Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanmiddag tijdens de jaarlijkse Open Dag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Cercle Brugge. Na de spelerspresentatie in het stadion en de activiteiten voor de kinderen op het voorplein stond om 14.30 uur de laatste krachtmeting op het programma in aanloop naar het nieuwe seizoen dat voor FC Den Bosch op maandag 8 augustus van start gaat (uitduel Jong PSV, 20.00 uur).

FC Den Bosch miste opnieuw Bart Biemans in het centrum van de verdediging en Niek Vossebelt op het middenveld. Gedurende de eerste helft speelde de ploeg in een 4-4-2 formatie, waar zij het lastig mee leek te hebben. De gasten uit België kwamen goed uit de startblokken en stonden al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong na een knappe actie en dito schot in de korte hoek.

FC Den Bosch probeerde er geregeld uit te komen met snelle acties en inspeelpasses op de sterke centrumspits Regales, maar creëerde gedurende het eerste bedrijf weinig kansen. Een schot van Beltrame was het voornaamste wapenfeit namens de Bosschenaren tijdens het eerste half uur.

Damiano Schet2

Cercle Brugge liet FC Den Bosch veelvuldig aan de bal en kwam er bij vlagen gevaarlijk uit via spits Arne Naudts. Nadat hij eerst net naast had geprikt was het na circa een half uur spelen opnieuw raak via een versnelling over de linkerflank, waarbij hij de Bossche verdediging te slim af was; 0-2. Toch wist FC Den Bosch voor rust nog de aansluitingstreffer te produceren. Damiano Schet was de doelpuntenmaker na een knappe individuele actie. Hij schoot de bal in de korte hoek onhoudbaar achter de Belgische goalie.

In de tweede helft een compleet ander spelbeeld. FC Den Bosch speelde in de vertrouwde 4-3-3 opstelling en had onder meer Azizov en Carlone op het middenveld gebracht. Er kwam zichtbaar meer voetbal in de ploeg en er werden ook meer kansen gecreëerd. Uit één van die kansen schoot Juventus-huurling Stefano Beltrame de gelijkmaker binnen. Daarna kreeg FC Den Bosch nog enkele mogelijkheden om de score uit te breiden en drukte zij Cercle Brugge meer en meer terug op eigen helft. Gescoord werd er echter niet meer aan Bossche zijde en ook niet meer aan de kant van de gasten, ondanks enkele aardige uitbraken.

Op maandag 8 augustus start voor FC Den Bosch het echte werk, om 20.00 uur in het Jan Louwers Stadion te Eindhoven. Kaarten kunnen online worden gekocht of via de administratie van de club voor € 5,75. Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Heya Den Bosch!

Fotografie Henk van Esch

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Opstelling Cercle Brugge

Wisselspelers

Kaartverkoop

De wedstrijd FC Den Bosch - Cercle Brugge wordt gespeeld tijdens de open dag 'De Aftrap' in Stadion De Vliert.  Toegang tot deze open dag én de wedstrijd is gratis voor iedereen. Wees welkom! Heya Den Bosch!    

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.