Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond in Timmermans Infra Stadion De Vliert de derby gewonnen van FC Oss. Matchwinner was invaller Brandon Robinson die in de 88e minuut met een weergaloze omhaal voor de Bossche zege zorgde.

FC Oss was gedurende de eerste helft de betere ploeg en zorgde met aardig combinatiespel voor enkele goede kansen. Kees Heemskerk (man of the match) bleek echter een uitstekende sta-in-de-weg en stond keer op keer zijn mannetje. Doelpogingen van Lazic, Kamachi en Bakx werden onschadelijk gemaakt en meerdere corners werden uit de lucht geplukt. FC Den Bosch, met Vossebelt en Slivka in de basis, stelde hier aanvankelijk weinig tegenover. Stefano Beltrame werd gevaarlijk met een schot rand zestien, Vykintas Slivka schoot op de vuisten van Koeman en Biemans schoot uit een breedtepass over.

Kort voor rust was het de uitstekend spelende Istvan Bakx die voor de verdiende Osse openingstreffer zorgde. Een vrije trap rand zestien werd knap in de bovenhoek gekruld. Doelman Kees Heemskerk werd kansloos gelaten.

Foto2

Na rust een feller FC Den Bosch. Er werd vroeg druk op de Osse defensie gezet wat met name tot meer balbezit via de tweede bal leidde. Er werden diverse kansen gecreëerd, maar de voorzetten vanaf de zijkant misten vaak scherpte. Schoten van Slivka en Havar werden geblokt. Kort na rust kwam FC Oss bijna op 0-2. Een corner werd van dichtbij binnengekopt, maar Heemskerk redde uitstekend op de doellijn. Met een katachtige reflex verwerkte hij de bal via de lat. De Bossche pressie hield aan en het publiek ging er steeds meer achter staan. Juve-huurling Vykintas Slivka speelde een puike partij en nam zijn ploeg als motor op het middenveld op sleeptouw. De Litouwse international zorgde indirect voor de aansluitingstreffer door een penalty (hands) af te dwingen. Romero Regales schoot alweer zijn vierde op onberispelijke wijze vanaf de stip binnen (1-1). Damiano Schet (terug van een blessure) kwam even later voor Romero Regales en Dalian Maatsen kwam voor Jeremy Fernandes. De Bossche dadendrang hield aan, maar ook FC Oss bleef gevaarlijk, veelal via de omschakeling. FC Den Bosch kwam goed weg na een schot op de paal en een geblokte rebound na een corner. Kort voor tijd dan toch de winnende aan Bossche zijde. Een ingooi van Heymans kwam via het hoofd van een verdediger van FC Oss bij Brandon Robinson terecht die met een weergaloze omhaal knap binnenschoot. De ingevallen aanvaller vierde zijn bevrijdende treffer met het Bossche publiek op de M-side. FC Oss kreeg nog enkele kleine kansen in blessuretijd, maar gescoord werd er niet meer. FC Den Bosch boekte een zeer wenselijke overwinning en stijgt een aantal belangrijke plaatsen op de ranglijst.

Heya Den Bosch!

Foto3

Foto4

Fotografie Henk van Esch

 • 0153045607590
 • (32) Gele kaart

  Ben Santermans

 • (45) Goal

  Istvan Bakx

 • (59) Wissel

  Stefano Beltrame - Brandon Robinson

 • (77) Goal

  Romero Regales

 • (78) Wissel

  Jeremy Fernandes - Dalian Maatsen

 • (81) Gele kaart

  Niek Vossebelt

 • (83) Wissel

  Boban Lazic - Jorzolino Falkenstein

 • (83) Wissel

  Romero Regales - Damiano Schet

 • (83) Wissel

  Fatih Kamaçi - Richard van der Venne

 • (86) Wissel

  Tom Boere - Cihat Celik

 • (88) Goal

  Brandon Robinson

 • (89) Gele kaart

  Brandon Robinson

Statistieken

Corners

8

7

Balbezit

46%

54%

Overtredingen

11

11

Schoten naast

6

3

Buitenspel

1

0

Schoten op doel

5

3

Toeschouwers

 

2,641

Scheidsrechter

Van Boekel

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Bart Biemans CV
Jeremy Fernandes RV
Jonas Heymans LV
Ben Santermans CV
Niek Vossebelt CM
Vykintas Slivka CM
Stefano Beltrame CM
Mario Bilate CA
Arda Havar RA
Romero Regales CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Ralph Vos K
Dalian Maatsen CV
Jordy van der Winden LV
Zija Azizov CM
Najim Haddouchi CM
Damiano Schet RA
Brandon Robinson LA

Opstelling FC Oss

Ronald Koeman K
Ayrton Statie LV
Jochem Jansen CV
Rick Stuy van den Herik CV
Joep van den Ouweland CM
Dominique Kivuvu CM
Dennis Janssen CM
Fatih Kamaçi CM
Istvan Bakx CA
Boban Lazic CA
Tom Boere RA

Wisselspelers

Bjorn Haggerty K
Dean van der Sluys CV
Lorenzo Piqué CV
Richard van der Venne CM
Cihat Celik LM
Jordi Balk CM
Nassir el Aissati CM
Jorzolino Falkenstein RA
Justin Mathieu CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch speelt op vrijdag 9 september aanstaande de thuiswedstrijd tegen buurman FC Oss. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Timmermans Infra Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een veilig, gezellig en sfeervol Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club besloten om kinderen tot en met twaalf jaar ook gratis toegang te verschaffen bij thuiswedstrijden van FC Den Bosch in de competitie tijdens het seizoen 2016-2017. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door diverse sponsors die het toejuichen dat de club inzet op de komst van meer kinderen en gezinnen naar De Vliert.

Hoe werkt de actie? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op vrijdag 9 september naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Kinderen gratis JPG

Ouders en familieleden Voor ouders en familieleden die willen meekomen zijn de kassa's op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur. Zij kunnen dan op vertoon van een regio gebonden (d.w.z. 's-Hertogenbosch of zeer directe omgeving) legitimatiebewijs hun toegangskaart kopen. Het is supporters van FC Oss niet toegestaan deze wedstrijd bij te wonen. Het is ook mogelijk om toegangskaarten tot een dag voor de wedstrijd te kopen via onze Online Ticketshop. Op vertoon van een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kunt u vier kaarten kopen. De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel) en voor de M-side (lange zijde). Voor de eretribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 22,50. U kunt tijdens kantooruren ook bij de administratie van de club terecht voor uw wedstrijdkaarten.

Koop nu je seizoenkaart en mis niets Het is nog altijd mogelijk om een seizoenkaart te bestellen voor de thuiswedstrijden van FC Den Bosch. Seizoenkaarthouders hebben hun kaart al na twaalf wedstrijden terugverdiend. Als je een seizoenkaart koopt op de noord- of zuidtribune betaal je als volwassene € 140,-. Op de M-side betaal je € 150,- als volwassene, waarbij je als je op M5, M6 of M7 zit het initiatief van het supporterscollectief ondersteunt. In dat geval gaat de helft van de inkomsten terug naar het collectief, wat ten goede komt aan verbetering van voorzieningen en sfeeracties. Een volwassenseizoenkaart op de hoofdtribune kost € 295,-. Seizoenkaarthouders ontvangen dit seizoen als blijk van waardering voor hun support gratis een 'HeyaDenBosch-sjaal'! Zorg dat je erbij bent en bestel je seizoenkaart via www.fcdenbosch.nl/seizoenkaart!

Tot ziens in Timmermans Infra Stadion De Vliert, Heya Den Bosch!

Voorbeschouwing

FC Den Bosch heet u van harte welkom bij de derde thuiswedstrijd van dit seizoen. In deze voorbeschouwing kijkt linksback Jonas Heymans terug op de afgelopen wedstrijden en blikt hij vooruit op de thuiswedstrijd van vrijdag tegen buurman FC Oss.

Uit de eerste vijf wedstrijden haalde FC Den Bosch vier punten. In eigen huis werd gewonnen van De Graafschap en uit werd er een verdienstelijk punt gepakt bij NAC Breda. Er werd echter thuis ook verloren van FC Volendam en uit van Jong Ajax en Jong PSV. Jonas Heymans kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug op de eerste wedstrijden van seizoen 2016-2017. “Tegen De Graafschap en tegen NAC speelden we bij vlagen erg goed, maar tussendoor hebben we steken laten vallen. Bij de drie nederlagen incasseerden we telkens vijf tegengoals. Dat komt mede omdat we vanwege een aantal blessures een jong middenveld moesten inpassen en omdat we nog zoekende waren waar we de tegenstander moesten opvangen. Niek Vossebelt was nog geblesseerd als gevolg van een hersenschudding die hij opliep tijdens de voorbereiding tegen RKC Waalwijk en Vykintas Slivka was als huurling van Juventus nog niet aangesloten bij de selectie. Dat zijn toch belangrijke spelers voor ons in de selectie.”

NAC-FCDB (9)

Toch kon FC Den Bosch met een prima gevoel het vorige interlandweekend in. De ploeg van trainer/coach Wiljan Vloet hield titelkandidaat NAC Breda onlangs knap op 0-0 in het Rat Verlegh Stadion. “Dat was een prima wedstrijd. We speelden compact, fel en voerden goed onze taken uit. We kwamen er bovendien enkele keren gevaarlijk uit via de omschakeling en kregen kansen op de 0-1. Aan de ene kant is het dan lekker als je aansluitend een vrije week hebt, aan de andere kant hadden we misschien net de juiste schwung te pakken en het liefst willen doorgaan. Het is aan ons zaak, nu de meeste spelers weer zijn aangesloten bij de selectie, om in de derby tegen FC Oss te laten zien wat we in huis hebben.”

Voor Jonas Heymans is het de eerste keer dat hij de derby FC Den Bosch – FC Oss speelt. “Voor supporters is dat altijd een hele speciale en beladen wedstrijd. Voor ons als spelers is het zaak dat we een scherpe focus houden en ons net als alle andere wedstrijden goed voorbereiden. We willen deze wedstrijd voor onze supporters winnen. Als je kijkt naar de wedstrijd tegen NAC Breda hebben we prima gespeeld. Die lijn moeten we nu ook doortrekken tegen FC Oss. Dan weet ik zeker dat we in staat moeten kunnen zijn om hen in eigen huis te verslaan met de steun van het thuispubliek!”

FC-GS (25)

Profiel tegenstander De derby van Noordoost-Brabant staat vrijdag op het programma in Timmermans Infra Stadion De Vliert. Met vooraf één grote vraag: wie gaat als eerste de weg naar boven inslaan, FC Den Bosch of FC Oss?

Beide clubs hadden voorafgaand aan het seizoen eigenlijk dezelfde opvatting; het moet een stuk beter dan in de vorige jaargang en vanuit het proces moet de weg naar boven worden ingezet, met deelname aan de play-offs als sportieve doel. FC Oss deed het vorig jaar nog wat slechter dan de buren uit Den Bosch en eindigde op de allerlaatste plaats. Voorlopig is er van veel vooruitgang qua stand op de ranglijst bij beide clubs nog niet echt sprake, alhoewel FC Oss en FC Den Bosch pas vijf competitieronden onderweg zijn. Zowel FC Oss als FC Den Bosch noteerden tot op heden één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen. FC Oss staat hierbij één plekje hoger op de ranglijst, vanwege een iets beter doelsaldo en bezet momenteel de zestiende plaats.

Profiel tegenstander2

Het is voor de nieuwe Osse oefenmeester François Gesthuizen niet de start waarop hij had gerekend. In de media liet hij optekenen dat hij op sommige momenten de inzet en passie miste bij zijn team, en dat er anders mogelijk meer had ingezeten. Dat zal hij de komende tijd dus in ieder geval willen terugzien bij zijn ploeg. Gesthuizen was aan het einde van zijn spelerscarrière drie seizoenen actief in Oss en weet dus wat de (on)mogelijkheden zijn bij de club. Hij kan in ieder geval werken met een vernieuwde selectie waar hij zelf de nodige inbreng in heeft gehad.

Op papier lijkt die selectie zeker geen verslechtering ten opzichte van het vorig seizoen te zijn. Tom Boere kwam over van FC Eindhoven en moet als spits voor de goals gaan zorgen. Verder zijn de vleugelspelers Jorzolino Falkenstein en Justin Mathieu terug van weggeweest en moet ook Boban Lazic voor extra aanvallende impulsen gaan zorgen. In de verdediging verwacht de club veel van Dominique Kivuvu, die na wat omzwervingen door Europa zich weer in Nederland wil bewijzen. Bekende naam op de linksbackpositie is die van Ayrton Statie, die natuurlijk een verleden heeft bij FC Den Bosch. Dat geldt ook voor Istvan Bakx, die inmiddels aan zijn derde seizoen in Oss is begonnen en daar is uitgegroeid tot een belangrijke steunpilaar van het team.

Statistieken en blessures Een flinke tegenvaller voor FC Oss was vorige week nog het langdurig wegvallen van doelman Xavier Mous vanwege een zware kruisbandblessure. Daardoor staat vermoedelijk Ronald Koeman jr. (inderdaad!) vrijdag onder de lat bij de Ossenaren.

Vorig jaar speelde beide ploegen twee keer tegen elkaar. Thuis won FC Den Bosch met 4-2 van FC Oss, onder meer door twee magistrale lobjes van Denis Pozder. Uit verloor FC Den Bosch met 3-1. Drie spelers met een FC-verleden zorgden toen voor de Osse treffers (Bakx, Van der Venne en Van der Sluys).

FC - MVV M (9)

Bij FC Den Bosch is Vykintas Slivka teruggekeerd uit Litouwen van de interland tegen Slovenië (2-2), waarbij hij zijn eerste treffer voor de nationale ploeg maakte. Er zitten nog enkele spelers in de ziekenboeg, maar een deel van hen traint inmiddels alweer met de selectie mee. Hoe het met hen gaat lees je hier.

Kids tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch biedt kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang bij thuiswedstrijden van FC Den Bosch. Vanuit haar clubvisie gaat zij voor een sfeervol, gezellig en veilig Stadion De Vliert, waar gezinnen zich thuis voelen. Kinderen spelen hierbij een centrale rol. Klik hier voor meer informatie over deze actie. Voor ouders zijn de kassa's op het voorplein vanaf 18.45 uur geopend. Zij kunnen al voor 12,50 een toegangskaart kopen.

Door: Jeroen ten Brincke en Frank Spijkers Fotografie: Henk van Esch

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.