Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond thuis met 0-2 verloren van FC Eindhoven. In de Brabantse derby was de ploeg van trainer/coach Wiljan Vloet zeker niet de mindere ploeg, maar was zij wel te vaak gehaast en onzorgvuldig in de afronding. De bezoekers wisten twee van hun kansen wel op knappe wijze te verzilveren en namen zodoende de punten mee terug naar Eindhoven.

FC Den Bosch begon opnieuw met enkele wijzigingen in de basisopstelling. Jeremy Fernandes was terug van een schorsing, waardoor Dalian Maatsen terug naar het centrum schoof, ten koste van Ben Santermans. In de voorhoede nam Mario Bilate, terug van een blessure, de plek over van Brandon Robinson, die juist geblesseerd was geraakt. Op de bank was ook plek ingeruimd voor de jonge doelman Konrad Sikking, omdat de doelmannen Ralph Vos en Nick Leijten zich in de volgelopen ziekenboeg bevinden.

Bilate2

Beide ploegen begonnen fanatiek aan het duel. Al binnen één minuut leidde dit tot een kans voor FC Eindhoven, na een voorzet vanaf rechts. De opnieuw prima spelende Bart Biemans lette goed op en voorkwam erger. Aan de andere kant kwam Jort van der Sande gevaarlijk door. Hij bracht de bal via de kluts bij Stefano Beltrame die slechts een verdediger hoefde te passeren bij zijn doelpoging, maar daar half vallend niet in slaagde. FC Den Bosch combineerde de eerste helft aardig en kreeg opnieuw enkele kansen, maar pogingen van Arda Havar, Mario Bilate en Stefano Beltrame troffen geen doel. Swinkels bleek vanavond opnieuw een uitstekende doelman te zijn en hield zijn doel schoon. Ook FC Eindhoven kreeg enkele kansen. Op slag van rust leidde dit tot de openingstreffer via Fries Deschilder; 0-1. Hij schoot een voorzet vanaf rechts fraai en droog over doelman Kees Heemskerk in de lange hoek. Jeremy Fernandes moest het veld tijdens de eerste helft geblesseerd verlaten en werd vervangen door Ben Santermans.

FC-EINDH (6)

Na rust ging een hardwerkend FC Den Bosch op zoek naar de gelijkmaker. Er werden kansjes gecreëerd via Bilate die over links een aantal keer goed doorkwam. Zijn voorzetten waren echter niet aan zijn medespelers besteed vanavond. Het lukte de thuisploeg niet om langdurig druk te zetten op het vijandige doel. Te vaak was er miscommunicatie en werden de ballen slordig ingespeeld. Het vele balverlies bracht de bezoekers geregeld in stelling om een tegenaanval op te zetten. De Eindhovense ploeg wist elkaar bij vlagen eenvoudig te vinden, maar koos bij de eindpass ook te vaak voor de verkeerde oplossing. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Uit een van de corners schoot Alemao schitterend uit de volley bij de eerste paal raak na ruim een uur spelen.

DSC_0738

FC Den Bosch gaf niet op en wisselde aanvallend. Damiano Schet kwam in de ploeg voor Luuk Brouwers en even later kwam Zija Azizov voor Beltrame. Het leidde tot enkele flinke kansen, maar de bal wilde er vanavond niet in. Jort van der Sande kopte knap en hard op doelman Swinkels, Vykintas Slivka schoot verraderlijk van afstand en kreeg tot twee maal toe een reuzekans van dichtbij, Mario Bilate schoot een vrije trap op de lat en Damiano Schet schoot voorlangs. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat FC Eindhoven via met name Mart Lieder ook nog enkele grote kansen kreeg. Zo bleef het spannend tot het einde, maar gescoord werd er niet meer.

Vrijdag wacht voor FC Den Bosch een nieuwe kans in De Geusselt tegen de verrassende koploper in de Jupiler League, MVV. De tweede periode lijkt uit zicht, na opnieuw een overwinning van Almere City FC, maar de stand op de ranglijst en de aansluiting bij de middenmoot blijven van wezenlijk belang.

Foto's: Henk van Esch

 • 0153045607590
 • (38) Wissel

  Jeremy Fernandes - Ben Santermans

 • (43) Goal

  Fries Deschilder

 • (44) Gele kaart

  Jordy van der Winden

 • (67) Goal

  Alemao

 • (67) Wissel

  Luuk Brouwers - Damiano Schet

 • (76) Wissel

  Alemao - Tibeau Swinnen

 • (76) Wissel

  Stefano Beltrame - Zija Azizov

 • (78) Gele kaart

  Jort van der Sande

 • (84) Wissel

  Kyle de Silva - Maxime Gunst

 • (95) Wissel

  Jari Vandeputte - Civard Sprockel

Statistieken

Corners

11

5

Balbezit

55%

45%

Overtredingen

13

12

Schoten naast

9

2

Buitenspel

0

1

Schoten op doel

7

4

Toeschouwers

 

2,741

Scheidsrechter

Bax

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Bart Biemans CV
Dalian Maatsen CV
Jordy van der Winden LV
Jeremy Fernandes RV
Luuk Brouwers CM
Vykintas Slivka CM
Stefano Beltrame CM
Jort van der Sande CA
Mario Bilate CA
Arda Havar RA

Wisselspelers

Konrad Sikking K
Sam Kersten CV
Ben Santermans CV
Zija Azizov CM
Mats Deijl CM
Damiano Schet RA
Oussama Bouyaghlafen LA

Opstelling FC Eindhoven

Ruud Swinkels K
Sebastiaan de Wilde CV
Dario van den Buijs CV
Jari Vandeputte CV
Fries Deschilder LM
Thomas Horsten CM
Rai Vloet CA
Mart Lieder CA
Alemao CA
Kyle de Silva RA
Tibo van de Velde LA

Wisselspelers

Yanni de Vriendt K
Civard Sprockel CV
Maxime Gunst CV
Augustine Loof RV
Tibeau Swinnen CM
Jinty Caenepeel CA
Rafael Uiterloo CA
Daoud Bousbiba CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch speelt op vrijdag 18 november aanstaande de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Timmermans Infra Stadion De Vliert.

Bestel je toegangskaart online en betaal slechts € 5,00 (!) FC Den Bosch heeft via haar online ticketshop een speciale actie opgezet voor haar supporters bij deze Brabantse derby. Bestel je toegangskaart online met de actiecode dboehv1617 en betaal slechts € 5,00 voor je ticket!

Kortingsactie FC Den Bosch - FC Eindhoven

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een gezellig, sfeervol en veilig Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club besloten om kinderen tot en met twaalf jaar ook gratis toegang te verschaffen bij thuiswedstrijden van FC Den Bosch in de competitie tijdens het seizoen 2016-2017. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door diverse sponsors die het toejuichen dat de club inzet op de komst van meer kinderen en gezinnen naar De Vliert.

Hoe werkt de actie? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op vrijdag 18 november naar Timmermans Infra Stadion De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Poster FC Den Bosch - FC Eindhoven

Ouders en familieleden Voor ouders en familieleden die willen meekomen zijn de kassa's op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur en kan op basis van een geldig legitimatiebewijs een toegangskaart worden aangeschaft. De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel) en voor de M-side (lange zijde). Voor de eretribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 22,50. Bestelt u uw toegangskaart online met de actiecode dboehv1617 via onze online ticketshop, dan betaalt u slechts € 5,00! LET OP: deze actiescode geldt uitsluitend bij online bestellingen in de voorverkoop en dus niet via de administratie of bij de stadionkassa's op de wedstrijddag.

Timmermans Infra Stadion De Vliert2

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m G)  Gratis toegang  € 15,- (of € 5,00 bij online bestelling)  € 22,50 (of € 5,00 bij online bestelling)
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,- (of € 5,00 bij online bestelling)  € 12,50 (of € 5,00 bij online bestelling)
 M-side (M1 t/m M7)  Gratis toegang  € 10,- (of € 5,00 bij online bestelling)  € 12,50 (of € 5,00 bij online bestelling)
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,- (of € 5,00 bij online bestelling)  € 12,50 (of € 5,00 bij online bestelling)
 Rolstoelterras (G)  Gratis toegang  € 12,50 (of € 5,00 bij online bestelling)  € 12,50 (of € 5,00 bij online bestelling)

Tot ziens in Timmermans Infra Stadion De Vliert, Heya Den Bosch!

Voorbeschouwing

FC Den Bosch neemt het aanstaande vrijdag in Timmermans Infra Stadion De Vliert op tegen FC Eindhoven. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap voor deze Brabantse derby. In de voorbeschouwing op dit duel komt de man in vorm aan Bossche zijde aan het woord, Jort van der Sande. De jonge spits uit de eigen opleiding startte het seizoen bij het beloftenelftal, maar is de laatste weken als stand-in centrumspits goud waard gebleken voor het Bossche vlaggenschip.

FC Den Bosch zit momenteel in een goede flow. Net als bij de verrassende overwinning op SC Cambuur (3-1) werd ook Jong FC Utrecht in het eigen Infra Timmermans Stadion De Vliert verslagen (1-0). En na een nederlaag bij het sterke VVV-Venlo (3-1) leverde de laatste uitwedstrijd ook drie punten op. Bij RKC Waalwijk boekten de Bosschenaren een dik verdiende overwinning (0-2), waardoor de club aansluiting heeft gevonden bij de middenmoot en kansrijk blijft in de race om de tweede periodetitel. De zege op ‘buurman’ RKC Waalwijk kwam mede dankzij opnieuw een belangrijk openingsdoelpunt van Van der Sande tot stand.

VVV - Den Bosch

“Momenteel zijn we bezig met een goede reeks”, reageert de in Den Bosch geboren Oisterwijker. “We hebben uit de afgelopen vier wedstrijden negen punten gehaald en doen het dus prima in de huidige periode en vinden daarnaast steeds meer aansluiting in de reguliere stand. Zelf ben ik ook niet ontevreden over hoe het gaat. Ik heb drie keer gescoord in de afgelopen drie wedstrijden, wat voor een spits belangrijk is.” Toch blijft Van der Sande ook zelfkritisch: “Wel wil ik voetballend graag wat meer brengen en meer kansen creëren voor mezelf en mijn teamgenoten. Daar werk ik iedere dag hard aan.”

Vorig seizoen won FC Den Bosch de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven, nadat zij de periodetitel in de wacht hadden gesleept, met 3-1. De laatste nederlaag in eigen huis tegen de club uit de lichtstad dateert uit 2012. Voor de competitie althans, want op 20 september van dit jaar waren de Eindhovenaren nog te gast in Den Bosch. Toen wonnen zij de wedstrijd in het KNVB bekertoernooi met 2-3. “Destijds zat ik nog niet bij de selectie en heb ik de wedstrijd ook niet gezien”, zegt Van der Sande als we hem vragen wat hij zich daar nog van kan herinneren. “Wel weet ik dat FC Eindhoven een ploeg is die altijd wil voetballen en dat ze spelers hebben met individuele klasse die uit het niets een goal kunnen maken. FC Eindhoven krijgt echter ook relatief veel goals tegen, dus daar liggen mogelijkheden voor ons.”

Jordy1

Wat de aanvaller betreft gaat FC Den Bosch voor niets anders dan een overwinning. “We gaan sowieso voor de nacompetitie en de snelste manier om dat te bereiken is momenteel via de tweede periode. Daarin hebben we op dit moment een goede uitgangspositie, we gaan er dan ook vol voor met zijn allen vrijdag.”

Profiel tegenstander FC Den Bosch treedt vrijdag voor de tweede keer dit seizoen aan tegen FC Eindhoven. Kunnen de Bosschenaren zich revancheren voor de nederlaag in het bekertoernooi, en daarmee de ploeg uit Eindhoven meteen passeren op de ranglijst?

Het was een pijnlijk einde van de wedstrijd op dinsdag 20 september. Rai Vloet, zoon van FC Den Bosch-trainer Wiljan, zette vlak voor tijd de beslissende 2-3 op het scorebord met een van richting veranderd schot. Daarmee was het bekertoernooi voor de Bosschenaren direct voorbij. Twee maanden later is er dus de kans op sportieve revanche. Bij een overwinning kan FC Den Bosch meteen goede zaken doen. De Eindhovenaren hebben momenteel twee punten meer en staan twee plekken hoger op de ranglijst. FC Den Bosch zou bij een overwinning dus een kleine sprong kunnen maken en behoudt bovendien aansluiting in de strijd om de tweede periode.

Beide ploegen kennen tot dusver een redelijk vergelijkbaar seizoen. Ze staan allebei op een plek waar ze liever niet zouden staan, namelijk in het rechterrijtje. Allebei de clubs verloren dit seizoen al zes keer en presteren tot op heden wisselvallig. Toch zegt dat niet alles. Zo verloor koploper VVV-Venlo ook al vier keer deze competitie. De onderlinge verschillen blijven dan ook klein. FC Den Bosch en FC Eindhoven wonnen bovendien allebei hun laatste twee duels in de Jupiler League en zijn dus de weg naar boven weer enigszins ingeslagen.

Den Bosch - Eindhoven beker

Voor de Eindhovenaren zal dat een opluchting zijn. De club eindigde de afgelopen drie seizoenen op de 6e, 2e en 4e plek en wil dit seizoen graag opnieuw in de top 5 eindigen. Dat moet dan gebeuren onder leiding van de nieuwe trainer Ricardo Moniz. Hij heeft nog steeds de beschikking over de uitblinker van vorig seizoen, Jinty Caenepeel. Maar tot dusver heeft hij in deze competitie nog niet de vorm van vorig jaar. Nieuw in de aanval is Mart Lieder, die al wel zes keer heeft weten te scoren. Belangrijke man op het Eindhovense middenveld is de Belg met de fraaie naam Fries Deschilder. Onder de nieuwelingen verder ook nog twee spelers die trainer Moniz meenam vanuit Notts County; Kyle da Silva en Civard Sprockel.

Statistieken en feiten FC Den Bosch en FC Eindhoven stonden tot op heden in competitieverband 66 keer tegenover elkaar in Timmermans Infra Stadion De Vliert. 28 keer wist de thuisploeg te winnen, 19 keer werd het een gelijkspel en 19 keer gingen de bezoekers er met de punten van door. FC Eindhoven bezet momenteel de twaalfde plek op de ranglijst, met 19 punten uit 13 duels. FC Den Bosch staat twee plekken lager, op plaats 14, met 17 punten uit 13 duels. Qua doelsaldo doen beide ploegen weinig voor elkaar onder. FC Eindhoven scoorde 19 keer en incasseerde 26 tegentreffers, FC Den Bosch trof 20 keer doel en kreeg 28 doelpunten tegen. In de strijd om de tweede periode staat FC Den Bosch er beter voor dan haar gasten met een gedeelde tweede plek en negen punten uit vier duels. FC Eindhoven heeft zes punten behaald uit even zo veel wedstrijden en staat elfde. Het afgelopen seizoen wist FC Den Bosch thuis met 3-1 van de Eindhovenaren te winnen door treffers van Furhgill Zeldenrust (2x) en Vykintas Slivka. De twee seizoenen ervoor eindigde het treffen in De Vliert in 0-0. De wedstrijd FC Den Bosch – FC Eindhoven staat vrijdag onder leiding van scheidsrechter Bakx. Zijn assistent-arbiters zijn Stuifzand en Van Kampen. De vierde official is de heer De Cock.

Publiek2

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een gezellig, sfeervol en veilig Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club besloten om kinderen tot en met twaalf jaar dit seizoen gratis toegang te verlenen, zo ook aanstaande vrijdag tegen FC Eindhoven. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op vrijdag 18 november naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Voor ouders en familieleden die willen meekomen zijn de kassa's op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur en kan op basis van een geldig legitimatiebewijs een toegangskaart worden aangeschaft. De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel) en voor de M-side (lange zijde). Voor de eretribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 22,50. Als u online bestelt kunt u tot en met donderdag 17 november profiteren van een aantrekkelijke kortingsactie, waarbij u slechts € 5,00 betaalt voor een toegangskaart. Zie onderstaande afbeelding of klik hier voor meer informatie.

Kortingsactie FC Den Bosch - FC Eindhoven

Door: Mark van der Donk en Frank Spijkers

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.