Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Dordrecht. Aan de Krommedijk kwam de Bossche ploeg vroeg op achterstand, boog zij deze voor rust nog om in een voorsprong, om de thuisploeg tijdens de tweede helft vervolgens toch langszij te zien komen. Met name tijdens de tweede helft kregen beide ploegen in een open duel nog volop kansen op de overwinning, maar gescoord werd er niet meer, waardoor een puntendeling een feit was.

FC Den Bosch zag Jordy van der Winden terugkomen van een blessure en moest middenvelder Stefano Beltrame om diezelfde reden juist buiten de selectie laten. Zijn plek werd ingenomen door Zija Azizov. Alessio Carlone zat voor het eerst sinds het openingsduel van deze voetbaljaargang weer bij de Bossche selectie, maar kwam vanavond niet in actie.

Dordrecht - Den Bosch

Een veel te korte terugspeelbal van Maatsen leidde de vroege openingstreffer voor FC Dordrecht in. De fysiek sterke spits Daniels pikte de bal op en stifte hem knap over doelman Heemskerk. FC Den Bosch kreeg direct enkele kansen op de gelijkmaker via Arda Havar, Jort van der Sande en de prima spelende Mario Bilate. Hij bracht even later Vykintas Slivka in stelling die diagonaal onzuiver voorlangs schoot. Even later een herhaling van zetten toen rechtsback Jeremy Fernandes, die later in het duel geblesseerd uitviel, vanaf ongeveer dezelfde plek mocht aanleggen en eveneens voorlangs schoot. Aan de andere kant had ook FC Dordrecht het doel van FC Den Bosch nog enkele keren onder vuur genomen.

Het was de sterk spelende Jordy van der Winden die voor de gelijkmaker zorgde. Zijn voorzet na goed doorzetten belandde op de voet van FC Dordrecht-captain Amevor die de bal ongelukkig achter zijn eigen goalie werkte. Even later was het opnieuw Van der Winden die belangrijk was. Zijn pass bracht Bilate in stelling die goed de vrije man opzocht in de aanval. Van der Sande werd met zijn rug naar het doel ingespeeld, legde goed terug op de inkomende Azizov die beheerst met de binnenkant van zijn rechtervoet onhoudbaar binnenschoot (1-2).

Dordrecht - Den Bosch

Na rust was het opnieuw de thuisploeg die goed uit de startblokken kwam. Een handsbal van Biemans bleef nog onbestraft, maar even later had FC Den Bosch op een vrije trap van de 'Schapenkoppen' geen antwoord. De indraaiende voorzet werd knap en snoeihard tegen de touwen gekopt door Thomas (2-2). Na de gelijkmaker ontspon zich een aantrekkelijk en open duel met kansen voor beide ploegen. FC Den Bosch reeg in een periode van tien minuten een handvol kansen aaneen, na enkele knappe en goed verzorgde aanvallen maar Bilate, Van der Sande, Slivka, Azizov en Brouwers kregen de bal er van dichtbij niet in. Ook hier werd de bal minimaal een keer op een 'vijandelijke' arm geschoten, maar ook ditmaal besloot scheidsrechter Kooij door te laten spelen.

Even later een frappant moment toen Bilate vanuit een overduidelijke buitenspelpositie toch alleen op het doel mocht afstomen. Kooij negeerde het vlagsignaal van zijn collega, een grote kans voor de bezoekers was in de maak. De ingevallen Vossebelt kreeg de bal breedgespeeld, maar de middenvelder wist de kans niet te verzilveren, Coremans redde fraai.

Dordrecht - Den Bosch

Sam Kersten was nog in de ploeg gekomen voor Fernandes die geblesseerd moest afhaken. Zo pakte buiten Azizov en Brouwers opnieuw een speler uit de eigen opleiding zijn minuten mee. Ook Schet was nog in de ploeg gekomen voor de moe gestreden Van der Sande. Ondanks enkele dreigende situaties wist ook Schet niet bepalend te worden vanavond. Aan Dordtse zijde werd er nog in het zijnet geschoten, op de vuisten van Heemskerk en overgekopt, terwijl Van der Winden met rechts nog in de lange hoek volleerde. Er vielen echter geen treffers meer te noteren, beide ploegen sloten het duel af met een 2-2 gelijkspel.

Vrijdag staat voor FC Den Bosch de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop op het programma. In eigen huis ontvangt het team van trainer/coach Wiljan Vloet Helmond Sport, de koploper in de tweede periode. Het belooft een mooie Brabantse derby te worden. Bestel je kaarten nu via de online ticketshop. Er geldt een vrije verkoopregeling en bovendien is het '2 kaarten halen, 1 betalen!' Supporters, bedankt voor jullie steun, we zien jullie op vrijdag 9 december graag weer in De Vliert voor de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport!

Fotografie: Pro Shots

 • 0153045607590
 • (4) Goal

  Alvin Daniels

 • (28) Eigen goal

  Mawouna Amevor

 • (33) Goal

  Zija Azizov

 • (46) Wissel

  Michael Chacón - Anthony Berenstein

 • (50) Gele kaart

  Luuk Brouwers

 • (50) Goal

  Joël Thomas

 • (70) Wissel

  Jordy Vleugels - Erol Alkan

 • (77) Wissel

  Jeremy Fernandes - Sam Kersten

 • (80) Wissel

  Jort van der Sande - Damiano Schet

 • (80) Wissel

  Anthony Berenstein - Everon Pisas

 • (84) Wissel

  Zija Azizov - Niek Vossebelt

Statistieken

Corners

5

7

Balbezit

53%

47%

Overtredingen

8

16

Schoten naast

6

8

Buitenspel

4

1

Schoten op doel

4

5

Toeschouwers

 

1,241

Scheidsrechter

Kooij

Opstelling

Opstelling FC Dordrecht

Tim Coremans K
Mawouna Amevor CV
Sai van Wermeskerken RV
Bradley de Nooijer CV
Joris Kramer CV
Michael Chacón LM
Jordy Vleugels CM
Alvin Daniels LA
Joël Thomas CA
Alessio da Cruz CA

Wisselspelers

Niv Antman K
Erol Alkan CV
Cerezo Hilgen CV
Blake Thompson CV
Ricky van Haaren CM
Everon Pisas CA
Quincy Boogers CA
Anthony Berenstein CA

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Bart Biemans CV
Dalian Maatsen CV
Jordy van der Winden LV
Jeremy Fernandes RV
Luuk Brouwers CM
Zija Azizov CM
Vykintas Slivka CM
Jort van der Sande CA
Mario Bilate CA
Arda Havar RA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Sam Kersten CV
Jonas Heymans LV
Niek Vossebelt CM
Damiano Schet RA
Alessio Carlone LA

Kaartverkoop

Op vrijdag 2 december aanstaande, aanvang 20.00 uur, speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Voor supporters van FC Den Bosch geldt bij dit duel een autocombiregeling.

Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kunt u tot en met dinsdag 29 november een omwisselbiljet kopen via onze online ticketshop. De prijs bedraagt € 7,50 (excl. € 0,75 verzendkosten). Via de administratie van FC Den Bosch kan er tot en met donderdag 1 december een omwisselbiljet worden gekocht.

Op de wedstrijddag kan er vanaf 18.00 uur worden omgewisseld bij Timmermans Infra Stadion De Vliert. Namens FC Den Bosch een prettige wedstrijd toegewenst!

Heya Den Bosch! Juichen2

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.