Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond in Amsterdam een terechte nederlaag geleden tegen Jong Ajax. Op Sportpark De Toekomst verloor de Bossche ploeg met maar liefst 5-2, ondanks een vroege voorsprong.

Bij FC Den Bosch ontbrak Niek Vossebelt nog altijd vanwege een blessure die hij in de voorbereiding op liep aan zijn hoofd. Ook Damiano Schet moest verstek laten gaan evenals de langdurig geblesseerde Alessio Carlone. Jeremy Fernandes was terug van een schorsing en nam de rechtsbackpositie in. Brandon Robinson speelde vanavond als rechter vleugelaanvaller. FC Den Bosch begon aardig aan het duel en kreeg al binnen de minuut een prima schotkans. De inzet verdween echter voor langs het vijandelijke doel. Even later bewees de ploeg opnieuw gevaarlijk te zijn bij vrije trappen en corners. Biemans verlengde een bal naar de tweede paal en Santermans schoot zijn tweede van het seizoen binnen (0-1). Daarna was het de beurt aan Ajax. Met name Cerny bleek vandaag een plaag voor de Bossche defensie en was enorm dreigend. De talentvolle Amsterdamse spelers combineerden er lustig op los, hanteerden een hoog tempo en bewogen veel zonder bal. Het lukte FC Den Bosch niet om grip te krijgen op de korte combinaties en al vrij snel werd de 1-0 achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Cerny schoot eerst diagonaal met links de gelijkmaker binnen en even later was het Nouri die een penalty binnenschoot na een tackle van Bart Biemans. Kort voor rust toch een grote kans op de gelijkmaker voor FC Den Bosch. Beltrame controleerde een lastige bal op fantastische wijze, speelde zijn tegenstanders uit en snelde richting het Ajax-doel. Zijn inzet ging echter over, maar had een beter lot verdiend.

Na rust nam Dalian Maatsen als rechtsback de plek in van Fernandes. De Bossche ploeg beet meer van zich af en creëerde al voetballend diverse kansen. Ook Jong Ajax bleef gevaarlijk via de tegenstoot, mede omdat FC Den Bosch meer risico's nam om tot een resultaat te komen. Er werd meer druk naar voren gezet en er werd vaker gecombineerd over de grond. Het was uiteindelijk Regales die met een schitterende goal in de linker bovenhoek voor de gelijkmaker zorgde. Nog geen minuut later werd Arda Havar diep gestuurd, maar de kans was niet aan de Bossche aanvaller besteed.

Balverlies op het middenveld leidde vervolgens een razendsnelle counter in voor Jong Ajax. Het was opnieuw Cerny die FC Den Bosch pijn deed met een individuele actie. Hij omzeilde Heymans en schoot diagonaal met links laag in de rechterhoek. De Bossche pijp was leeg toen even later de 4-2 werd binnengewerkt. Een lage voorzet belandde op de voet van Heymans die een eigen goal maakte. FC Den Bosch probeerde nog aan te zetten, maar via de counter bleef Jong Ajax veruit het gevaarlijkst. Het leverde de Amsterdamers nog een treffer en uiteindelijk de verdiende overwinning op (5-2).

Voor FC Den Bosch wacht maandag een nieuwe kans om de nederlaag weg te spoelen. Die avond komt FC Volendam op bezoek in De Vliert (20.00 uur). Onze felicitaties gaan uit naar Jong Ajax en een woord van dank gaat uit richting de meegereisde supporters voor hun steun. Tot maandag in Timmermans Infra Stadion De Vliert bij de wedstrijd FC Den Bosch - FC Volendam.

 • 0153045607590
 • (7) Goal

  Ben Santermans

 • (8) Goal

  Vaclav Cerny

 • (21) Gele kaart

  Bart Biemans

 • (22) Goal

  Abdelhak Nouri

 • (38) Gele kaart

  Abdelhak Nouri

 • (46) Wissel

  Jeremy Fernandes - Dalian Maatsen

 • (61) Wissel

  Luuk Brouwers - Jordy van der Winden

 • (62) Wissel

  Terry Lartey Sanniez - Mauro Savastano

 • (67) Goal

  Romero Regales

 • (71) Goal

  Vaclav Cerny

 • (75) Eigen goal

  Jonas Heymans

 • (80) Wissel

  Arda Havar - Brian Koopman

 • (82) Wissel

  Carel Eiting - Damil Dankerlui

 • (82) Wissel

  Vince Gino Dekker - Markus Bay

 • (86) Goal

  Vaclav Cerny

 • (89) Gele kaart

  Frenkie de Jong

Statistieken

Corners

5

2

Balbezit

61%

39%

Overtredingen

6

18

Schoten naast

2

6

Buitenspel

2

1

Schoten op doel

4

1

Toeschouwers

 

450

Scheidsrechter

Blank

Opstelling

Opstelling Jong Ajax

Norbert Alblas K
Terry Lartey Sanniez CV
Deyovaisio Zeefuik LV
Matthijs de Ligt CV
Heiko Westermann CV
Pelle Clement CM
Frenkie de Jong CM
Carel Eiting CM
Abdelhak Nouri LA
Vaclav Cerny LA
Vince Gino Dekker RA

Wisselspelers

Jeffrey de Lange K
Damil Dankerlui LV
Mauro Savastano CV
Leon Bergsma CV
Noussair Mazraoui CM
Markus Bay CM
Adham El Idrissi CA

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Bart Biemans CV
Jeremy Fernandes RV
Jonas Heymans LV
Ben Santermans CV
Luuk Brouwers CM
Stefano Beltrame CM
Mario Bilate CA
Arda Havar RA
Brandon Robinson LA
Romero Regales CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Ralph Vos K
Dalian Maatsen CV
Daan Disveld RV
Jordy van der Winden LV
Zija Azizov CM
Brian Koopman RA

Kaartverkoop

Aanstaande vrijdag (19 augustus) staat voor FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen Jong Ajax op het programma. Beide ploegen nemen het om 20.00 uur tegen elkaar op, op Sportpark De Toekomst te Amsterdam.

Voor supporters van FC Den Bosch geldt een verplichte buscombiregeling. Aanvankelijk zouden supporters van FC Den Bosch in het bezoekersvak moeten plaatsnemen, maar uitvoerig contact met (Jong) Ajax heeft er toe geleid dat de Bossche supporters op de hoofdtribune welkom zijn.

Jong Ajax2

De kaartverkoop vindt plaats via Supportersclub FC Den Bosch. Seizoen- en clubcardhouders van FC Den Bosch kunnen per persoon één toegangskaart bestellen via bestuurslid Danny van de Griendt: telefoonnummer 06-53315504. De prijs voor de busreis, inclusief toegangskaart bedraagt € 23,00. Op de wedstrijddag vindt het vertrek plaats om 18.00 uur, vanaf het voorplein van Timmermans Infra Stadion De Vliert. Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Heya Den Bosch!

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.