Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond in eigen huis met 1-1 gelijk gespeeld tegen Helmond Sport. Het punt in de Brabantse derby was genoeg voor de bezoekers om zich te kwalificeren voor de Jupiler Play-Offs; de periodetitel ging (opnieuw) naar VVV-Venlo. FC Den Bosch schiet weinig op met het punt en staat met de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard nog voor de boeg momenteel op de 14e plaats.

Stefano Beltrame was terug van een blessure en ook Niek Vossebelt stond weer in de basis op het middenveld. In de defensie nam Dalian Maatsen de rechtsbackpositie over van Jeremy Fernandes die tegen FC Dordrecht geblesseerd was uitgevallen. Ook Vykintas Slivka speelde vanavond wegens een blessure niet. Arda Havar startte op de bank en ook Zija Azizov kreeg weer een basisplaats toebedeeld.

IMG_2619

Beide ploegen openden weifelend in een aardig gevulde Vliert. FC Den Bosch was in de openingsfase onvoldoende bij machte om het spel te maken, de bezoekers probeerden dit wel maar kwamen daarbij onvoldoende tot kansen. Een aantal keer kwamen de gasten over links door, maar de daarbij gecreëerde overtalsituaties werden niet in rendement omgezet. Het dichtst bij een treffer was Jordy Thomassen, maar de oud-spits van FC Den Bosch stuitte met links op doelman Heemskerk. Aan de andere kant probeerden Bilate en Van der Sande het zonder daarbij succesvol te zijn. Gaandeweg de eerste helft nam FC Den Bosch het heft meer over. Dit leidde onder meer tot enkele aardige kansen in de Helmondse doelmond. Verdediger Ben Santermans was hierbij zowel met het hoofd als in de kluts dichtbij de openingstreffer.

IMG_2626

Na rust een bij vlagen prima combinerend FC Den Bosch. Het Bossche verdedigingscentrum stond uitstekend, jongelingen Brouwers en Azizov probeerden te combineren en met name over links kwam er geregeld gevaar via Van der Winden en de vroeg ingevallen Havar (Bilate had het veld geblesseerd in de eerste helft verlaten). Over links opende FC Den Bosch in de 76e minuut verdiend de score. Damiano Schet was voor Van der Sande in de ploeg gekomen en stoomde een aantal keer knap op over de linkerflank. Zijn voorzet belandde een kwartier voor tijd voor de voeten van Havar die knap met links in de verre hoek schoot.

IMG_2621

Helmond Sport stelde hier in de tweede helft vrij weinig tegenover, maar kwam met nog tien minuten op de klok toch tot de bevrijdende gelijkmaker. Een voorzet van Zeldenrust werd onvoldoende weggewerkt en werd door Justiana onder keeper Heemskerk binnen geschoten (1-1).

Deze stand bleef op de scoreborden staan en bracht Helmond Sport directe plaatsing voor de Jupiler Play-Offs. En daar kwamen de gasten nog aardig goed weg, want vlak voor tijd schoot Damiano Schet nog snoeihard op de lat na een knappe individuele actie. VVV-Venlo won uit bij FC Emmen en daarmee de tweede periode, maar omdat de Limburgers ook de eerste periode al hadden gewonnen ging de plek in de nacompetitie naar de Helmonders die na het 1-1 gelijkspel in Den Bosch de tweede plek in de periodestand opeisten. De felicitaties zijn voor hen, de ploeg van trainer/coach Wiljan Vliet bezet de veertiende plek.

IMG_2622

Volgende week vrijdag wacht voor FC Den Bosch de laatste thuiswedstrijd van 2016, uit bij Fortuna Sittard. Supporters, bedankt voor jullie steun tijdens 2016 in Timmermans Infra Stadion De Vliert! Op zaterdag 7 januari heffen we graag het glas met jullie tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie (meer info volgt), op vrijdag 13 januari staat de eerste officiële thuiswedstrijd in De Vliert weer op het programma, tegen Jong PSV! Heya Den Bosch!

Fotografie: Henk van Esch

 • 0153045607590
 • (25) Wissel

  Mario Bilate - Arda Havar

 • (46) Wissel

  Teije ten Den - Joey Godee

 • (68) Wissel

  Jort van der Sande - Damiano Schet

 • (76) Goal

  Arda Havar

 • (81) Goal

  Gillian Justiana

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

3,567

Scheidsrechter

Dieperink

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Bart Biemans CV
Dalian Maatsen CV
Jordy van der Winden LV
Ben Santermans CV
Luuk Brouwers CM
Niek Vossebelt CM
Zija Azizov CM
Stefano Beltrame CM
Jort van der Sande CA
Mario Bilate CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Ralph Vos K
Sam Kersten CV
Jonas Heymans LV
Mats Deijl CM
Arda Havar RA
Damiano Schet RA
Oussama Bouyaghlafen LA

Opstelling Helmond Sport

Ferhat Kaya K
Maikel Verkoelen CV
Robert van Koesveld CV
Stephen Warmolts CV
Ron Janzen CV
Gillian Justiana CV
Robert Braber CM
Steven Edwards CM
Jordy Thomassen CA
Furhgill Zeldenrust LA
Teije ten Den CA

Wisselspelers

Stijn van Gassel K
Joris van Gerwen K
Jeroen Verkennis CV
Nick de Louw CV
Sam Strijbosch CM
Joey Godee CA
Giovanni Hiwat RA
Shpend Hasani CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch speelt op vrijdag 9 december aanstaande de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Timmermans Infra Stadion De Vliert. Het is voor FC Den Bosch de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop; een duel dat de club traditiegetrouw aangrijpt om te trakteren richting supporters, als blijk van waardering voor hun steun. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door All Print Group. Meer informatie hierover volgt komende week, houd de 9e vast vrij in je agenda!

Twee kaarten halen, één betalen! FC Den Bosch wil de eerste seizoenhelft in De Vliert op gezellige wijze met haar fans afsluiten. Om deze woorden kracht bij te zetten én in het kader van de dure decembermaand heeft zij samen met diverse partners een aantrekkelijke ticketingactie opgesteld. Koop twee kaarten voor FC Den Bosch - Helmond Sport, betaal er slechts één!

Het is mogelijk om kaarten te kopen via de Online Ticketshop, via de administratie tijdens kantooruren en op de wedstrijddag bij de kassa's op het voorplein, vanaf 18.45 uur. Er geldt een vrije verkoopregeling, u heeft geen club- of seizoenkaart nodig om kaarten te bestellen. De prijs van twee toegangskaarten bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune achter het doel en voor de M-side op de lange zijde (50% korting, normale prijs bedraagt € 25,00). Voor de eretribune (lange zijde) is de prijs van twee toegangskaarten vastgesteld op € 22,50 (50%korting, normale prijs bedraagt € 45,00).

2016-12-09 Wedstrijdposter DBOHEL JPG

Kinderen tot en met twaalf jaar gratis toegang  FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een gezellig, sfeervol en veilig Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club besloten om kinderen tot en met twaalf jaar ook gratis toegang te verschaffen bij thuiswedstrijden van FC Den Bosch in de competitie tijdens het seizoen 2016-2017.

Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op vrijdag 9 december naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Timmermans Infra Stadion De Vliert2

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m G)  Gratis toegang  € 15,- (twee halen, één betalen)  € 22,50 (twee halen, één betalen)
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,- (twee halen, één betalen)  € 12,50 (twee halen, één betalen)
 M-side (M1 t/m M7)  Gratis toegang  € 10,- (twee halen, één betalen)  € 12,50 (twee halen, één betalen)
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,- (twee halen, één betalen)  € 12,50 (twee halen, één betalen)
 Rolstoelterras (G)  Gratis toegang  € 12,50 (twee halen, één betalen)  € 12,50 (twee halen, één betalen)

Tot ziens in Timmermans Infra Stadion De Vliert, Heya Den Bosch!

Voorbeschouwing

FC Den Bosch heet u van harte welkom bij de negende thuiswedstrijd van dit seizoen, het laatste thuisduel van de Bossche club voor de winterstop. In deze voorbeschouwing blikt trainer/coach Wiljan Vloet terug op de afgelopen wedstrijden tegen Achilles’29 en FC Dordrecht en blikt hij vooruit op de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport.

Het uitduel tegen FC Dordrecht eindigde voor FC Den Bosch in een 2-2 gelijkspel. Wiljan Vloet vond dat FC Den Bosch met een punt te weinig kreeg aan De Krommedijk. “Achteraf kan ik niet goed leven met een punt. We hebben genoeg kansen gecreëerd om die wedstrijd te winnen en speelden bij vlagen behoorlijk voetbal. Zodoende baal ik dat we niet de drie punten hebben kunnen meenemen, want die kunnen we met zijn allen goed gebruiken.”

De achterstand van FC Den Bosch op de play-offsplaatsen bedraagt vijf punten en na de winterstop wacht FC Den Bosch direct weer een pittig programma. Toch denkt Wiljan Vloet dat de Jupiler Play-Offs nog haalbaar zijn. “In de Eerste Divisie kan iedereen van iedereen winnen. Wij willen elke week goed spel laten zien en resultaat boeken. We zijn nog niet zover dat dat elke week lukt, maar we zijn aan het bouwen en zien progressie. Gezien de financiële situatie van de club verwacht ik niet dat we ons in de winterstop gaan versterken, maar gelukkig kunnen we terugvallen op prima spelers uit de eigen jeugdopleiding. Na Luuk Brouwers en Zija Azizov heeft ook Sam Kersten zijn debuut bij het eerste elftal gemaakt.”

D D -FC (19)

Tegenstander Helmond Sport is in vorm en heeft in Den Bosch genoeg aan een gelijkspel om de tweede periodetitel in de wacht te slepen. “Maar daar kijken wij niet naar”, aldus Vloet. “We spelen thuis, dus we moeten gewoon vol voor de overwinning gaan. We willen in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop bovendien nog wat goedmaken voor de thuiswedstrijd tegen Achilles ’29 (red. 2-1 overwinning), want dat duel had bij vlagen weinig met betaald voetbal te maken. Tegen FC Eindhoven hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen. Dat niveau willen we opnieuw halen, gekoppeld aan een goed resultaat. We hebben er in ieder geval vertrouwen in dat dit gaat lukken en hopen op de steun van onze supporters te kunnen rekenen!”

Dordrecht - Den Bosch

Profiel tegenstander Er staat vrijdag heel wat op het spel in de Brabantse ‘derby’ tussen FC Den Bosch en Helmond Sport. De Bosschenaren hebben de punten hard nodig om de middenmoot binnen bereik te houden, terwijl de Helmonders bij een goed resultaat de periodetitel kunnen pakken en play-offsvoetbal kunnen veilig stellen.

Alles is dit seizoen anders bij Helmond Sport. Na drie tegenvallende seizoenen op rij onder trainer/coach Jan van Dijk is het roer drastisch omgegooid en dat heeft meteen al zijn vruchten afgeworpen. Misschien al eerder dan verwacht. Meestal duurt het namelijk wat langer voor een nieuwe trainer met een volledig nieuwe selectie om de zaken op de rit te krijgen. Maar in Helmond lijkt alles dit seizoen meteen op zijn plek te vallen. De club staat er op de ranglijst prima voor en kan dus zelfs een periodetitel pakken. Bij winst in Timmermans Infra Stadion De Vliert zijn ze daar zeker van, maar mogelijk is een gelijkspel ook al voldoende.

Helmond Sport zag afgelopen zomer een hele rits spelers vertrekken. Daaronder een aantal dragende krachten als Gévéro Markiet, Gyrano Kerk, Roel van de Sande, Kevin Visser en Wouter van der Steen. Toch is de ploeg er in het geheel zeker niet op achteruit gegaan. De clubleiding heeft afgelopen zomer namelijk goed ingekocht. Erg belangrijk voor Helmond Sport is de komst van twee routiniers met een verleden bij de club: Robert Braber en Marc Höcher. Ook de nieuwe doelman Ferhat Kaya kent het klappen van de zweep. Middenvelder Giovanni Hiwat kwam over van Sparta Rotterdam en aanvaller Tije ten Den werd overgenomen van Go Ahead Eagles.

Foto profiel tegenstander

En als we het dan toch over aanvallers hebben; in de spits lopen twee spelers rond die we nog goed kennen uit hun FC Den Bosch-periode. Jordy Thomassen is de onbetwiste aanvalsleider geworden in Helmond en heeft inmiddels al negen doelpunten gemaakt. En vanaf de flanken zorgt Furhgill Zeldenrust voor het nodige gevaar, wat hem zelf ook al vier treffers opleverde. Juist deze twee spelers zullen vrijdag graag met hun nieuwe club een feestje willen vieren in De Vliert door het binnenhalen van de periodetitel.

Statistieken en feiten FC Den Bosch en Helmond Sport stonden tot op heden in competitieverband 70 keer tegenover elkaar. 31 keer wist FC Den Bosch te winnen, 22 keer werd het een gelijkspel en 17 keer gingen de bezoekers er met de punten van door. Helmond Sport bezet momenteel de vijfde plek op de ranglijst, met 30 punten uit 17 duels (negen keer winst, drie keer gelijkspel, vijf keer verlies). FC Den Bosch staat op de dertiende plaats, met 21 punten uit 17 duels (zes keer winst, drie keer gelijkspel, acht keer verlies). Qua doelsaldo scoort Helmond Sport aanzienlijk beter. De gasten van vrijdag scoorden 27 keer en incasseerden 19 tegentreffers (plus 8), waar FC Den Bosch 24 keer doel trof en 36 doelpunten tegen kreeg (min 12). In de strijd om de tweede periode staat Helmond Sport er uitstekend voor. Met nog één wedstrijd te spelen bezetten zij de eerste plek met twee punten voorsprong op VVV-Venlo en Jong Ajax. Almere City, MVV Maastricht en RKC Waalwijk volgen op drie punten. Toch zal het spannend worden vrijdag in De Vliert, want de laatste drie thuiswedstrijden leverden telkens een overwinning op voor FC Den Bosch. Sterker nog, van de laatste zes onderlinge duels won FC Den Bosch vijf keer en speelde het één keer gelijk. Afgelopen seizoen werd het 2-1 voor FC Den Bosch door treffers van Arda Havar en Paul Beekmans, inmiddels assistent-trainer van de Bossche club. De wedstrijd FC Den Bosch – Helmond Sport staat vrijdag onder leiding van scheidsrechter Dieperink. Zijn assistent-arbiters zijn Adriaans en Osseweijer. De vierde official is de heer Dröge.

2016-12-09 Wedstrijdposter DBOHEL JPG

Twee halen, één betalen en kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch grijpt de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen Helmond Sport (20.00 uur) traditiegetrouw aan om fans te bedanken voor hun trouwe steun. Buiten diverse activiteiten in en rond het stadion, leuke optredens in het Blue White Home en een blauwwitte verrassing voor iedere bezoeker heeft de club een aantrekkelijke ticketingactie opgesteld. Koop twee kaarten voor FC Den Bosch – Helmond Sport, betaal er slechts één. De kassa’s op het voorplein zijn vanaf 18.45 uur geopend, u heeft via deze actie al twee wedstrijdkaarten vanaf slechts € 12,50! Daarnaast is ook de seizoenactie, waarbij kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang hebben, gewoon geldig. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop. Op naar een gezellige voetbalavond in Timmermans Infra Stadion De Vliert!

Heya Den Bosch!

Door: Jeroen ten Brincke en Frank Spijkers Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.