Nabeschouwing

Een jeugdig FC Den Bosch heeft zaterdagavond nipt verloren van RKC Waalwijk. Tijdens de Open Dag van de Waalwijkers werd het bij vlagen harde duel kort voor tijd beslist door buitenspeler Langedijk (1-0). FC Den Bosch domineerde het duel van begin tot eind qua balbezit en kansen. De ploeg van trainer/coach Wiljan Vloet bracht geregeld verzorgd voetbal op de mat, tot tevredenheid van het flink toegestroomde Bossche publiek. De grootste kans van de wedstrijd was kort voor tijd niet besteed aan aanvaller Brandon Robinson. Hij kreeg de bal ogenschijnlijk op een presenteerblaadje van Damiano Schet, maar zag zijn inzet op miraculeuze wijze van de doellijn worden gehaald. Daarvoor hadden ook Schet, Carlone, Regales, Santermans en Kersten kansen gemist.

IMG_5785

Met name in de tweede helft bracht FC Den Bosch veel jeugdig talent binnen de lijnen. Mats Deijl nam de rechtsbackpositie in, terwijl Luuk Brouwers en Louisben Jagt op het middenveld kwamen te spelen. Sam Kersten speelde het gehele duel als rechter centrale verdediger naast Ben Santermans. Beiden lieten een prima indruk achter, maar waren wel verantwoordelijk voor de twee grootste kansen van de Waalwijkers. Eerst leidde niet goed doordekken tot een schot net naast en een glijpartij kort voor tijd zorgde ervoor dat een RKC-aanvaller breed kon leggen, waarna Langedijk simpel kon binnentikken. FC Den Bosch probeerde nog wel tot een gelijkmaker te komen, maar buiten enkele vrije trappen kort voor tijd werd de Bossche aanval niet meer gevaarlijk. Zodoende was de overwinning voor RKC een feit. De felicitaties zijn voor de Waalwijkers, voor FC Den Bosch wacht dinsdag een nieuwe kans tegen de Turkse ploeg Altinordu FK.

IMG_5786B

Heya Den Bosch!

Fotografie Henk van Esch

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling RKC Waalwijk

Wisselspelers

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het aanstaande zaterdag in Waalwijk (18.00 uur), ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, op tegen buurman RKC. De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en FC Den Bosch wordt gespeeld op het veld dat direct grenst aan het parkeerterrein en is uiteraard kosteloos bij te wonen. Alvast een prettige wedstrijd toegewenst! Heya Den Bosch!

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.