Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond in 'De Koel' met 3-1 verloren van VVV-Venlo. De ploeg van trainer/coach Wiljan Vloet had lange tijd uitzicht op een punt na een 2-1 ruststand, maar een benutte penalty kort voor tijd en een rode kaart voor invaller Jonas Heymans gooiden het duel definitief op slot.

FC Den Bosch heeft nog altijd een waslijst aan blessures en had vandaag opnieuw veel jongens van Jong FC Den Bosch bij de selectie zitten in Venlo. Met name in de aanval is de spoeling al weken erg dun. Buiten Carlone, Bilate en Regales is ook Schet opnieuw geblesseerd geraakt deze week. Ook Vykintas Slivka ontbreekt nog altijd in de basisformatie als gevolg van een hamstringblessure en verder waren ook Santermans en Leijten vanavond niet inzetbaar. Maatsen speelde zodoende opnieuw in het centrum van de verdediging, Van der Winden speelde linksback, Brouwers kreeg een plek op het middenveld toebedeeld en Jort van der Sande mocht het opnieuw als centrumspits proberen.

IMG_1414

IMG_1416

VVV-Venlo probeerde de Bossche ploeg vroeg onder druk te zetten, veelal met fysiek spel. FC Den Bosch kwam nauwelijks onder deze druk uit en moest een enkele keer flink aan de noodrem trekken. Een van de daaruit volgende vrije trappen werd de selectie fataal. Fernandes kreeg de bal verkeerd op zijn hoofd en kopte hem achter doelman Heemskerk. FC Den Bosch kwam al echter snel op gelijke hoogte. Robinson passeerde zijn directe tegenstander, kwam naar binnen en nam het VVV-doel onder vuur. De doelman liet los, Van der Sande profiteerde en het was weer gelijk (1-1). De thuisploeg zocht na de gelijkmaker direct weer de aanval en werd enkele keren gevaarlijk via Opoku en Seuntjens. FC Den Bosch probeerde het vooral uit de tegenstoot (Havar) en via corners en vrije trappen. Het was echter de thuisploeg die met een voorsprong de kleedkamers op mocht zoeken. Nadat Hunte eerst nog de lat had geraakt werd een scrimmage de Bossche defensie even later te veel. Opoku tikte van dichtbij binnen. Leemans wist er kort voor rust nog bijna 3-1 van te maken, maar Heemskerk voorkwam erger. Aan de andere kant schoot Van der Sande van een meter of twintig nog snoeihard op de lat, maar ook zijn inzet trof geen doel.

IMG_1409

Na rust ging FC Den Bosch, gesteund door circa 80 supporters die vrijwel de gehele wedstrijd zongen, op zoek naar de gelijkmaker. Beide ploegen kregen kansen op een treffer. Zo schoot Robinson tweemaal gevaarlijk op doel namens FC Den Bosch, maar beide doelpogingen werden vakkundig onschadelijk gemaakt. Ook VVV kreeg met name vanuit dode spelmomenten nog enkele goede mogelijkheden op een nieuwe treffer. Nadat de VVV-defensie een kopbal van Robinson van de lijn had gehaald en Bouyaghlafen en Bolsius hun debuut hadden gemaakt in het Bossche shirt, was het de thuisploeg die het duel definitief besliste. Heymans haakte een Limburgse aanvaller in het strafschopgebied met een rode kaart en penalty tot gevolg. Het buitenkansje werd vervolgens benut door Leemans, de wedstrijd was definitief beslist.

Een jeugdig FC Den Bosch heeft vanavond veel strijd geleverd. Een puntje had er wellicht ingezeten, maar het was de Bossche selectie vanavond niet gegund. Vrijdag wacht een nieuwe kans als Jong FC Utrecht op bezoek komt in Timmermans Infra Stadion De Vliert (28 oktober, 20.00 uur).

VVV-FC (8)

Supporters bedankt voor jullie hartstochtelijke steun vanavond! Op naar vrijdag, nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Heya Den Bosch!

Fotografie Pro Shots en Henk van Esch

 • 0153045607590
 • (11) Eigen goal

  Jeremy Fernandes

 • (12) Goal

  Jort van der Sande

 • (30) Gele kaart

  Arda Havar

 • (37) Gele kaart

  Niek Vossebelt

 • (43) Goal

  Johnatan Opoku

 • (72) Wissel

  Torino Hunte - Joey Sleegers

 • (78) Wissel

  Tristan Dekker - Tim Receveur

 • (79) Gele kaart

  Vito van Crooij

 • (81) Wissel

  Jordy van der Winden - Jonas Heymans

 • (83) Wissel

  Stefano Beltrame - Oussama Bouyaghlafen

 • (89) Wissel

  Luuk Brouwers - Don Bolsius

 • (90) Goal

  Clint Leemans

 • (90) Rode kaart

  Jonas Heymans

 • (90) Wissel

  Vito van Crooij - Leandro Resida

Statistieken

Corners

7

1

Balbezit

65%

35%

Overtredingen

12

10

Schoten naast

5

3

Buitenspel

1

1

Schoten op doel

7

4

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling VVV-Venlo

Maarten de Fockert K
Jerold Promes CV
Nils Röseler CV
Evren Korkmaz RV
Tristan Dekker CV
Danny Post RM
Johnatan Opoku CM
Clint Leemans CM
Ralf Seuntjens CA
Torino Hunte CA
Vito van Crooij RA

Wisselspelers

Delano van Crooij K
Sem Kusters K
Lars Joosten CV
Tim Receveur CM
Joey Sleegers CM
Jeffrey Rijkers CM
Rintaro Tashima CM
Leandro Resida LA
Juul Respen CA
Luqmane Bezzat CA

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Bart Biemans CV
Dalian Maatsen CV
Jordy van der Winden LV
Jeremy Fernandes RV
Luuk Brouwers CM
Niek Vossebelt CM
Stefano Beltrame CM
Jort van der Sande CA
Arda Havar RA
Brandon Robinson LA

Wisselspelers

Ralph Vos K
Sam Kersten CV
Jonas Heymans LV
Zija Azizov CM
Najim Haddouchi CM
Don Bolsius CA
Oussama Bouyaghlafen LA

Kaartverkoop

Op vrijdag 21 oktober aanstaande, aanvang 20.00 uur, speelt FC Den Bosch in Seacon Stadion - De Koel de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Voor supporters van FC Den Bosch is er sprake van een vrije vervoersregeling. Zij hoeven op de wedstrijddag niet om te wisselen bij Timmermans Infra Stadion De Vliert, maar kunnen rechtstreeks naar Venlo afreizen.

FC Den Bosch-supporters zijn de 21e vanaf 19.00 uur welkom in de gemeente Venlo en kunnen hun auto (party- en taxibusjes zijn bij dit duel niet toegestaan) parkeren in de daarvoor bestemde bussluis.

Supporters kunnen tot en met dinsdag 18 oktober online één toegangskaart per persoon kopen. Er geldt geen club- of seizoenkaartverplichting. Deze toegangskaart wordt u toegezonden. De prijs bedraagt € 15,75 (inclusief € 0,75 verzendkosten). Er vindt ook verkoop plaats via de administratie van FC Den Bosch, tot en met donderdag 20 oktober. De prijs voor een toegangskaart is door VVV-Venlo vastgesteld op € 15,00.

Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Maatsen2

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.