Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond in eigen huis gewonnen van Achilles'29. De Bossche ploeg boog een 0-1 ruststand in de tweede helft om in een 2-1 overwinning en boekte zo voor de eerste keer in vier jaar een thuisoverwinning op de Groesbekers.

Bij FC Den Bosch stond Ben Santermans op de linksbackpositie, de ploeg was verder ongewijzigd gebleven ten opzichte van de wedstrijd op vrijdagavond in De Geusselt tegen MVV Maastricht. FC Den Bosch begon zeer slap aan het duel en speelde een moeizame eerste helft. Achilles'29 won keer op keer de slag op het middenveld en creëerde kans op kans. Freek Thoone en Boy van de Beek namen het doel van Kees Heemskerk in deze fase meerdere keren onder vuur. Laatstgenoemde kreeg hierbij de grootste kans en schoot na ongeveer twintig minuten spelen op de lat. In de 35e minuut kwamen de bezoekers dan toch verdiend op voorsprong. Hemmink rondde een knappe aanval over rechts af door beheerst in de verre hoek achter Heemskerk te schieten. Direct na de 0-1 kreeg FC Den Bosch via Bilate en Slivka grote kansen op de gelijkmaker. Bilate schoot over de doelman, maar naast het doel en Slivka schoot een minuutje later te gehaast en eveneens naast het doel van Robbert te Loeke.

Den Bosch - Achilles

Kort voor rust nog een kleine kans voor FC Den Bosch. Biemans kopte een corner via de grond in de handen van de Groesbeekse doelman. Ook Achilles'29 had in de tussentijd nog enkele kansen gekregen om de score uit te breiden, zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Stefano Beltrame was ondertussen al gewisseld na een blessure. Voor hem kwam Zija Azizov op het middenveld te spelen.

In de tweede helft een ander FC Den Bosch. Nadat Barry Beijer namens de gasten een corner had naastgekopt was het 'man of the match' Bart Biemans die als captain zijn ploeg op sleeptouw nam. Het voetbal was zeker niet altijd goed, maar er werd feller gedekt en de duels werden meer gewonnen. De schoten en kopballen van de Bossche verdediger zorgden voor een reeks met kansjes en uiteindelijk de gelijkmaker. Het was Biemans zelf die over rechts opstoomde en de bal via een verdediger bij Jort van der Sande bracht. De Bossche spits bleef rustig, kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal droog binnen (1-1). Kort daarvoor hadden Bilate, Santermans, Slivka en Brouwers Te Loeke ook al beproefd en na de 1-1 voerde de Bossche selectie de druk meer en meer op. Dit leidde in de 68e minuut tot de verdiende 2-1. Vykintas Slivka kreeg de bal aangespeeld van de rechterflank en schoot de bal over Te Loeke op de lat. Arda Havar aarzelde niet en schoot de rebound vervolgens hard tegen de touwen.

Den Bosch - Achilles

Na de 2-1 direct een kans op de 3-1. Niek Vossebelt en Vykintas Slivka kregen de bal echter niet goed op de schoen en schoten over. Een rommelige slotfase brak vervolgens aan, waarbij beide ploegen op sommige momenten overgingen tot 'flipperkastvoetbal'. De bal bleef aan beide kanten niet meer in de ploeg. Achilles'29 zocht te gehaast naar de gelijkmaker, FC Den Bosch kon de rust niet bewaren om de score verder uit te bouwen. Sürmeli schoot namens Achilles'29 nog naast, Van der Sande en Havar namens FC Den Bosch nog in de handen van de doelman en over. Gescoord werd er echter niet meer en zo boekte FC Den Bosch een zwaarbevochte, maar niet minder belangrijke overwinning op een koude maandagavond in Timmermans Infra Stadion De Vliert. Vrijdag wacht een nieuwe wedstrijd voor de ploeg van trainer/coach Wiljan Vloet. Dan gaan zij op bezoek bij FC Dordrecht. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop.

Supporters bedankt voor jullie steun vanavond. Heya Den Bosch!

Fotografie: Pro Shots

 • 0153045607590
 • (31) Wissel

  Stefano Beltrame - Zija Azizov

 • (36) Goal

  Rick Hemmink

 • (57) Wissel

  Luuk Brouwers - Niek Vossebelt

 • (59) Gele kaart

  Kürsad Sürmeli

 • (64) Goal

  Jort van der Sande

 • (68) Wissel

  Freek Thoone - Omid Popalzay

 • (68) Goal

  Arda Havar

 • (73) Gele kaart

  Niek Vossebelt

 • (76) Wissel

  Thijs Hendriks - Niek Versteegen

 • (80) Wissel

  Mario Bilate - Damiano Schet

 • (80) Gele kaart

  Ben Santermans

Statistieken

Corners

4

4

Balbezit

49%

51%

Overtredingen

12

13

Schoten naast

5

4

Buitenspel

2

1

Schoten op doel

5

2

Toeschouwers

 

1,589

Scheidsrechter

Manschot

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Bart Biemans CV
Dalian Maatsen CV
Jeremy Fernandes RV
Ben Santermans CV
Luuk Brouwers CM
Vykintas Slivka CM
Stefano Beltrame CM
Jort van der Sande CA
Mario Bilate CA
Arda Havar RA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Sam Kersten CV
Jonas Heymans LV
Niek Vossebelt CM
Zija Azizov CM
Damiano Schet RA
Oussama Bouyaghlafen LA

Opstelling Achilles'29

Robbert te Loeke K
Rick Hemmink RV
Migiel Zeller CV
Kenny Elders CV
Barry Beijer CV
Kürsad Sürmeli CM
Boy van de Beek CM
Joey Dekkers CM
Eef van Riel CM
Thijs Hendriks CA
Freek Thoone CA

Wisselspelers

Simon van Beers K
Sebastiaan Bökkerink CV
Justin de Vos CV
Misha Boelens CM
Omid Popalzay CM
Brian Boogers CA
Niek Versteegen CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch speelt op maandag 28 november aanstaande de thuiswedstrijd tegen Achilles'29. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Timmermans Infra Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een gezellig, sfeervol en veilig Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club besloten om kinderen tot en met twaalf jaar ook gratis toegang te verschaffen bij thuiswedstrijden van FC Den Bosch in de competitie tijdens het seizoen 2016-2017. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door diverse sponsors die het toejuichen dat de club inzet op de komst van meer kinderen en gezinnen naar De Vliert.

Hoe werkt de actie? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op maandag 28 november naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Poster FC Den Bosch - Achilles'29

Ouders en familieleden Voor ouders en familieleden die willen meekomen zijn de kassa's op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur en kan op basis van een geldig legitimatiebewijs een toegangskaart worden aangeschaft. Het is ook mogelijk om toegangskaarten tot een dag voor de wedstrijd te kopen via onze Online Ticketshop. Er geldt een vrije verkoopregeling, u heeft geen club- of seizoenkaart nodig om kaarten te bestellen. De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel) en voor de M-side (lange zijde). Voor de eretribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 22,50. U kunt tijdens kantooruren ook bij de administratie van de club terecht voor uw wedstrijdkaarten.

Timmermans Infra Stadion De Vliert2

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m G)  Gratis toegang  € 15,-  € 22,50
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 M-side (M1 t/m M7)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (G)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Tot ziens in Timmermans Infra Stadion De Vliert, Heya Den Bosch!

Voorbeschouwing

Voor FC Den Bosch staat er maandag opnieuw een wedstrijd op het programma. Na het duel van vrijdagavond tegen MVV Maastricht (3-0) wacht maandag Achilles'29 in Timmermans Infra Stadion De Vliert (20.00 uur). Trainer/coach Wiljan Vloet blikt in dit interview kort vooruit op het thuisduel van maandag tegen Achilles’29.

Den Bosch - Eindhoven

(Vykintas Slivka in actie tegen FC Eindhoven)

In Achilles’29 treft FC Den Bosch maandag een tegenstander in de kelder van de Jupiler League. Wiljan Vloet ziet de ploeg uit Groesbeek echter zeker niet als een eenvoudig te nemen horde: “In de Jupiler League kan iedereen van iedereen winnen en Achilles’29 zit momenteel gewoon in een moeilijke fase waarin de ploeg op zoek is naar goede resultaten om zo de negatieve spiraal te doorbreken. Ik verwacht dan ook dat ons een lastige wedstrijd te wachten staat, omdat wij nu de favoriet zijn en geacht worden om het spel te maken. In de laatste thuiswedstrijd hebben wij laten zien dat we ondanks de vele blessures steeds beter gaan voetballen. Als wij nog net even wat scherper spelen dan weet ik zeker dat wij het Bossche publiek een leuke pot voetbal kunnen voorschotelen met een overwinning als eindresultaat."

Tegenstander uitgelicht: Achilles’29 Kan Achilles’29 voorkomen dat het profavontuur van de Groesbekers na dit seizoen voorlopig ten einde is? De ploeg staat momenteel onderaan en heeft de punten keihard nodig om de concurrentie in het zicht te blijven houden. Dan lijkt een uitwedstrijd bij FC Den Bosch op basis van de recente historie het ideale affiche, want tijdens de laatste drie duels in De Vliert gingen de gasten er iedere keer met de volle buit vandoor.

Achilles’29 heeft zich in drie jaar profvoetbal langzaam maar gestaag weten te ontwikkelen. De ploeg eindigde bij haar debuut in de Jupiler League nog als twintigste en laatste. De jaren daarop werden echter afgesloten op plek 18 en 15. Een opgaande lijn dus, maar dit seizoen lijkt de ontwikkeling zich niet voort te zetten. De club uit Groesbeek bezet de laatste plaats en dat net in het seizoen dat er weer gedegradeerd kan worden uit de Jupiler League. Spelers en technische staf zullen alles uit de kast moeten halen om in ieder geval niet op die noodlottige twintigste plek te gaan eindigen.

Foto profiel tegenstander

(Thuis wist FC Den Bosch vorig seizoen niet te winnen (1-2), uit won de Bossche ploeg met 0-1)

De ploeg staat dit seizoen wederom onder leiding van trainer Eric Meijers, die een lange geschiedenis heeft bij de club. Zo won hij met Achilles’29 in de amateurtijd zowel het bekertoernooi als het algehele landskampioenschap. Hij is dus in ieder geval gewend om met bescheiden middelen goed te presteren, al is die opgave in het profvoetbal uiteraard een stuk zwaarder. Weinig geld om zomaar even wat spelers aan te trekken dus. Het ontbreekt in de selectie dan ook aan echt klinkende namen. Wel haalde de club met Coen Gortemaker en Rick Hemmink twee spelers binnen van Heracles Almelo en werd de nieuwe doelman Robbert te Loeke overgenomen van FC Dordrecht.

Het vaste aanvalsduo van Achilles’29 van de laatste jaren wordt gevormd door Thijs Hendriks en Freek Thoone. En juist die twee hebben de laatste weken te kampen met blessureproblemen. Veel hoop is daarom gevestigd op een echte international binnen de selectie: de Afghaan Omid Popalzay. De aanvallende middenvelder is overgekomen van NEC en heeft dit seizoen de kans om zich echt te gaan bewijzen in het betaald voetbal.

Kaartverkoop FC Den Bosch - Achilles’29 Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang bij de wedstrijd FC Den Bosch - Achilles'29. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop.

Door: Niels de Baar en Frank Spijkers

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.