Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Altinordu FK uit Turkije. De ploeg van trainer/coach Wiljan Vloet trad aan zonder de licht geblesseerden Bart Biemans, Niek Vossebelt, Nick Leijten en Alessio Carlone. Het Bossche middenveld werd gedurende de eerste helft gevormd door Luuk Brouwers, Arda Havar en Stefano Beltrame. Fernandes keerde na een lichte blessure terug in het centrum van de defensie, Mario Bilate speelde voor het eerst een volledige helft, na in Waalwijk al 25 minuten te hebben gespeeld.

FC Den Bosch kwam al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Arda Havar stuurde Mario Bilate over links diep, die op zijn beurt Stefano Beltrame op maat bediende. De van Juventus gehuurde Italiaan schoot beheerst binnen in de onderhoek. Hierna was het de Turkse ploeg die het spel probeerde te maken. Met aardig combinatiespel maakte zij het FC Den Bosch knap lastig. Geregeld moest een Bossche speler aan de noodrem trekken, met vrije trappen op gevaarlijke plekken tot gevolg. Het was in deze fase wachten op de gelijkmaker en die viel na een half uur spelen. Een van richting veranderd schot van Serkan liet doelman Heemskerk kansloos. Met name het gelegenheidsmiddenveld leek het lastig te hebben en kreeg weinig grip op de korte combinaties van de Turken. Altinordu FK was kort voor rust nog dichtbij een 1-2 voorsprong, maar een vrije trap op de lat, gevolgd door een kopbal op de handen van Heemskerk troffen geen doel.

Brandon2

Tijdens de tweede helft had Altinordu opnieuw het meeste balbezit, zonder daarbij echt vaak tot uitgespeelde kansen te komen. Beide ploegen wisselden veelvuldig en FC Den Bosch bracht onder meer jeugdspelers Sam Kersten (centrumverdediger), Zija Azizov (middenveld) en Brian Koopman (rechterflank) in de gelederen. Buiten een schot van Maatsen (over) en een kopbal van Regales (naast) werd FC Den Bosch niet meer gevaarlijk, omdat beide teams steeds slordiger werden in de passing. Altinordu kwam eveneens niet meer tot scoren. Umut was nog het dichtst bij de winnende treffer, maar schoot in kansrijke positie naast.

Aanstaande zaterdag speelt FC Den Bosch haar laatste oefenduel in aanloop naar het nieuwe seizoen. Het Belgische Cercle Brugge is die middag om 14.30 uur in Timmermans Infra Stadion De Vliert de tegenstander tijdens de jaarlijkse Open Dag. Toegang is gratis!

Heya Den Bosch!

Fotografie Henk van Esch

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Opstelling Altinordu FK

Wisselspelers

Kaartverkoop

Deze wedstrijd is vrij toegankelijk voor kinderen t/m 12 jaar. Voor de overige bezoekers kost een toegangskaartje € 5,00. De kassa's op het voorplein zijn vanaf 18.00 uur geopend. Om 19.00 uur trappen we af in Stadion De Vliert. Wees welkom! Heya Den Bosch!

Voorbeschouwing

Altinordu FK is een voetbalclub opgericht in Izmir, Turkije. De clubkleuren zijn blauw en rood. De club komt uit in de TFF 1. Lig en is de op één na hoogste voetbaldivisie in Turkije. Eerder deze voorbereiding speelde zij met 0-0 gelijk tegen SC Cambuur.

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.