Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond een forse nederlaag geleden bij Almere City FC. In het Yanmar Stadion ging nde Bossche ploeg met 4-1 onderuit na een 0-0 ruststand. Namens FC Den Bosch scoorde Jordy van der Winden, ingevallen voor Mario Bilate, bij een 4-0 stand.

Bij FC Den Bosch startte Brandon Robinson in de basis ten koste van Arda Havar. De rest van het basisteam was ongewijzigd ten opzichte van de 2-1 overwinning op FC Oss. Almere kwam fel uit de startblokken en mocht na drie minuten al twee corners noteren, waarvan er een via een kopbal op de lat belandde. De intenties van de thuisploeg waren duidelijk, maar ook FC Den Bosch liet zich gelden. Schoten van Slivka en Beltrame troffen echter geen doel. Er gebeurde veel in de openingsfase. Beide ploegen probeerden te voetballen en van achteruit op te bouwen. Een kwartier voor rust leek FC Den Bosch wat meer door te drukken, maar de Bossche ploeg bleek te vaak onnauwkeurig in de passing en voorzetten van de zijkanten om echt gevaarlijk te worden. Inzetten van Bilate, Robinson en Regales belandden over of naast. Aan Almere-zijde werden Ahannach en Arica meerdere keren gevaarlijk.

Na rust kwam Arda Havar in de ploeg voor Stefano Beltrame. Al vrij snel ging het mis voor FC Den Bosch. Gek genoeg werd Almere City FC enkele keren zeer gevaarlijk uit aanvallen van FC Den Bosch. Uit een van die tegenstoten kwam de thuisploeg op 1-0. Braken stond geheel vrij en kon een Almere-aanval van dichtbij ongedekt binnenschieten. Even later (59e minuut) gooide Braken de wedstrijd op slot door een diepe bal te ontfutselen bij Bart Biemans en de 2-0 diagonaal binnen te schieten. Tussendoor was Bilate gevaarlijk geworden, maar zijn schot eindigde op de bovenkant van de lat. FC Den Bosch zette Almere wat meer onder druk, maar werd daarbij zelden echt gevaarlijk. Uit het niets viel de 3-0 binnen. Braken bracht de bal via een omhaal bij Arica die vanaf de doellijn kon binnentikken.

FC Den Bosch leek murw geslagen en kwam er in die fase nauwelijks meer aan te pas. Fernandes en Slivka kwamen over rechts nog enkele keren door, maar wisten de bal niet op doel te schieten of bij een medespeler te krijgen. Regales schoot uit de draai nog een keer in de handen van Kramer, maar het was Almere dat opnieuw scoorde. Ten Voorde rondde een Almere-counter af door van dichtbij uit de draai raak te schieten. Het slotakkoord was voor FC Den Bosch. Jordy van der Winden, in de ploeg gekomen voor Mario Bilate, schoot de rebound van een vrije trap van Arda Havar tegen de touwen (4-1).

Een pijnlijke nederlaag voor FC Den Bosch. Dinsdag wacht een nieuwe kans in De Vliert als FC Eindhoven op bezoek komt in de eerste ronde van het KNVB Bekertoernooi (20.00 uur).

 • 0153045607590
 • (24) Gele kaart

  Jonas Heymans

 • (46) Wissel

  Stefano Beltrame - Arda Havar

 • (56) Goal

  Sven Braken

 • (59) Goal

  Sven Braken

 • (69) Goal

  Yener Arica

 • (73) Wissel

  Mario Bilate - Jordy van der Winden

 • (73) Wissel

  Sven Braken - Rick ten Voorde

 • (78) Gele kaart

  Niek Vossebelt

 • (82) Goal

  Rick ten Voorde

 • (83) Gele kaart

  Lars Nieuwpoort

 • (84) Goal

  Jordy van der Winden

 • (86) Wissel

  Lars Nieuwpoort - Dyllan Lanser

 • (88) Gele kaart

  Vykintas Slivka

Statistieken

Corners

11

3

Balbezit

49%

51%

Overtredingen

10

13

Schoten naast

7

6

Buitenspel

3

1

Schoten op doel

4

2

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

van de Graaf

Opstelling

Opstelling Almere City FC

Chiel Kramer K
Gaston Salasiwa CV
Kees van Buuren CV
Kaj Ramsteijn CV
Lars Nieuwpoort CV
Damon Mirani CV
Jeffrey Rijsdijk CM
Soufyan Ahannach CM
Sven Braken CA
Yener Arica CA
Sherjill Mac-Donald LA

Wisselspelers

Roy Pistoor K
Abdel Metalsi CV
Dyllan Lanser CV
Jorni Camps RV
Tom Noordhof CM
Rick ten Voorde CA
Silvester van der Water CA

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Bart Biemans CV
Jeremy Fernandes RV
Jonas Heymans LV
Ben Santermans CV
Niek Vossebelt CM
Vykintas Slivka CM
Stefano Beltrame CM
Mario Bilate CA
Brandon Robinson LA
Romero Regales CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Ralph Vos K
Dalian Maatsen CV
Jordy van der Winden LV
Demi Gosepa RV
Zija Azizov CM
Don Bolsius CA
Arda Havar RA

Kaartverkoop

Op vrijdag 16 september, aanvang 20.00 uur, speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Bij deze wedstrijd is er sprake van vrij vervoer.

Supporters die de wedstrijd willen bezoeken dienen vooraf hun toegangskaart te kopen via FC Den Bosch. Dit kan tijdens kantooruren via de administratie van de club op de tweede etage van het hoofdgebouw. Een toegangskaart kost EUR. 10,00. Het is ook mogelijk om online toegangskaarten aan te schaffen. In dat geval wordt er EUR. 0,75 extra aan administratie- en verzendkosten in rekening gebracht.

Beltrame1

Online bestellingen kunnen tot en met dinsdag 13 september worden geplaatst, de kaartverkoop via de administratie vindt tot en met donderdag 15 september plaats. Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Heya Den Bosch!

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.