarten per persoon kopen bij de kassa’s op het voorplein. Een klein aantal seizoenkaarthouders heeft zijn/haar pas nog niet opgehaald. Ben jij een van hen? Dan kun je hem morgen tijdens kantooruren (laten) ophalen. We zijn je graag van dienst!

Fanzones
Voor supporters van FC Den Bosch wordt zoals eerder gemeld hard gewerkt aan een permanente ‘fanzone’ onder de hoofdtribune. Gebleken is dat het voormalige spelershome met een capaciteit van 60-80 personen te klein is om definitief te voldoen aan de behoefte die er bij supporters is ontstaan. De fanzone onder de hoofdtribune biedt uiteindelijk plek aan 150-175 man, alle ontwikkelingen hieromtrent zijn in volle gang. De benodigde hekwerken zijn in bestelling, de vergunning is onderweg en het beoogde caterpunt is reeds geplaatst. We hopen de werkzaamheden spoedig te kunnen afronden. Voor morgenavond werken we met dezelfde oplossing als bij de wedstrijd FC Den Bosch – Jong AZ. Zowel links (vak G) als rechts (vak A2/B) zijn er buiten de caterpunten ook mobiele bars geplaatst in de tunnels in de vorm van een tijdelijke fanzone, zodat mensen droog kunnen staan. Het nieuwe caterpunt onder vak G is opnieuw geopend, zodat supporters relatief dichtbij hun eten en drinken kunnen halen. We vragen voorlopig nog even om jouw begrip.

Vaste stoel
In tegenstelling tot wat supporters op de oosttribune gewend waren gezien de grote hoeveelheid ruimte, wordt op de eretribune gewerkt met een vaste stoelindeling. Iedereen heeft dus een vaste eigen stoel. Om een grote stoelendans te voorkomen, verzoeken we je vriendelijk om op je eigen stoel plaats te nemen.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis entree
Sinds drie seizoenen biedt FC Den Bosch kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang in Stadion De Vliert. Zij ontvangen bij binnenkomst een gratis wedstrijdkaart. Dit heeft tot veel positieve reacties geleid, we verlengen de actie dan ook met veel plezier richting seizoen 2017-2018. Op de eretribune ontstaat tijdens dit voetbaljaar echter wel een uitdaging. Een goed bedoeld initiatief kent praktisch gezien op sommige vakken namelijk een lastige uitvoering, omdat we een krapte in stoelen hebben. Toch is het nog steeds mogelijk om een kind tot en met 12 jaar gratis mee te nemen. We verzoeken de supporters die hier gebruik van maken echter wel om rekening te houden met de overige bezoekers. Je hebt waarschijnlijk al een vaste buurman/buurvrouw, dus is het bekijken waar lege plaatsen beschikbaar zijn. We gaan ook na dit duel weer evalueren of het initiatief op de hoofdtribune uitvoerbaar is. We vragen de fans die kinderen meenemen om hun medewerking en begrip, zodat we nog lang van dit initiatief kunnen genieten.

Sfeerteam
De gesprekken met jongens die zich willen inzetten voor meer sfeer in Stadion De Vliert hebben er toe geleid dat er morgen opnieuw sfeeracties gepland staan voorafgaand aan de wedstrijd. We wensen deze enthousiaste jongens ook vanaf deze plek weer veel succes toe en bedanken hen voor hun inzet. Hierbij bedanken we ook Den Bosch FC en Supportersclub FC Den Bosch voor hun ondersteuning en het beschikbaar stellen van materialen!

Tot ziens in Stadion De Vliert bij de wedstrijd FC Den Bosch – NEC Nijmegen!