Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft de openingswedstrijd van seizoen 2016-2017 vanavond op knotsgekke wijze met 5-4 verloren van Jong PSV. In het Jan Louwers Stadion maakte de Bossche club met tien man een 4-0 achterstand goed, maar uiteindelijk moest zij toch capituleren toen Sam Lammers zijn vierde treffer van de avond binnenschoot.

FC Den Bosch opende het duel met een uitgedund middenveld. Niek Vossebelt bleek nog niet voldoende hersteld van zijn hersenschudding en werd gemist. Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor de uitploeg. Romero Regales draaide zichzelf knap vrij in de zestien en krulde de bal op de lat. Daarna was het Jong PSV dat via een loepzuivere hattrick van aanvaller Sam Lammers rap op een 3-0 voorsprong kwam. Bossche fouten gingen hier aan vooraf, waardoor de ploeg van trainer/coach Wiljan Vloet het zichzelf bijzonder lastig maakte. De 1-0 werd gemaakt via een rebound, de 2-0 via een intikker na onnodig balverlies in de Bossche defensie en de 3-0 wederom vanuit een rebound, geheel vrij vanaf de rand van het zestienmetergebied. Tussendoor had Arda Havar met links nog rakelings langs de kruising geschoten.

J PSV - FCDB (02)B

Daar kwam nog bij dat Alessio Carlone zichzelf ogenschijnlijk zwaar blesseerde in een duel op het middenveld en dat Jeremy Fernandes met rood het veld moest verlaten, waarna Rommens randje zestien een vrije trap binnenschoot (4-0). Het slotakkoord voor rust was echter voor Zija Azizov die een afvallende bal knap binnenkant paal binnenschoot (4-1). Het bleek het startsein voor een knappe inhaalrace.

Na rust een veel compacter spelend FC Den Bosch. Maatsen was in de ploeg gekomen voor Brouwers en FC Den Bosch kwam al snel op 4-2 door een goal van Ben Santermans uit een corner. Niet veel later werd het zelfs 4-3 toen Regales een toegekende penalty onberispelijk binnenschoot. Een bizarre kopbal van Biemans trof even later ook nog doel, de gelijkmaker was een feit. FC Den Bosch knokte voor wat het waard was, probeerde vanuit een hechte organisatie gecontroleerd uit te breken en slaagde daar af en toe behoorlijk in, tot tevredenheid van de ruim 200 aanwezige Bossche supporters en sponsors.

 J PSV - FCDB (05)

Toch was het opnieuw Lammers die vanavond een plaag bleek te zijn voor de achterhoede van FC Den Bosch. De Eindhovense spits werkte een lage voorzet vanaf rechts beheerst achter doelman Heemskerk, FC Den Bosch keek opnieuw tegen een achterstand aan, een die zij tijdens het restant van de wedstrijd niet meer te boven wist te komen. Er werd gestreden voor iedere meter, de meegereisde supporters bleven massaal achter hun ploeg staan, maar de gelijkmaker bleef uit.

De eenvoudig opgelopen tegentreffers behoeven aandacht, maar het scorend vermogen, de werklust en veerkracht geven hoop. Vrijdag wacht De Graafschap tijdens de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Een mooie nieuwe kans voor FC Den Bosch om tot een goed resultaat te komen!

J PSV - FCDB (012)

De kassa's op het voorplein zijn vrijdag om 18.45 uur geopend. Volwassenen betalen 12,50 voor een kaart op de M-side, familietribune of noordtribune en 22,50 op de eretribune. Jeugd tot en met 12 jaar heeft gratis toegang! Zij ontvangen bij het betreden van het stadion gratis een toegangskaart bij de desbetreffende tribune. Tot ziens in Timmermans Infra Stadion De Vliert.

Heya Den Bosch!

Co7se-TWcAEhHRl.jpg

Fotografie Henk van Esch

 • 0153045607590
 • (8) Goal

  Sam Lammers

 • (22) Wissel

  Alessio Carlone - Zija Azizov

 • (32) Goal

  Sam Lammers

 • (39) Goal

  Sam Lammers

 • (44) Rode kaart

  Jeremy Fernandes

 • (45) Goal

  Philippe Rommens

 • (45) Goal

  Zija Azizov

 • (46) Wissel

  Luuk Brouwers - Dalian Maatsen

 • (47) Goal

  Ben Santermans

 • (53) Goal

  Romero Regales

 • (56) Gele kaart

  Philippe Rommens

 • (58) Goal

  Bart Biemans

 • (64) Goal

  Sam Lammers

 • (67) Wissel

  Sam Lammers - Gökhan Kardes

 • (80) Wissel

  Mario Bilate - Damiano Schet

 • (86) Wissel

  Albert Gudmundsson - Kenneth Paal

 • (90) Gele kaart

  Ben Santermans

Statistieken

Corners

5

4

Balbezit

56%

44%

Overtredingen

8

10

Schoten naast

0

2

Buitenspel

3

0

Schoten op doel

7

3

Toeschouwers

 

600

Scheidsrechter

Van Herk

Opstelling

Opstelling Jong PSV

Remko Pasveer K
Suently Alberto CV
Bram van Vlerken CV
Jurich Carolina RV
Pablo Rosario RM
Albert Gudmundsson CM
Philippe Rommens CM
Ramon Pascal Lundqvist CM
Rai Vloet CA
Nikolai Laursen CA
Sam Lammers CA

Wisselspelers

Jamie Watt K
Gökhan Kardes CV
Thomas Jok Deng CV
Kenneth Paal LM
Aleksander Boljevic CA

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Bart Biemans CV
Jeremy Fernandes RV
Jonas Heymans LV
Ben Santermans CV
Luuk Brouwers CM
Stefano Beltrame CM
Mario Bilate CA
Arda Havar RA
Alessio Carlone LA
Romero Regales CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Ralph Vos K
Dalian Maatsen CV
Daan Disveld RV
Jordy van der Winden LV
Zija Azizov CM
Damiano Schet RA
Brandon Robinson LA

Kaartverkoop

Op maandag 8 augustus aanstaande trapt FC Den Bosch seizoen 2016-2017 af met de uitwedstrijd tegen Jong PSV. De wedstrijd wordt om 20.00 uur gespeeld in het stadion van FC Eindhoven aan de Aalsterweg.

Supporters van FC Den Bosch kunnen per heden tot en met donderdag 4 augustus een omwisselbiljet kopen via de online ticketshop. De prijs van een toegangskaart bedraagt € 5,00. Omdat online gekochte omwisselbiljetten moeten worden toegezonden, betaalt u € 0,75 extra aan verzendkosten.

Oefenwedstrijd2

U kunt uw omwisselbiljet per heden ook kopen bij de administratie van FC Den Bosch, tijdens kantooruren, tot en met maandag 8 augustus aanstaande (13.00 uur).

Op de wedstrijddag dient er vanaf 18.30 uur te worden omgewisseld bij Timmermans Infra Stadion De Vliert. Omdat er bij het stadion van FC Eindhoven een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar is, wordt eenieder verzocht zoveel als mogelijk samen naar Eindhoven te rijden, zodat iedereen van de autocombiregeling gebruik kan maken. LET OP (!): Gemeente Eindhoven biedt alleen de mogelijkheid om met personenauto's te komen, niet met personenbusjes of mini-vans. Op het moment dat de parkeerplaats vol is treedt vanaf dat moment een buscombiregeling in werking. Nadere informatie volgt tijdig, indien van toepassing. Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Heya Den Bosch!

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.