Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft kalenderjaar 2016 afgesloten met een klinkende overwinning. In Sittard werd Fortuna met prima voetbal met maar liefst 0-4 verslagen. De ploeg van trainer/coach Wiljan Vloet is de derde periode hierdoor uitstekend gestart en staat voorlopig eerste in de periodestand. Supporters, bedankt voor jullie steun uit en thuis tijdens dit voetbaljaar, op naar een fantastisch en succesvol 2017!

FC Den Bosch startte het duel met enkele wijzigingen in de basisopstelling. Stefano Beltrame speelde in de punt van de aanval en Vykintas Slivka bezette de rechterflank. Arda Havar was ziek en Jort van der Sande begon op de bank. Damiano Schet mocht eveneens vanaf de aftrap beginnen en Alessio Carlone was opnieuw aangehaakt bij de selectie als wisselspeler. FC Den Bosch begon fel aan het duel en opende na drie minuten de score. Captain Niek Vossebelt schoot de bal van buiten de zestien knap in de linkeronderhoek.

IMG_2799

Fortuna Sittard nam het heft na de openingstreffer even in handen, zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Buiten een schot en een corner hoefde doelman Heemskerk niet handelend op te treden. Op een zeer slecht (en met name zandig) veld was het lastig voetballen voor beide teams, omdat de bal continu stropte. FC Den Bosch wist het beste met de omstandigheden om te gaan en kwam in de 28e minuut op een 0-2 voorsprong. De prima spelende Juventus-huurling Stefano Beltrame brak door over de rechterflank, omspeelde zijn tegenstander en legde terug op Schet die vanaf de penaltystip droog binnenschoot. De Bossche dadendrang hield aan en FC Den Bosch ging met goed voetbal op zoek naar een nieuwe treffer. De man in vorm Jordy van der Winden stoomde op vanaf de linkerflank en gaf strak voor. Zijn voorzet werd in de Limburgse doelmond onfortuinlijk binnengelopen door Fortuna-verdediger Dautovic en een 0-3 stand stond op de scoreborden.

IMG_2798

Diezelfde Van der Winden maakte er voor rust zelfs nog 0-4 van. Azizov legde de bal op hem breed en de mee opgekomen vleugelverdediger schoot de bal voor zijn man snoeihard tegen de touwen. Ongekende weelde voor de Bossche selectie die ook na rust de touwtjes strak in handen hield. Met name Beltrame, Brouwers en Azizov wisten elkaar bij vlagen eenvoudig te vinden via mooie combinaties. Er werd met lef en vertrouwen gevoetbald vanavond. De Bossche spelers kwamen echter niet meer tot scoren, ondanks enkele doelpogingen. Ook Dalian Maatsen trof geen doel. Zijn vrije trap ging via een Fortuna-rug nipt over het doel.

IMG_2786

Met nog circa een kwartier op de klok kwam Alessio Carlone binnen de lijnen na circa vijf maanden blessureleed. De beweeglijke aanvaller kwam achter de spitsen enkele keren goed door en liet zien van waarde te kunnen zijn als hij fit is. Ook jeugdspeler Mats Deijl kreeg nog enkele speelminuten van trainer/coach Wiljan Vloet en zo zagen de ruim 60 aanwezige supporters opnieuw een exponent van de jeugdopleiding binnen de lijnen. Gescoord werd er niet meer, FC Den Bosch boekte een even zo knappe als welkome 0-4 overwinning, waarmee de derde periode uitstekend werd gestart!

IMG_2785

Supporters, bedankt voor jullie steun vanavond en tijdens kalenderjaar 2016. Samen blijven we bouwen aan een stevig voetbalfundament, met hierbij een belangrijke rol weggelegd voor de eigen jeugdopleiding.

Alvast prettige feestdagen toegewenst; tot ziens in Timmermans Infra Stadion De Vliert in het nieuwe jaar!

Heya Den Bosch!

Fotografie: Pro Shots

 • 0153045607590
 • (3) Goal

  Niek Vossebelt

 • (21) Gele kaart

  Adrian Purzycki

 • (27) Goal

  Damiano Schet

 • (30) Gele kaart

  Junior Torunarigha

 • (34) Eigen goal

  Emir Dautovic

 • (38) Goal

  Jordy van der Winden

 • (46) Wissel

  Emir Dautovic - Christopher Braun

 • (65) Gele kaart

  Bart Biemans

 • (68) Wissel

  Jordie Briels

 • (71) Wissel

  Niek Vossebelt - Alessio Carlone

 • (81) Wissel

  Luuk Brouwers - Mats Deijl

 • (91) Wissel

  Stefano Beltrame - Jort van der Sande

Statistieken

Corners

4

7

Balbezit

46%

54%

Overtredingen

18

11

Schoten naast

1

3

Buitenspel

4

0

Schoten op doel

11

6

Toeschouwers

 

1,120

Scheidsrechter

Mulder

Opstelling

Opstelling Fortuna Sittard

Paul van der Helm K
Ferry de Regt CV
Jordie Briels RV
Stefan Askovski CV
Emir Dautovic CV
Perr Schuurs CV
Adrian Purzycki CM
Roald van Hout CA
Abdelaziz Khalouta LA
Luc Mares CA
Junior Torunarigha CA

Wisselspelers

Leon ter Wielen K
Job van de Walle K
Demen Roumen CV
Christopher Braun CV
Dries Saddiki CM
Souhail Belkassem CM
Kamen Hadzhiev CM
Okan Kurt CM
Frank Wiafe CA
Djibril Dianessy CA

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Bart Biemans CV
Dalian Maatsen CV
Jordy van der Winden LV
Ben Santermans CV
Luuk Brouwers CM
Niek Vossebelt CM
Zija Azizov CM
Vykintas Slivka CM
Stefano Beltrame CM
Damiano Schet RA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Ralph Vos K
Jonas Heymans LV
Mats Deijl CM
Jort van der Sande CA
Don Bolsius CA
Alessio Carlone LA

Kaartverkoop

Op vrijdag 16 december aanstaande, aanvang 20.00 uur, speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Het is voor de ploeg van trainer/coach Wiljan Vloet de laatste wedstrijd voor de winterstop van seizoen 2016-2017.

Voor supporters van FC Den Bosch geldt een autocombiregeling. Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kunt u tot en met dinsdag 13 december een omwisselbiljet kopen via de Online Ticketshop. De prijs bedraagt € 7,50 (exclusief € 0,75 verzendkosten). U kunt uw omwisselbiljet tot en met donderdag 15 december ook kopen via de administratie van FC Den Bosch tijdens kantooruren.

Op de wedstrijddag vindt het omwisselen vanaf 18.00 uur plaats bij Timmermans Infra Stadion De Vliert. Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Heya Den Bosch!

Juichfoto2

Fotografie: Henk van Esch

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.