Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond met 3-0 verloren van MVV Maastricht. Na een aardige openingsfase met enkele grote kansen ging de ploeg uiteindelijk vrij kansloos onderuit in De Geusselt tegen de koploper in de Jupiler League.

FC Den Bosch opende prima met enkele aanvallen vanaf de flanken. Slivka kopte een voorzet nipt over, Stefano Beltrame schoot na een knappe aanval op de buitenkant van de paal en uit een scrimmage schoot verdediger Bart Biemans net naast.

Aan de kant van de thuisploeg kwam het gevaar vanavond met name over de linkerflank via Schroijen en Labylle, maar vooral ook via de van Arsenal afkomstige nummer tien Nwakali. Hij was overal op het veld te vinden, bracht zijn medespelers geregeld in stelling en was ongrijpbaar voor de Bossche selectie. Hij werd na afloop dan ook terecht tot 'man of the match' uitgeroepen. Met name spits Verheydt kreeg enkele kansen op een treffer, maar zijn kopballen en schoten troffen geen doel. Waren het niet zijn medespelers die hem in positie brachten, dan wel de Bossche verdedigers of middenvelders die veelvuldig kinderlijk balverlies leden in de opbouw. Na circa 20 minuten spelen was MVV via Joeri Schroijen al op 1-0 gekomen. Hij omspeelde Jeremy Fernandes, werd daarna niet aangepakt en schoot beheerst onder doelman Heemskerk binnen. Aan de andere kant kreeg Jort van der Sande nog enkele kansjes, maar hij trof geen doel.

IMG_2400

Na rust kreeg de koploper direct opnieuw enkele aardige kansen. Schoten van Ippel en Verheydt werden echter prima gestopt door de Bossche keeper. Na een knappe actie van Bilate kon Havar alleen op het doel af, maar waar hij breed kon leggen op een medespeler, besloot hij zelf te gaan en zag zijn inzet in het zijnet belanden. En juist op een moment dat FC Den Bosch even wat meer grip op het spel leek te krijgen werd er opnieuw knullig balverlies geleden in de opbouw. De bal belandde voor de voeten van Verheydt die hem via enkele Bossche voeten op keeper Heemskerk afvuurde. De bal werd dermate van richting veranderd dat de goalie op het verkeerde been stond en lijdzaam moest toezien hoe de bal binnen hobbelde. Nadat kort daarna ook de 3-0 tegen de touwen werd geschoten (Dyon Gijzen) was het gedaan voor FC Den Bosch.

In de slotfase werden er nog wel enkele kansen gecreëerd, maar gescoord werd er niet meer. Inzetten van Brouwers, Santermans en Van der Sande vlogen over, naast of in de handen van doelman Geens. Al met al leed FC Den Bosch vanavond een terechte nederlaag tegen de lijstaanvoerder in de Jupiler League. Maandag wacht een nieuwe kans op drie punten. Dan ontvangt FC Den Bosch Achilles'29 uit Groesbeek in Timmermans Infra Stadion De Vliert. Aan de circa 50-60 aanwezige Bossche supporters in Maastricht; bedankt voor jullie steun!

IMG_2401

Fotografie: Pro Shots

 • 0153045607590
 • (19) Goal

  Joeri Schroyen

 • (56) Goal

  Thomas Verheijdt

 • (66) Wissel

  Mario Bilate - Damiano Schet

 • (67) Wissel

  Arda Havar - Niek Vossebelt

 • (70) Goal

  Dyon Gijzen

 • (73) Wissel

  Ricardo Ippel - Florian Loshaj

 • (80) Wissel

  Jonas Heymans - Ben Santermans

 • (80) Wissel

  Leroy Labylle - Hawbir Moustafa

 • (85) Wissel

  Thomas Verheijdt - Kiyabu Nkoyi

Statistieken

Corners

5

5

Balbezit

57%

43%

Overtredingen

13

6

Schoten naast

7

7

Buitenspel

1

0

Schoten op doel

4

1

Toeschouwers

 

5,500

Scheidsrechter

Van de Graaf

Opstelling

Opstelling MVV Maastricht

Bo Geens K
Nick Kuipers CV
Joeri Schroyen CV
Leroy Labylle LV
Steven Pereira RV
Alessandro Ciranni CV
Ricardo Ippel CM
Dyon Gijzen CM
Kelechi Nwakali CM
Pieter Nys CA
Thomas Verheijdt CA

Wisselspelers

Mikolaj Smylek K
Lars Heuten K
Hawbir Moustafa CV
Shermar Martina CV
Shermaine Martina CM
Florian Loshaj CM
Luis Pedro LA
Kiyabu Nkoyi CA

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Bart Biemans CV
Dalian Maatsen CV
Jeremy Fernandes RV
Jonas Heymans LV
Luuk Brouwers CM
Vykintas Slivka CM
Stefano Beltrame CM
Jort van der Sande CA
Mario Bilate CA
Arda Havar RA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Sam Kersten CV
Ben Santermans CV
Niek Vossebelt CM
Zija Azizov CM
Damiano Schet RA
Oussama Bouyaghlafen LA

Kaartverkoop

Vrijdag 25 november aanstaande, aanvang 20.00 uur, speelt FC Den Bosch in Maastricht de uitwedstrijd tegen MVV. Voor supporters van FC Den Bosch gold bij deze wedstrijd aanvankelijk een buscombiregeling. FC Den Bosch heeft de afgelopen periode meerdere gesprekken met MVV en de gemeente Maastricht gevoerd om de buscombi om te zetten naar een autocombiregeling. Dit heeft inmiddels het gewenste resultaat opgeleverd.

Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kunt u tot en met woensdag 23 november (14.00 uur) een omwisselbiljet kopen via onze online ticketshop. De prijs bedraagt € 7,50 (excl. € 0,75 verzendkosten). Via de administratie van FC Den Bosch kan er tot en met vrijdagmiddag 25 november (13.00 uur) een toegangskaart worden gekocht.

Op de wedstrijddag dient er vanaf 17.45 uur te worden omgewisseld bij Timmermans Infra Stadion De Vliert. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid bij De Geusselt kunnen er maximaal 25 auto's gebruik maken van de autocombiregeling, waarbij geldt dat er minimaal drie supporters per auto dienen af te reizen, omdat er anders geen parkeerkaart wordt verstrekt. Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst.

MVV2

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.