Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond in eigen huis met 3-1 gewonnen van SC Cambuur en deed daarmee goede zaken tijdens de eerste wedstrijd van de tweede periode. Doelman Kees Heemskerk speelde een fantastische partij en hield zijn ploeg meerdere malen op de been met enkele miraculeuze reddingen. Hij werd na afloop terecht gekroond tot 'man of the match'.

FC Den Bosch-trainer Wiljan Vloet moest opnieuw puzzelen met zijn opstelling. Niet alleen miste hij aanvallers Mario Bilate, Romero Regales en Alessio Carlone, ook Juve-huurling Vykintas Slivka zat in de lappenmand (hamstringblessure) na twee interlands met de nationale ploeg van Litouwen. Daar tegenover stond de terugkeer van verdediger Ben Santermans en middenvelder Luuk Brouwers. Jordy van der Winden kreeg opnieuw de voorkeur als linksback boven Jonas Heymans, Dalian Maatsen speelde centraal achterin en Jort van der Sande kreeg een kans in de punt van de aanval.

Het waren de gasten die vanavond het spel maakten in De Vliert, alhoewel FC Den Bosch via Arda Havar in de openingsfase een levensgrote kans kreeg om de score te openen, na een steekbal van Stefano Beltrame. De Bossche nummer tien stuitte echter op doelman Nienhuis. Daarna was het SC Cambuur dat lange tijd heer en meester was in Timmermans Infra Stadion De Vliert. Inzetten van Houtkoop gingen naast of op het lichaam van uitblinker Heemskerk, N'toko kopte twee keer rakelings naast uit een corner, Barto raakte met een kopbal de lat en ook Kip, Hoefdraad en nogmaals Barto kwamen niet tot scoren. Een vrije trap van Cambuur-middenvelder Bakker werd tussendoor ook nog knap uit de kruising getikt. Het was dan ook een klein mirakel te noemen dat beide ploegen met 0-0 de kleedkamers opzochten na het rustsignaal.

Den Bosch - Cambuur

Na rust aanvankelijk een ongewijzigd spelbeeld. Cambuur kreeg opnieuw enkele dotten van kansen, maar doelman Heemskerk hield zijn doel met kunst-en-vliegwerk schoon. Toch lukte het Houtkoop met een rush over links om de Bossche goalie in de korte hoek te verschalken. De verdiende 1-0 was een feit.

FC Den Bosch bleek echter opnieuw over veerkracht te beschikken. Een knappe aanval over rechts belandde voor de voeten van Van der Sande die met een halve omhaal het Cambuur-doel onder vuur nam. Zijn inzet werd knap gestopt maar de rebound werd onberispelijk binnengeschoten door Arda Havar. Hierna kreeg SC Cambuur weer enkele kansen op een nieuwe voorsprong, maar doelman Heemskerk liet zich niet meer kloppen. En dan treedt zoals zo vaak een oude voetbalwet in werking. Invaller Ben Santermans nam een vrije trap die over de verdediging viel knap met de borst aan, waarna hij technisch fraai afrondde en FC Den Bosch op voorsprong bracht.

IMG_1322

De Friesen zetten aan om een gelijkmaker te forceren, maar het was FC Den Bosch dat het slotakkoord in huis had. Invaller Zija Azizov kreeg de bal over links in de diepte aangespeeld van Stefano Beltrame. Azizov gaf de bal op het juiste moment terug aan de van Juventus gehuurde middenvelder die in twee pogingen doelman Nienhuis wist te passeren. Zijn eerste competitietreffer van dit seizoen bezorgde FC Den Bosch drie hele belangrijke doelpunten met het oog op de ranglijst. De Bossche supporters genoten zichtbaar, het 'Heya Den Bosch' klonk over de tribunes.

Aanstaande vrijdag (21 oktober) wacht voor FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Supporters bedankt voor jullie steun deze avond!

Heya Den Bosch!

Fotografie: Pro Shots en Henk van Esch

 • 0153045607590
 • (41) Gele kaart

  Erik Bakker

 • (58) Gele kaart

  Jordy van der Winden

 • (61) Goal

  Xander Houtkoop

 • (68) Wissel

  Danny Bakker - Tyrone Conraad

 • (71) Goal

  Arda Havar

 • (72) Wissel

  Brandon Robinson - Luuk Brouwers

 • (78) Wissel

  Jeremy Fernandes - Ben Santermans

 • (79) Wissel

  Chiro N\'Toko - Alexander van de Streek

 • (79) Goal

  Ben Santermans

 • (87) Wissel

  Jort van der Sande - Zija Azizov

 • (88) Goal

  Stefano Beltrame

Statistieken

Corners

0

13

Balbezit

35%

65%

Overtredingen

7

13

Schoten naast

0

9

Buitenspel

1

0

Schoten op doel

1

9

Toeschouwers

 

2,479

Scheidsrechter

M. van den Kerkhof

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Bart Biemans CV
Dalian Maatsen CV
Jordy van der Winden LV
Jeremy Fernandes RV
Niek Vossebelt CM
Stefano Beltrame CM
Jort van der Sande CA
Arda Havar RA
Damiano Schet RA
Brandon Robinson LA

Wisselspelers

Ralph Vos K
Jonas Heymans LV
Ben Santermans CV
Luuk Brouwers CM
Zija Azizov CM
Don Bolsius CA
Oussama Bouyaghlafen LA

Opstelling SC Cambuur

Leonard Nienhuis K
Chiro N\'Toko CV
Matthew Steenvoorden CV
Marvin Peersman CV
Djavan Anderson CV
Erik Bakker CM
Ricardo Kip CM
Danny Bakker CM
Martijn Barto CA
Xander Houtkoop CA
Jergé Hoefdraad CA

Wisselspelers

Harm Zeinstra K
Pieter Bos K
Jordy van Deelen CV
Gino Bosz CV
Delvechio Blackson CV
Robbert Schilder CM
Alexander van de Streek CM
Jamiro Monteiro CM
Tyrone Conraad CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch speelt op vrijdag 14 oktober aanstaande de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Timmermans Infra Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een gezellig, sfeervol en veilig Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club besloten om kinderen tot en met twaalf jaar ook gratis toegang te verschaffen bij thuiswedstrijden van FC Den Bosch in de competitie tijdens het seizoen 2016-2017. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door diverse sponsors die het toejuichen dat de club inzet op de komst van meer kinderen en gezinnen naar De Vliert.

Hoe werkt de actie? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op vrijdag 14 oktober naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Kinderen gratis JPG

Ouders en familieleden Voor ouders en familieleden die willen meekomen zijn de kassa's op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur en kan op basis van een geldig legitimatiebewijs een toegangskaart worden aangeschaft. Het is ook mogelijk om toegangskaarten tot een dag voor de wedstrijd te kopen via onze Online Ticketshop. Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kunt u vier toegangskaarten kopen. De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel) en voor de M-side (lange zijde). Voor de eretribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 22,50. U kunt tijdens kantooruren ook bij de administratie van de club terecht voor uw wedstrijdkaarten.

Timmermans Infra Stadion De Vliert2

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m G)  Gratis toegang  € 15,-  € 22,50
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 M-side (M1 t/m M7)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (G)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Tot ziens in Timmermans Infra Stadion De Vliert, Heya Den Bosch!

Voorbeschouwing

FC Den Bosch heet u van harte welkom bij de vijfde thuiswedstrijd van dit seizoen. In deze voorbeschouwing blikt verdediger Ben Santermans terug op de afgelopen wedstrijden en vooruit op de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur.

Tot nu toe verloopt de competitie voor FC Den Bosch nog niet zoals gewenst. Met slechts acht punten uit negen duels bezet de ploeg van trainer/coach Wiljan Vloet momenteel een tegenvallende 18e plaats. Volgens de Belgische verdediger Ben Santermans is de oorzaak daarvan tweeledig. “In het begin van de competitie kregen we natuurlijk veel te veel doelpunten tegen. We werken er dagelijks hard aan om dat te verbeteren. Daarnaast heeft het ook een paar keer tegen gezeten. We willen er tegen Cambuur in ieder geval voor zorgen dat we de nul houden, zodat we kansrijk zijn op een goed resultaat.”

In het uitduel bij FC Emmen moest Ben Santermans geblesseerd het veld verlaten. Daardoor nam hij tegen SC Telstar noodgedwongen plaats op de tribune. “Ik heb toch wel anderhalve week last gehad van die blessure. Maar sinds afgelopen dinsdag train ik weer mee met de groep en ik ben tegen SC Cambuur inzetbaar als de trainer me nodig heeft. Hopelijk kunnen we de punten thuis houden, voor de supporters maar ook voor onszelf.”

SC Cambuur was in de voorbereiding al de tegenstander van FC Den Bosch, destijds oefenden beide ploegen tegen elkaar in Leeuwarden. FC Den Bosch werd destijds overklast door de Leeuwarders; de 5-0 eindstand was nog maar een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld die dag. “We hebben veel geleerd van die wedstrijd. SC Cambuur was op dat moment een stuk verder in de voorbereiding. Het was natuurlijk vervelend dat we daar verloren, maar we weten nu beter hoe we tegen hen kunnen spelen. Ik ga er dan ook vanuit dat het tijdens dit duel in De Vliert een stuk beter zal gaan.”

Santermans verwacht dat FC Den Bosch en SC Cambuur niet direct va-banque zullen spelen. “Ik denk dat beide teams vanuit een gesloten organisatie zullen spelen. Misschien liggen dit soort wedstrijden ons wel beter. Uit tegen NAC en thuis tegen De Graafschap hebben we tenslotte ook een prima resultaat behaald. We gaan er alles aan doen om de wedstrijd tegen SC Cambuur te winnen, zodat we met vertrouwen naar VVV-Venlo kunnen afreizen!”

Schet2

Profiel tegenstander FC Den Bosch treft deze speelronde in SC Cambuur een tegenstander die ook nog niet bepaald een geweldige seizoenstart heeft gehad. Welke van de twee ploegen weet als eerste de weg naar boven in te slaan?

Het was afgelopen seizoen kommer en kwel in Leeuwarden. Na twee keer op een keurige twaalfde plek te zijn geëindigd in de Eredivisie, was het ineens uit met de pret. Van het leuke, opportunistische voetbalspel bleek weinig meer over. De tegenvallende resultaten betekenden het voortijdig einde van het technisch duo Henk de Jong en Sandor van der Heide. En de manier waarop verdiende ook niet bepaald de schoonheidsprijs. Onder de in alle haast aangestelde trainer Marcel Keizer kon het tij ook niet meer worden gekeerd en dus was degradatie het onvermijdelijke eindresultaat.

Onder leiding van de nieuwe trainer Rob Maas, overgekomen van Vitesse, moeten de trotse Friezen weer mee gaan draaien in de top van de Jupiler League en het liefst zo snel mogelijk weer promoveren naar het hoogste niveau. Of dat gaat lukken is nog maar zeer de vraag. De resultaten van SC Cambuur zijn tot nu toe nogal wisselvallig te noemen. En dat heeft geleid tot een voorlopig twaalfde plek op de ranglijst met elf punten uit negen duels. Om de koplopers niet te ver uit het oog te verliezen, zal er constanter moeten worden gepresteerd.

Profiel tegenstander

Dat het allemaal nog niet zo geweldig draait is niet zo verwonderlijk als je ziet hoeveel er afgelopen zomer is veranderd binnen de club op technisch vlak. Naast de komst van een nieuwe trainer is ook de selectie aardig op de schop gegaan. En dan kost het tijd om er weer een soepel draaiend team van te maken. Vanwege blessures hebben nog niet alle nieuwe aankopen kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Dat geldt bijvoorbeeld voor spits Michiel Hemmen en voor spelers Robbert Schilder en Jordy van Deelen. Spelers van wie dit seizoen nog veel wordt verwacht zijn Ricardo Kip, Raymond Gyasi en Ninos Gouriye. En dan heeft trainer Rob Maas ook nog jongens als Xander Houtkoop, Martijn Barto en Jergé Hoefdraad tot zijn beschikking. Als iedereen weer fit is, kan dat nog wel eens luxeprobleem gaan worden voor de trainer.

Statistieken FC Den Bosch en SC Cambuur hebben in competitieverband 68 keer tegen elkaar gespeeld. FC Den Bosch kwam hierbij in De Vliert tot 29 overwinningen, speelde 18 keer tegen de Friezen gelijk en zag SC Cambuur er 21 keer met de punten van door gaan. SC Cambuur bezet momenteel de 12e plaats, met 11 punten uit negen duels. FC Den Bosch heeft acht punten uit acht duels behaald en staat zes plekken lager op de ranglijst. Topscorer bij SC Cambuur is Erik Bakker met drie treffers. Bij FC Den Bosch heeft Romero Regales tot op heden vijf doelpunten gemaakt. De laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar in actie kwamen in competitieverband leverde in De Vliert een 2-1 overwinning op voor FC Den Bosch, door treffers van Benjamin van den Broek en Randy Wolters. In Leeuwarden speelden beide teams destijds in het seizoen 2012-2013 met 0-0 gelijk. Het duel FC Den Bosch - SC Cambuur staat onder leiding van scheidsrechter Van den Kerkhof. Zijn assistenten zijn Hubers en Polman. Gansner is vierde official.

FC Den Bosch - SC Cambuur: Ladies Night - dames gratis toegang FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een gezellig, sfeervol en veilig Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club besloten om alle dames die dit duel willen bezoeken gratis toegang te verschaffen. De wedstrijd FC Den Bosch - SC Cambuur wordt hiermee omgedoopt tot Ladies Night! Hoe de actie werkt? Simpel! Alle dames worden van harte uitgenodigd om op vrijdag 14 oktober naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie heeft betrekking op alle reguliere tribunes. Klik hier voor meer informatie.

Ladies Night

Door: Jeroen ten Brincke en Frank Spijkers

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.