Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond in Timmermans Infra Stadion De Vliert opnieuw een gevoelige tik te verwerken gekregen. FC Volendam won in Den Bosch met 2-5. Met name linksbuiten Gyliano van Velzen was op dreef en bezorgde meerdere spelers op de rechtsbackpositie een lastige avond. Met twee treffers en twee assists was hij de absolute uitblinker op het veld.

FC Den Bosch begon met Dalian Maatsen als rechtsback en Zija Azizov op het middenveld. Mario Bilate (vocht in de knie) was niet inzetbaar, evenals de al langer geblesseerden Niek Vossebelt (op de weg terug, na NAC Breda uit vermoedelijk weer inzetbaar), Alessio Carlone en Damiano Schet. Na drie minuten was het al raak in De Vliert. Aanvaller Rihairo Meulens rondde een knappe Volendamse aanval van dichtbij af. Het was het startsein voor een reeks met kansen voor de Noord-Hollanders. Veelal over links werden er gevaarlijke voorzetten op het Bossche doel gegeven. De inzetten verdwenen echter naast of over het Bossche doel of werden door doelman Heemskerk gepareerd. Na circa een half uur spelen kwam FC Den Bosch verrassend op gelijke hoogte. Een corner werd bij de tweede paal binnengewerkt door verdediger Jonas Heymans (1-1). In die fase kreeg FC Den Bosch, dat meer druk durfde te zetten op de Volendamse verdediging, meer grip op de wedstrijd. Er werd vaker over de grond gecombineerd, wat tot kansen leidde voor onder meer Stefano Beltrame en Brandon Robinson. Toch was het FC Volendam dat opnieuw de leiding nam. Opnieuw vanaf links kwam het gevaar. Van Velzen bediende wederom Meulens die bij de tweede paal eenvoudig kon afronden.

Na rust werd Jordy van der Winden op de rechtsbackpositie geposteerd. Hij verving Dalian Maatsen, maar had het eveneens moeilijk met de ontketende linksbuiten van FC Volendam. Van Velzen bracht de bezoekers op een comfortabele 1-3 voorsprong door twee man te passeren en onhoudbaar in de lange hoek binnen te schieten. FC Den Bosch probeerde iets terug te doen, maar bleek veelal onmachtig in de opbouw. Toch kwam de Bossche ploeg plots terug tot 2-3, toen Regales vanaf de penaltystip mocht aanleggen na een overtreding op Brandon Robinson. De aansluitingstreffer was van korte duur, want direct na de 2-3 was het FC Volendam dat uit de eerstvolgende aanval de marge weer verdubbelde. Geheel ongedekt mocht Van Velzen zijn tweede van de avond binnenschieten. Kort voor tijd bezorgde routinier Jack Tuyp FC Den Bosch een nog grotere kater door de 2-5 binnen te schuiven. Het was tevens de eindstand.

En dus is er werk aan de winkel voor FC Den Bosch. Aanstaande vrijdag staat het uitduel bij kampioenskandidaat NAC Breda op het programma, een nieuwe kans voor de Bossche selectie om revanche te nemen voor de nederlaag van vanavond.

 • 0153045607590
 • (3) Goal

  Rihairo Meulens

 • (26) Goal

  Jonas Heymans

 • (28) Gele kaart

  Rihairo Meulens

 • (40) Goal

  Rihairo Meulens

 • (46) Wissel

  Dalian Maatsen - Jordy van der Winden

 • (50) Gele kaart

  Jordy van der Winden

 • (55) Goal

  Gyliano van Velzen

 • (57) Wissel

  Rihairo Meulens - Daniël van Son

 • (61) Wissel

  Luuk Brouwers - Brian Koopman

 • (61) Wissel

  Jordy van der Winden - Jeremy Fernandes

 • (63) Goal

  Romero Regales

 • (64) Goal

  Gyliano van Velzen

 • (74) Goal

  Jack Tuyp

 • (84) Wissel

  Gyliano van Velzen - Bert Steltenpool

 • (86) Wissel

  Jack Tuyp - Gerry Vlak

Statistieken

Corners

3

7

Balbezit

49%

51%

Overtredingen

15

8

Schoten naast

2

4

Buitenspel

1

2

Schoten op doel

3

2

Toeschouwers

 

2,573

Scheidsrechter

Pérez

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Bart Biemans CV
Dalian Maatsen CV
Jonas Heymans LV
Ben Santermans CV
Luuk Brouwers CM
Zija Azizov CM
Stefano Beltrame CM
Arda Havar RA
Brandon Robinson LA
Romero Regales CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Ralph Vos K
Daan Disveld RV
Jordy van der Winden LV
Jeremy Fernandes RV
Brian Koopman RA

Opstelling FC Volendam

Hobie Verhulst K
Henny Schilder CV
Erik Schouten CV
Paul Kok CV
Kees Kwakman CM
Ties Evers CM
Kevin Visser CM
Jack Tuyp CA
Rihairo Meulens LA
Kevin van Kippersluis CA
Gyliano van Velzen LA

Wisselspelers

Jordi Stappershoef K
Jermano Lo Fo Sang CV
Raoul Esseboom CM
Rafik El Hamdi CM
Gerry Vlak CM
Daniël van Son RA
Bert Steltenpool CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch speelt op maandag 22 augustus aanstaande de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Timmermans Infra Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een veilig, gezellig en sfeervol Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club besloten om kinderen tot en met twaalf jaar ook gratis toegang te verschaffen bij thuiswedstrijden van FC Den Bosch in de competitie tijdens het seizoen 2016-2017. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door diverse sponsors die het toejuichen dat de club inzet op de komst van meer kinderen en gezinnen naar De Vliert.

Hoe werkt de actie? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op maandag 22 augustus naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Kinderen gratis JPG

Ouders en familieleden Voor ouders en familieleden die willen meekomen zijn de kassa's op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur en kan op basis van een geldig legitimatiebewijs een toegangskaart worden aangeschaft. Het is ook mogelijk om toegangskaarten tot een dag voor de wedstrijd te kopen via onze Online Ticketshop. De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel) en voor de M-side (lange zijde). Voor de eretribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 22,50. U kunt tijdens kantooruren ook bij de administratie van de club terecht voor uw wedstrijdkaarten.

Timmermans Infra Stadion De Vliert2

Koop nu je seizoenkaart en mis niets Het is nog altijd mogelijk om een seizoenkaart te bestellen voor de thuiswedstrijden van FC Den Bosch. Seizoenkaarthouders hebben hun kaart al na twaalf wedstrijden terugverdiend. Als je een seizoenkaart koopt op de noord- of zuidtribune betaal je als volwassene € 140,-. Op de M-side betaal je € 150,- als volwassene, waarbij je als je op M5, M6 of M7 zit het initiatief van het supporterscollectief ondersteunt. In dat geval gaat de helft van de inkomsten terug naar het collectief, wat ten goede komt aan verbetering van voorzieningen en sfeeracties. Een volwassenseizoenkaart op de hoofdtribune kost € 295,-. Seizoenkaarthouders ontvangen dit seizoen als blijk van waardering voor hun support gratis een 'HeyaDenBosch-sjaal'! Zorg dat je erbij bent en bestel je seizoenkaart via www.fcdenbosch.nl/seizoenkaart!

Tot ziens in Timmermans Infra Stadion De Vliert, Heya Den Bosch!

Voorbeschouwing

FC Den Bosch heet u van harte welkom bij de tweede thuiswedstrijd van het seizoen 2016-2017. In deze voorbeschouwing kijkt doelman Kees Heemskerk terug naar de eerste wedstrijden van het seizoen en blikt hij vooruit op het thuisduel met FC Volendam dat op maandag 22 augustus (20.00 uur) op het programma staat in Timmermans Infra Stadion De Vliert.

De oefenperiode kende wisselende resultaten, Heemskerk hield er desondanks een goed gevoel aan over: “We hebben elkaar goed leren kennen en een hecht team geformeerd. Samen hebben we hard gewerkt aan onze fitheid, om zo optimaal mogelijk aan de start van het seizoen te kunnen verschijnen. Daarin zijn we goed geslaagd.” De competitieopener tegen Jong PSV was er een met twee gezichten. “We begonnen zeer matig aan het duel, maar gelukkig scoorden we snel na de 4-0 en kwam het geloof weer terug. Met de steun van onze supporters knokten we ons met een man minder terug tot 4-4 tijdens de tweede helft. Zuur dat we toen nog één kans weggaven en na de 5-4 niet meer bij machte waren om er een resultaat uit te slepen.” Tegen titelkandidaat De Graafschap lukte dat wél. “Door de 1-1, uit een penalty van Romero (Regales, red.), kregen we vertrouwen en meer grip op de wedstrijd. We hebben geknokt voor wat we waard waren en dat zien de Bossche supporters graag. Ze gingen er ouderwets achter staan en dat hielp ons enorm. We wonnen uiteindelijk verdiend met 2-1 en weten dus wat ons te doen staat de rest van het seizoen!”

FC-GS (18)

Sowieso lijkt knokken voor iedere meter de sleutel tot succes in de Jupiler League. “We moeten het hebben van hard werken en fysiek voetbal. Als we dat vechtvoetbal wekelijks kunnen laten zien, ontstaat er wederzijds vertrouwen en gaan de toeschouwers ons vocaal steunen. Er zijn niet voor niets acties opgezet, waarbij de helft van de verlaagde seizoenkaartprijs op de oosttribune ten goede komt aan sfeeracties. Een mooi initiatief van de club en supporters. We vormen immers samen één geheel, één club.”

Dan FC Volendam, de volgende tegenstander in De Vliert. “Die schoten vorig jaar uit de startblokken en haalden ook nu in de eerste twee duels alweer vier punten. Het is een sterke ploeg die voor een groot deel in tact is gebleven. Maar als we het uit de Eredivisie gedegradeerde De Graafschap onze wil kunnen opleggen, dan moeten we ook FC Volendam kunnen verslaan. We willen attractief voetbal spelen, en dat het liefst iedere wedstrijd. Ook tegen FC Volendam dus. Met de steun van het Bossche publiek zullen we er weer vol voor gaan!”

De uitslag van de wedstrijd FC Den Bosch – Jong Ajax was bij het schrijven van deze voorbeschouwing nog niet bekend en is zodoende buiten beschouwing gelaten.

FC-GS (25)

Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang Vanuit haar beleidsplan wil FC Den Bosch een sfeervol en veilig Stadion De Vliert creëren waar gezinnen zich thuis voelen. De club streeft hierbij naar een positief imago in de regio en stad, waarbij voetbal de bindende factor is. Vele ouders trokken er bij de eerste thuiswedstrijd tegen De Graafschap met hun kinderen op uit en beleefden als gezin een gezellige voetbalavond in De Vliert. Om de clubvisie verder kracht bij te zetten heeft FC Den Bosch besloten om kinderen tot en met 12 jaar komend seizoen het gehele jaar gratis toegang te geven bij thuiswedstrijden. Zij krijgen bij het betreden van het stadion kosteloos een wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Voor ouders en familieleden zijn de kassa’s op het voorplein geopend vanaf vijf kwartier voor de wedstrijd en kan op basis van een geldig legitimatiebewijs een toegangskaart worden aangeschaft. De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid-, oost- en noordtribune en € 22,50 voor de eretribune.

Poster

Profiel tegenstander FC Volendam De eerste maandagavondwedstrijd van dit seizoen wordt gespeeld tegen FC Volendam, een club die de afgelopen jaren steevast heeft meegedraaid in de (sub)top van de Jupiler League, maar sinds het seizoen2008-2009 niet meer op het hoogste niveau actief is geweest.

Volendam en de ‘heen-en-weer’. Het wordt vaak samen in één zin gebruikt. De club heeft de reputatie van vaak promoveren, maar ook van net zo vaak weer degraderen. Hierbij dient gezegd te worden dat veruit de meeste seizoenen op het op één na hoogste niveau zijn doorgebracht. En statistisch gezien zou de tijd rijp kunnen zijn om dit seizoen weer eens de sprong te maken, ze waren er de afgelopen jaren enkele keren dicht bij. De vraag is natuurlijk of dat gezien de huidige situatie een realistisch doel is.

De ploeg staat dit seizoen voor het tweede jaar onder leiding van trainer Robert Molenaar. Vorig seizoen kende hij een bliksemstart met meteen de winst in de eerste periode. Daarna werd het echter een stuk wisselvalliger. FC Volendam eindigde uiteindelijk op de zesde plaats en in de Jupiler Play-Offs ging de ploeg er in de eerste ronde direct uit tegen MVV Maastricht. Deelname aan de Jupiler Play-Offs zal ook dit jaar het belangrijkste doel zijn. Meestrijden om het kampioenschap lijkt vooralsnog geen realistisch streven, omdat er vanwege de financiële situatie binnen de club geen grote investeringen mogelijk bleken.

Voordeel voor trainer Molenaar is dat hij de kern van zijn elftal grotendeels intact heeft kunnen houden. Van de vertrokken spelers zijn Gijs Luirink, Soufiane Laghmouchi en Jeroen Verhoeven de bekendste namen. Nieuw zijn Paul Kok van FC Oss, Rihairo Meulens van FK Zira en Kevin Visser van Helmond Sport. En ook vanuit de eigen jeugd zijn er nog diverse talenten overgeheveld naar de eerste selectie. Zij doen het doorgaans meer dan prima in de Volendamse hoofdmacht.

Veel zal ook dit seizoen weer afhangen van twee echte Volendamse routiniers: Kees Kwakman en natuurlijk Jack Tuyp. En ook van vleugelspeler Gyliano van Velzen wordt het nodige verwacht. Hij begon vorig seizoen erg sterk, maar viel daarna enigszins terug. Dit seizoen zal hij opnieuw zijn waarde moeten gaan bewijzen voor de Volendammers.

Door: Mark van der Donk en Frank Spijkers

Fotografie: Henk van Esch

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.