Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond in eigen huis met 1-0 gewonnen van Jong FC Utrecht. Jort van der Sande werd matchwinner en schoot de bal tien minuten voor tijd hard in de onderhoek na goed doorkoppen van aanvoerder Bart Biemans.

Vykintas Slivka en Damiano Schet waren terug van hun blessures en opgenomen in de Bossche selectie, Niek Vossebelt en Jonas Heymans ontbraken vanwege schorsingen. Damiano Schet begon op de bank, Vykintas Slivka nam de plek van Niek Vossebelt op het middenveld in, verder waren er geen wijzigingen in de Bossche basisopstelling. FC Den Bosch speelde bij vlagen rommelig in de passing terwijl zij het duel over negentig minuten bekeken onder controle had. Toch creëerde de ploeg van trainer/coach Wiljan Vloet enkele prima kansen. Zo schoot Arda Havar kort voor rust diagonaal binnen, maar zijn inzet werd gekeerd door Utrecht-doelman Jensen. Ook Brandon Robinson en Jort van der Sande stelden de goalie regelmatig op de proef, waarbij hij meerdere keren door zijn verdediging werd geholpen, onder leiding van aanvoerder De Lange. Peterson en De Lange kwamen namens Jong FC Utrecht aan de andere kant tot doelpogingen, maar Heemskerk bleek opnieuw een betrouwbare sluitpost. Ook rechtsbuiten Kerk kwam een enkele keer dreigend door, zonder daarbij tot scoren te komen.

Den Bosch - Jong Utrecht

Den Bosch - Jong Utrecht

Jort3

Het was met name FC Den Bosch dat het spel vandaag dicteerde. Het vele balbezit leidde op sommige momenten tot fases van pressie en uit de daaropvolgende scrimmages werd FC Den Bosch geregeld gevaarlijk. Van der Sande, Robinson en Fernandes kwamen van dichtbij echter niet tot scoren. Een kopbal van Fernandes ging over, terwijl schoten van Havar en Robinson werden geblokt of tot corner verwerkt.

FC Den Bosch knokte voor iedere meter en vocht voor de belangrijke driepunter. In de 78e minuut volgde loon naar werken. De bal werd ingebracht vanaf de rechterflank en doorgekopt door Bart Biemans tot bij aanvaller Jort van der Sande. Laatstgenoemde nam beheerst aan en schoot de bal knap in de korte hoek tegen de touwen.

Den Bosch - Jong Utrecht

Jong FC Utrecht probeerde de gelijkmaker nog te forceren, maar het was FC Den Bosch dat via de omschakeling het gevaarlijkst werd. Robinson schoot nog hard op de vuisten van Jensen, die even later bij een corner nog naar voren kwam en in de tegenstoot geel pakte. Arda Havar kreeg ook nog een kleine kans, maar gleed uit toen de weg naar het vijandelijke doel open lag. Aan Utrecht-zijde was het opnieuw Kerk die zichzelf met een knappe acties in stelling bracht. Zijn schoten (kruising en korte hoek) werden echter door Heemskerk tot corner verwerkt. Het bleef daarom bij 1-0. De belangrijke drie punten zijn binnen, de nul is gehouden en in de tweede periode stijgt FC Den Bosch op de ranglijst. In de reguliere stand klimt FC Den Bosch op tot de 14e plek, maar er komen nog meerdere teams dit weekend in actie.

Supporters, bedankt voor jullie steun, vrijdag wacht in Waalwijk de belangrijke derby tegen 'buurman' RKC. Op naar een goed gevuld bezoekersvak!

Heya Den Bosch!

Fotografie Henk van Esch en Pro Shots

 • 0153045607590
 • (15) Gele kaart

  Darren Rosheuvel

 • (42) Gele kaart

  Jeremy Fernandes

 • (46) Wissel

  Kristoffer Peterson - Rodney Antwi

 • (49) Gele kaart

  Rodney Antwi

 • (58) Wissel

  Bram van Eijk - Tafari Moore

 • (70) Wissel

  Vykintas Slivka - Zija Azizov

 • (73) Gele kaart

  Myenty Abena

 • (75) Gele kaart

  Zija Azizov

 • (78) Goal

  Jort van der Sande

 • (81) Wissel

  Odysseau Velanas - Dani van der Moot

 • (83) Wissel

  Luuk Brouwers - Ben Santermans

 • (90) Wissel

  Brandon Robinson - Damiano Schet

 • (90) Wissel

  David Jensen

Statistieken

Corners

4

4

Balbezit

52%

48%

Overtredingen

8

13

Schoten naast

5

5

Buitenspel

3

1

Schoten op doel

5

5

Toeschouwers

 

2,572

Scheidsrechter

Van der Vrande

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Bart Biemans CV
Dalian Maatsen CV
Jordy van der Winden LV
Jeremy Fernandes RV
Luuk Brouwers CM
Vykintas Slivka CM
Stefano Beltrame CM
Jort van der Sande CA
Arda Havar RA
Brandon Robinson LA

Wisselspelers

Ralph Vos K
Sam Kersten CV
Ben Santermans CV
Zija Azizov CM
Najim Haddouchi CM
Damiano Schet RA
Oussama Bouyaghlafen LA

Opstelling Jong FC Utrecht

Rodney Sneijder
David Jensen K
Ali Ulusoy CV
Myenty Abena CV
Jelle de Lange CV
Bram van Eijk CV
Darren Rosheuvel CM
Odysseau Velanas CM
Gyrano Kerk CA
Kristoffer Peterson CA
Sylla Sow CA

Wisselspelers

Menno Heus K
Maarten Peijnenburg CV
Tafari Moore CV
Mitchell van Rooijen CA
Dani van der Moot CA
Hamza Boukhari CA
Rodney Antwi CA
Serhat Cakmak CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch speelt op vrijdag 28 oktober aanstaande de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Timmermans Infra Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een gezellig, sfeervol en veilig Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club besloten om kinderen tot en met twaalf jaar ook gratis toegang te verschaffen bij thuiswedstrijden van FC Den Bosch in de competitie tijdens het seizoen 2016-2017. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door diverse sponsors die het toejuichen dat de club inzet op de komst van meer kinderen en gezinnen naar De Vliert.

Hoe werkt de actie? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op vrijdag 28 oktober naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

FC Den Bosch - Jong FC Utrecht

Ouders en familieleden Voor ouders en familieleden die willen meekomen zijn de kassa's op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur en kan op basis van een geldig legitimatiebewijs één toegangskaart worden aangeschaft. De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel) en voor de M-side (lange zijde). Voor de eretribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 22,50. U kunt tijdens kantooruren ook bij de administratie van de club terecht voor uw wedstrijdkaarten.

Timmermans Infra Stadion De Vliert2

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m G)  Gratis toegang  € 15,-  € 22,50
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 M-side (M1 t/m M7)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (G)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Tot ziens in Timmermans Infra Stadion De Vliert, Heya Den Bosch!

Voorbeschouwing

FC Den Bosch heet u van harte welkom bij de zesde thuiswedstrijd van dit seizoen. In deze voorbeschouwing kijkt trainer/coach Wiljan Vloet terug op de wedstrijden tegen SC Cambuur en VVV-Venlo en blikt hij vooruit naar het duel van vrijdag tegen Jong FC Utrecht.

De resultaten zijn nog altijd niet zoals hij had gehoopt, maar volgens de Bossche oefenmeester is zijn ploeg inmiddels wel steeds meer de goede weg ingeslagen: “We worden momenteel nog geteisterd door een flink aantal blessures, waardoor we de laatste weken veel basisspelers hebben moeten missen. Ook tegen SC Cambuur misten wij weer veel spelers en omdat bij ons ook nog eens te veel jongens niet in goede vorm staken weet je dat het moeilijk kan gaan worden tegen een ploeg die op papier over meer kwaliteiten beschikt. Dat wij ondanks de getoonde strijdlust de eerste 77 minuten weinig in te brengen hadden vond ik erg teleurstellend. Echter, omdat SC Cambuur verzuimde om de klus af te maken zag je dat bij hen de twijfel begon toe te slaan, terwijl bij ons na de gelijkmaker juist het vertrouwen in een goed resultaat begon te groeien. Het blijft wonderlijk dat wij vervolgens de 0-1 achterstand in een 3-1 overwinning hebben weten om te buigen al geeft het ook de kracht van onze ploeg aan.”

VVV - Den Bosch

(Trainer/coach Wiljan Vloet wil tegen Jong FC Utrecht van eigen kracht uitgaan)

“Ook uit tegen VVV-Venlo moesten wij noodgedwongen weer met veel invallers aantreden. In een matige eerste helft kwamen wij te weinig aan voetballen toe, waardoor wij met een 2-1 achterstand gingen rusten. Na de pauze toonden wij meer initiatief en kwamen wij beter in ons spel. Wij kregen kansen op de gelijkmaker, waardoor het spannend bleef tot de absolute slotfase. Helaas liepen wij in de laatste minuten tegen een strafschop en een rode kaart aan en kwam de uiteindelijke 3-1 eindstand via de penaltystip op het scorebord.”

Wiljan Vloet kijkt uit naar het duel tegen Jong FC Utrecht. Een wedstrijd die volgens hem door FC Den Bosch gewonnen moet worden: “Wij zijn niet in de omstandigheid dat wij de tegenstander kunnen onderschatten, maar na twee duels tegen ploegen die over meer kwaliteiten beschikken geldt dat nu eens voor ons, ook al moeten wij door de vele geblesseerden en schorsingen ook bij dit duel met veel jonge spelers aantreden. Wij moeten voor de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht nu eens niet naar de tegenstander kijken maar van onze eigen krachten uitgaan. Ik ben er van overtuigd dat wanneer wij het duel ingaan met een positieve instelling en een gezonde strijdlust dat wij dan ook gaan winnen.”

VVV - Den Bosch

(Brandon Robinson in actie tegen VVV-Venlo)

Profiel tegenstander Jong FC Utrecht Met FC Den Bosch – Jong FC Utrecht hebben we vrijdagavond een wedstrijd die nog nooit eerder op het programma stond in Timmermans Infra Stadion De Vliert. Jong FC Utrecht debuteert dit seizoen namelijk in de Jupiler League en is dus het nieuwste beloftenteam dat op dit niveau uitkomt.

Na PSV, Ajax en FC Twente is ook FC Utrecht het avontuur aangegaan met een tweede team in het betaald voetbal. Bij FC Twente was dat avontuur vanwege de grote financiële problemen binnen de club van korte duur. Maar bij PSV en Ajax zien we met name dit seizoen dat de beloftenelftallen hun draai inmiddels prima hebben gevonden in de Jupiler League. De wisselvalligheid van de eerste jaren lijkt er uit te zijn en de ploegen doen gewoon mee in de top van de ranglijst. Al zal er zoals bekend geen promotie inzitten voor die teams. Bij Jong FC Utrecht zijn ze voorlopig nog niet zover. De ploeg staat derde van onderen en de spelers moeten zich nog nadrukkelijk aanpassen aan het niveau.

FC-CB (30)

(FC Den Bosch won haar laatste thuiswedstrijd, op vrijdag 14 oktober, met 3-1 van SC Cambuur)

Jong FC Utrecht staat onder leiding van trainer Robin Pronk. Hij heeft een lang verleden als jeugdtrainer bij Ajax en is sinds 2011 actief bij de Domstedelingen. Vorig seizoen werd hij kampioen bij de beloften en nu wil hij graag bewijzen dat zijn jongens ook een hoger niveau aankunnen. Maar het uiteindelijke doel is duidelijk. De talenten van FC Utrecht beter maken door ze onder een hogere druk te laten voetballen in een fysiek sterke competitie. En daar moet het eerste team dan op de lange termijn de vruchten van gaan plukken.

In de selectie van Jong FC Utrecht zien we weinig namen die direct een belletje doen rinkelen. Behalve als een keer een speler van het eerste team wat minuten mag maken bij het beloftenteam. Zo hebben bijvoorbeeld selectiespelers Sean Klaiber, Nacer Barazite, Rubio Rubin en Kristofer Peterson al namens Jong FC Utrecht op het veld gestaan. Opvallende naam is wel die van Rodney Sneijder. Het jongere broertje van Wesley heeft een moeizame periode bij het Schotse Dundee United achter de rug en hoopt zich dit seizoen bij Jong FC Utrecht weer in de kijker te spelen.

Statistieken en feiten FC Den Bosch en Jong FC Utrecht hebben in competitieverband zoals gezegd nog nooit tegen elkaar gespeeld. Vrijdag vindt de eerste ontmoeting plaats in Timmermans Infra Stadion De Vliert. Jong FC Utrecht bezet momenteel de 18e plaats, met 9 punten uit elf duels (twee keer winst, drie keer gelijkspel en zes nederlagen). FC Den Bosch heeft elf punten uit elf duels behaald en staat drie plekken hoger op de ranglijst, op de 15e plaats. Topscorers bij Jong FC Utrecht zijn Gyrano Kerk (vorig seizoen nog uitkomend voor Helmond Sport), Darren-Etto Rosheuvel en Sylla Sow, met ieder twee treffers. In totaal maakte Jong FC Utrecht 12 treffers en kreeg het er 20 tegen. De Domstedelingen boekten hun beide overwinningen in thuisduels. Helmond Sport werd met 1-0 verslagen, Fortuna Sittard met 3-0. Tegen FC Dordrecht kwam de ploeg thuis tot een 1-1 gelijkspel. Uit kwam het team van Pronk tot op heden tot twee gelijke spelen (Achilles'29 en FC Volendam), de overige duels werden verliezend afgesloten. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Steven van der Vrande. De assistent-scheidsrechters zijn de heren Janssen en Weterings, de vierde official is vrijdag de heer Van der Laan.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een gezellig, sfeervol en veilig Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club besloten om kinderen tot en met twaalf jaar dit seizoen gratis toegang te verlenen, zo ook aanstaande vrijdag tegen Jong FC Utrecht. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op vrijdag 28 oktober naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Voor ouders en familieleden die willen meekomen zijn de kassa's op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur en kan op basis van een geldig legitimatiebewijs een toegangskaart worden aangeschaft. De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel) en voor de M-side (lange zijde). Voor de eretribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 22,50. Klik hier voor meer informatie.

Door: Niels de Baar en Frank Spijkers

Fotografie: Pro Shots en Henk van Esch

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.