Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond goede zaken gedaan in de Jupiler League. Na ruim een jaar zonder uitoverwinning won de Bossche ploeg met 0-2 in Waalwijk, tegen een RKC in vorm, door doelpunten van Jort van der Sande en Damiano Schet.

IMG_1653

FC Den Bosch begon met een noodgedwongen aanpassing in de defensie. Jeremy Fernandes pakte vorige week zijn vierde gele kaart in het duel tegen Jong FC Utrecht en die kaart, opgeteld met een gele kaart die was meegenomen uit vorig seizoen,  zorgde er voor dat de rechtsback vanavond vanaf de tribunes moest toekijken. Maatsen nam zijn plek in en centraal bezette Ben Santermans de positie naast Bart Biemans.

De ruim 180 meegereisde Bossche supporters zagen een gretig FC Den Bosch in het Mandemakers Stadion. Onder aanvoering van een verzorgd spelende jonge Luuk Brouwers werden er meerdere prima aanvallen opgezet. Robinson, Van der Winden en Van der Sande namen het vijandelijke doel onder vuur. Aan de andere kant was spits Voskamp met twee kopballetjes dichtbij de openingstreffer. Routinier Greene schoot bovendien hoog over na een kaats met de centrumspits. Beide ploegen kregen nog enkele corners, maar gescoord werd er in het eerste bedrijf verder niet.

Na rust een beduidend feller FC Den Bosch. Een knappe actie van Havar tussen twee man leidde na een combinatie met Stefano Beltrame tot een voorzet die perfect richting het hoofd van aanvaller Jort van der Sande op weg was. De talentvolle aanvaller aarzelde niet, kopte tegendraads binnen en maakte zijn derde treffer in even zo veel wedstrijden.

IMG_1655

RKC zette aan en probeerde de uitploeg onder druk te zetten. Onder leiding van motor Roel van der Sande op het middenveld werd de Bossche ploeg steeds meer teruggedrukt zonder daarbij overigens tot grote kansen te komen. De Bossche defensie speelde zeer solide en Biemans had de altijd sluwe spits Voskamp voor het grootste deel van het duel in zijn zak. Via Sanoh probeerde RKC over de rechterflank tot voorzetten te komen, maar Jordy van der Winden verdedigde zijn stek dapper.

Aan Bossche zijde had FC Den Bosch kort na de 0-1 zelf nog een grote kans op de 0-2 gekregen. Beltrame speelde zichzelf knap vrij, speelde breed op Vykintas Slivka die Brandon Robinson met een steekbal diep stuurde. De Bossche aanvaller moest in een keer met links uithalen en schoof de bal in het zijnet.

De slotfase zorgde er met enkele corners en vrije trappen voor dat het Bossche doel meer onder vuur kwam te liggen, maar buiten een kopbal van Ndefe van RKC werd de thuisploeg niet direct gevaarlijk. De meeste schoten werden in een vroegtijdig stadium geblokt door de strijdende Bosschenaren.

Het harde werken werd beloond. Goed doorjagen van Havar in blessuretijd bracht de bal op invaller Damiano Schet. De rappe aanvaller ging alleen op doel af, schoof uiterst beheerst binnen en deed zijn voormalig werkgever de das om (0-2). Vreugde en opluchting in het Bossche uitvak want na ruim een jaar zonder uitzege konden er eindelijk weer eens drie punten mee naar huis worden genomen.

Niet alleen blijft FC Den Bosch door de overwinning volop meedoen in de strijd om de tweede periode, ook in de reguliere stand haakt de ploeg van trainer/coach Wiljan Vloet steeds meer aan bij de middenmoot. Het betekende bovendien de tweede zege op rij en opnieuw de nul.

IMG_1656

Gefeliciteerd met deze overwinning supporters, bedankt voor jullie onvoorwaardelijke steun uit en thuis. Deze is voor jullie!

Heya Den Bosch!

Fotografie: Pro Shots en Henk van Esch

 • 0153045607590
 • (46) Wissel

  Philippe van Arnhem - Moussa Sanoh

 • (47) Goal

  Jort van der Sande

 • (69) Wissel

  Roel van de Sande - Anass Najah

 • (78) Wissel

  Stefano Beltrame - Zija Azizov

 • (78) Wissel

  Jort van der Sande - Damiano Schet

 • (79) Gele kaart

  Vykintas Slivka

 • (84) Gele kaart

  Jordy van der Winden

 • (85) Gele kaart

  Ben Santermans

 • (87) Wissel

  Kenny Anderson - Yesin Ben Mohamadi

 • (93) Goal

  Damiano Schet

Statistieken

Corners

10

5

Balbezit

57%

43%

Overtredingen

5

8

Schoten naast

11

8

Buitenspel

3

9

Schoten op doel

9

3

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling RKC Waalwijk

Tamati Williams K
Serginho Greene CV
Collin Seedorf LV
Gigli Ndefe RV
Mohamed Amin Mezghrani CV
Roel van de Sande CM
Philippe van Arnhem RM
Daan Rienstra LM
Kenny Anderson CM
Johan Voskamp CA
Pieter Langedijk RA

Wisselspelers

Martijn Bijdevier K
Etienne Vaessen K
Anass Najah CV
Mark Engberink CV
Moussa Sanoh RM
Nikki Baggerman CM
Robby Ndefe CA
Yesin Ben Mohamadi CA

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Bart Biemans CV
Dalian Maatsen CV
Jordy van der Winden LV
Ben Santermans CV
Luuk Brouwers CM
Vykintas Slivka CM
Stefano Beltrame CM
Jort van der Sande CA
Arda Havar RA
Brandon Robinson LA

Wisselspelers

Ralph Vos K
Sam Kersten CV
Jonas Heymans LV
Zija Azizov CM
Mats Deijl CM
Damiano Schet RA
Oussama Bouyaghlafen LA

Kaartverkoop

Op vrijdag 4 november aanstaande, aanvang 20.00 uur, speelt FC Den Bosch in het Mandemakers Stadion de uitwedstrijd tegen 'buurman' RKC Waalwijk. Voor supporters van FC Den Bosch geldt bij dit duel een autocombiregeling.

Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kunnen supporters hun omwisselbiljet kopen. Dit kan tot en met dinsdag 1 november via onze online ticketshop. De prijs voor een omwisselbiljet bedraagt € 7,50 (exclusief € 0,75 verzendkosten). Er vindt daarnaast tot en met donderdag 3 november tijdens kantooruren ook verkoop plaats via de administratie van FC Den Bosch.

RKC - FC Den Bosch2

Op de wedstrijddag dient er tussen 18.50 uur en 19.30 uur te worden omgewisseld bij Timmermans Infra Stadion De Vliert. Er is een gemaximaliseerd aantal parkeerplaatsen beschikbaar voor supporters van FC Den Bosch. Daarom het vriendelijke verzoek om zo veel als mogelijk met elkaar mee te rijden naar Waalwijk. Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Heya Den Bosch!

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.