Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond een knappe zege geboekt op De Graafschap. De 'Superboeren' werden in eigen huis met 2-1 verslagen na een vroege 1-0 achterstand. Regales scoorde vanaf de penaltystip en Havar bracht de Bossche ploeg in de tweede helft de eerste overwinning van het seizoen door beheerst diagonaal binnen te schieten.

Seizoenkaarthouder

FC Den Bosch begon opnieuw met een jeugdig middenveld door de blessure van Niek Vossebelt. Voor zowel Luuk Brouwers als Zija Azizov was een basisplek ingeruimd. De Bossche selectie begon angstig en slap aan het duel. De vroege tegentreffers tegen Jong PSV leken in de hoofden van de spelers te zitten. Er werden nauwelijks duels gewonnen, er werd te vaak de lange bal gehanteerd en daardoor werd er onnodig balverlies geleden. De Graafschap domineerde en kwam vroeg op voorsprong via Dean Koolhof die slap handelen in de Bossche defensie afstrafte. De gasten uit Doetinchem bleven vervolgens gevaarlijk en hadden een tweede treffer kunnen noteren. Doelman Heemskerk bleek echter meerdere keren een sta-in-de-weg. Na een half uur spelen noteerde FC Den Bosch haar eerste uitgespeelde kans. Santermans kopte in kansrijke positie over. Er werd in die fase meer gecombineerd en dat leverde sporadisch kansjes op voor onder meer Regales. Zijn inzetten verdwenen echter naast het doel.

Arda2

De Bossche spits bewees even later zijn waarde door een toegekende penalty (hands na een schot van Biemans) onhoudbaar binnen te schieten. Beide ploegen gingen zodoende met een 1-1 stand rusten. Na rust een feller en dominanter FC Den Bosch. Er werd gestreden voor iedere meter en dat leverde, onder de aanmoedigingen van het Bossche publiek, meerdere kansen op. Eerst schoot Biemans in kansrijke positie op de paal en even later schoot Bilate over. Kort daarop kwam de voor FC Den Bosch bevrijdende treffer die later voldoende bleek voor de belangrijke driepunter. Arda Havar speelde zichzelf goed vrij in de zestien en schoot de bal via de Doetinchemse verdediging in het net. Het 'Heya Den Bosch' klonk ouderwets vanaf de tribunes.

De Graafschap bracht aanvallende impulsen en zette aan, maar het was FC Den Bosch dat via de counter de eerste kansen op een nieuwe treffer kreeg. Invallers Robinson (in de ploeg gekomen voor Azizov) en debutant Hadouchi (voor Brouwers) waren bij de Bossche tegenstoten betrokken, maar troffen geen doel. Ook De Graafschap werd nog twee keer gevaarlijk via voorzetten vanaf de flanken. Dit leidde tot enkele hachelijke momenten voor het doel van keeper Kees Heemskerk, maar de verdediging hield, onder aanvoering van het Belgische duo Biemans en Santermans stand. Een strijdend FC Den Bosch knokte zich naar een knappe overwinning en mocht drie belangrijke punten bijschrijven.

Op vrijdag 19 augustus wacht voor FC Den Bosch de eerstvolgende wedstrijd. Op Sportpark De Toekomst spelen de Bosschenaren een uitwedstrijd tegen Jong Ajax. Meer informatie over de kaartverkoop volgt maandag. FC Den Bosch is namelijk in protest gegaan tegen de opgelegde buscombiregeling.

Koop nu je seizoenkaart en steun de FC! Het is nog altijd mogelijk om een seizoenkaart aan te schaffen! Dit kan tegenwoordig snel en veilig online via www.fcdenbosch.nl/seizoenkaart. Je hebt je seizoenkaart er al na 12 duels uit en bovendien kan de Bossche selectie jouw steun als twaalfde man in De Vliert goed gebruiken. Zorg dat je erbij bent en mis vanaf nu geen enkel duel meer. Heya Den Bosch!

 • 0153045607590
 • (15) Goal

  Dean Koolhof

 • (36) Gele kaart

  Nathaniel Will

 • (36) Goal

  Romero Regales

 • (40) Gele kaart

  Arda Havar

 • (46) Wissel

  Zija Azizov - Brandon Robinson

 • (62) Goal

  Arda Havar

 • (76) Wissel

  Nathaniel Will - Marlon Versteeg

 • (90) Gele kaart

  Alexander Bannink

Statistieken

Corners

4

5

Balbezit

47%

53%

Overtredingen

16

10

Schoten naast

6

6

Buitenspel

0

3

Schoten op doel

2

3

Toeschouwers

 

2,953

Scheidsrechter

Higler

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Bart Biemans CV
Dalian Maatsen CV
Jonas Heymans LV
Ben Santermans CV
Luuk Brouwers CM
Zija Azizov CM
Stefano Beltrame CM
Mario Bilate CA
Arda Havar RA
Romero Regales CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Ralph Vos K
Daan Disveld RV
Jordy van der Winden LV
Damiano Schet RA
Brandon Robinson LA

Opstelling De Graafschap

Alexander Bannink
Piotr Parzyszek
Nathaniel Will
Dean Koolhof
Filip Bednarek K
Tim Keurntjes CV
Sven Nieuwpoort CV
Jan Lammers CV
Lion Kaak CM
Mark Diemers CM
Andrew Driver RM

Wisselspelers

Jasper Heusinkveld
Abdililah El Malki CV
Jurre Vreman CV
Aron de Koning CM
Aleksandar Jankovic CM
Koen Huntelaar RM
Marlon Versteeg CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch speelt op vrijdag 12 augustus aanstaande de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegenstander is De Graafschap uit Doetinchem. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Timmermans Infra Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een veilig, gezellig en sfeervol Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club besloten om kinderen tot en met twaalf jaar ook gratis toegang te verschaffen bij thuiswedstrijden van FC Den Bosch in de competitie tijdens het seizoen 2016-2017. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door diverse sponsors die het toejuichen dat de club inzet op de komst van meer kinderen en gezinnen naar De Vliert.

Hoe werkt de actie? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op vrijdag 12 augustus naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Kinderen gratis JPG

Ouders en familieleden Voor ouders en familieleden die willen meekomen zijn de kassa's op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur en kan op basis van een geldig legitimatiebewijs een toegangskaart worden aangeschaft. Het is ook mogelijk om toegangskaarten tot een dag voor de wedstrijd te kopen via onze Online Ticketshop. De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel) en voor de M-side (lange zijde). Voor de eretribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 22,50. U kunt tijdens kantooruren ook bij de administratie van de club terecht voor uw wedstrijdkaarten. Tot ziens in Timmermans Infra Stadion De Vliert!

Heya Den Bosch!

Voorbeschouwing

Het nieuwe seizoen is inmiddels in volle gang. Morgenavond (vrijdag 12 augustus) neemt FC Den Bosch het in haar eerste thuiswedstrijd van seizoen 2016-2017 in eigen huis op tegen De Graafschap uit Doetinchem. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Timmermans Infra Stadion De Vliert. In deze voorbeschouwing kijkt trainer/coach Wiljan Vloet terug op de voorbereidingsperiode en blikt hij vooruit naar het duel met de ‘Superboeren’.

De resultaten van FC Den Bosch in de voorbereiding waren wisselvallig, maar desondanks heeft Wiljan Vloet een positief gevoel overgehouden aan de zomerstop: “Ik ben tevreden over de progressie die deze flink gewijzigde selectie heeft geboekt in de afgelopen weken. Natuurlijk had ik ook liever gehad dat er meer wedstrijden gewonnen waren in de voorbereiding, omdat je dan toch met een net wat beter gevoel aan het seizoen begint. Wij hadden vooraf een planning opgesteld zodat de selectie optimaal voorbereid aan het seizoen kon beginnen. Afgezien van het feit dat onze spelersgroep nog niet volledig compleet is hebben wij deze planning als groep gehaald.”

FCDB - C BR (7)

De Bossche oefenmeester vervolgt: “Ik ben ook tevreden over de huidige selectie, omdat het een talentvolle groep is die veel potentie heeft en over voldoende kracht beschikt. Natuurlijk zijn we nog altijd druk doende om onze selectie te versterken met enkele jongens, waarbij wij met name op zoek zijn naar middenvelders en dan vooral naar echte voetballende box-to-box spelers. Zolang deze versterkingen er niet zijn moeten wij het echter doen met de huidige groep en daar heb ik alle vertrouwen in.”

J PSV - FCDB (019)B

De eerste uitwedstrijd van FC Den Bosch tegen Jong PSV was een duel met twee gezichten. Na een zeer teleurstellende eerste helft, waarin FC Den Bosch vier treffers en een rode kaart incasseerde, toonde de ploeg veerkracht tijdens het tweede bedrijf. Nadat de Bossche ploeg tot 4-4 was teruggekomen, moest zij uiteindelijk toch capituleren (5-4). Vrijdag wacht een nieuwe kans voor de spelersgroep en Wiljan Vloet kijkt dan ook uit naar de ontmoeting met De Graafschap: “Natuurlijk hebben wij De Graafschap al aan het werk gezien, maar toch blijft het altijd weer even afwachten om te zien waar wij staan in vergelijking met de tegenstander. De Graafschap beschikt over een goede ploeg en is als degradant sowieso een van de favorieten voor de titel. Ze zijn het seizoen alvast goed begonnen met een ruime 4-1 overwinning op FC Eindhoven en zullen daarom vol zelfvertrouwen naar Den Bosch zijn afgereisd. Wij willen revanche voor de nederlaag tegen Jong PSV. Hopelijk slagen wij er in om tegen De Graafschap het publiek een leuke pot met attractief voetbal voor te schotelen, met een goed eindresultaat!”

Door Niels de Baar

Koop nu je seizoenkaart en mis niets Het is nog altijd mogelijk om je seizoenkaart te kopen voor de thuiswedstrijden van FC Den Bosch. Je hebt je seizoenkaart al na circa twaalf van de 19 thuiswedstrijden terugverdiend. Als je een seizoenkaart koopt op de noord- of zuidtribune betaal je als volwassene € 140,-. Op de M-side betaal je € 150,- als volwassene, waarbij je als je op M5, M6 of M7 zit het initiatief van het supporterscollectief ondersteunt. In dat geval gaat de helft van de inkomsten terug naar het collectief, wat ten goede komt aan verbetering van voorzieningen en sfeeracties. Er zal bij iedere thuiswedstrijd een activiteit worden georganiseerd. Zorg dat je erbij bent en bestel je seizoenkaart via www.fcdenbosch.nl/seizoenkaart!

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang Vanuit haar beleidsplan wil FC Den Bosch een sfeervol en veilig Stadion De Vliert creëren waar gezinnen zich thuis voelen. De club streeft hierbij naar een positief imago in de regio en stad, waarbij voetbal de bindende factor is. Vele ouders trokken er afgelopen seizoen met hun kinderen op uit en beleefden als gezin een gezellige voetbalavond in De Vliert. Om de clubvisie verder kracht bij te zetten heeft FC Den Bosch besloten om kinderen tot en met 12 jaar ook komend seizoen gratis toegang te geven bij thuiswedstrijden. Zij krijgen bij het betreden van het stadion kosteloos een wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Voor ouders en familieleden zijn de kassa's op het voorplein geopend vanaf vijf kwartier voor de wedstrijd en kan op basis van een geldig legitimatiebewijs een toegangskaart worden aangeschaft. De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid-, oost- en noordtribune  en 22,50 voor de eretribune.

Co7se-TWcAEhHRl.jpg

Profiel tegenstander De Graafschap De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen wordt voor FC Den Bosch meteen een zware kluif. Tegenstander De Graafschap liet vorige week namelijk zien dat het scherp uit de zomerstop is gekomen en dit seizoen maar één doel heeft; promoveren.

De dadendrang van de club uit Doetinchem heeft natuurlijk alles te maken met de afloop van vorig seizoen. Door de soap rond het wel of niet degraderen van FC Twente was het lang onduidelijk of de ‘Superboeren’ op het hoogste niveau mochten blijven acteren. De uitkomst was een bittere pil om te slikken: het werd toch degradatie. Voor een aantal bepalende spelers in de selectie was dat reden om te vertrekken. Zo ging doelman Hidde Jurjus naar PSV, vertrokken Robin Pröpper en Vincent Vermeij naar Heracles en ging Ted van de Pavert zijn geluk beproeven bij PEC Zwolle. Verder zag trainer Jan Vreman ook Cas Peters, Karim Tarfi, Nathan Kabasele en Kristopher Vida vertrekken.

Ondanks al die vertrokken spelers is er bij De Graafschap voldoende kwaliteit achtergebleven. Dat werd vorige week bij de openingswedstrijd wel duidelijk. Op de Vijverberg werd FC Eindhoven, toch niet de minste club, overtuigend met 4-1 aan de kant gezet. Middenvelder Bryan Smeets, die op de slotdag van vorig seizoen Ajax hoogstpersoonlijk de titel ontnam, scoorde meteen weer. Ook nieuwkomer Sven Nieuwpoort, Piotr Parzyszek en Dean Koolhof troffen doel. En met die laatste naam is meteen de grote uitblinker van die wedstrijd genoemd. De zoon van Jurrie Koolhof staat al enkele jaren bekend als groot talent, maar dit seizoen zou wel eens zijn definitieve doorbraak kunnen betekenen. Koolhof is technisch vaardig, zorgt voor creatieve impulsen en heeft daarnaast een dodelijk schot in zijn benen.

J PSV - FCDB (017)

Door het aantrekken van Luis Pedro van NAC Breda heeft de verdediging van De Graafschap weer wat extra body gekregen. En op het middenveld moeten Diemers, Driver en Smeets de dienst gaan uitmaken. Redenen genoeg voor de fans uit Doetinchem om te blijven hopen op een snelle terugkeer naar de Eredivisie, om zo de wrange nasmaak van afgelopen seizoen meteen weer te kunnen uitwissen.

Door: Frank Spijkers

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.