Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen SC Telstar, in Timmermans Infra Stadion De Vliert. Trainer/coach Wiljan Vloet moest noodgedwongen puzzelen met zijn opstelling als gevolg van de vele blessures in zijn selectie. Damiano Schet en Dalian Maatsen vervingen Romero Regales en Ben Sentermans en Jordy van der Winden kreeg op de linksbackpositie de voorkeur boven Jonas Heymans in de basisopstelling.

FC Den Bosch kwam goed uit de startblokken en liet haar aanvallende intenties direct zien. De Bossche ploeg speelde nadrukkelijk naar voren, had veel tweede ballen en was fel in de duels. Het resulteerde in diverse kleine kansen, alhoewel de spelers vaak onrustig waren in de eindpass. Schoten van Schet, Beltrame, Robinson en Havar troffen geen doel. Serrarens nam het doel van Heemskerk namens SC Telstar onder vuur, maar FC Den Bosch creëerde veruit de meeste mogelijkheden. Een inzet van Robinson werd van de doellijn gehaald en kort voor het rustsignaal kreeg Vykintas Slivka nog een grote kans om de score te openen, maar hij raakte de bal met links verkeerd, waardoor zijn poging over het vijandelijke doel verdween.

FCDB - TELSTAR 2016 (3)

In de tweede helft opnieuw een fel FC Den Bosch. Het voetbal was niet altijd best, maar er werd fel gestreden voor de drie punten. Havar was met twee schoten gevaarlijk en ook pogingen van Robinson werden prima gered door doelman Boy de Jong. Jeremy Fernandes kopte nog op de lat, maar de bal wilde er niet in voor de Bossche ploeg. In de omschakeling moest Bart Biemans nog twee keer handelend optreden op schoten van Philips en Ajnane. Hij werd uiteindelijk uitgeroepen tot 'man of the match'. FC Den Bosch was vanavond de bovenliggende partij, maar kon uiteindelijk niet de drie gewenste punten bijschrijven.

FC Den Bosch bedankt haar bezoekers voor hun komst en wenst haar gasten een goede reis terug. Over veertien dagen staat er voor FC Den Bosch opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. SC Cambuur is die avond (vrijdag 14 oktober) de tegenstander in Timmermans Infra Stadion De Vliert. Volgend weekend staat er een interlandweekend op het programma en zijn de ploegen in de Eredivisie en Eerste Divisie vrij.

FCDB-TS (13)

Den Bosch - Telstar

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

 • 0153045607590
 • (38) Gele kaart

  Arda Havar

 • (58) Gele kaart

  Niek Vossebelt

 • (60) Wissel

  Orhan Dzepar - Guyon Philips

 • (60) Wissel

  Fabian Serrarens - Liban Abdulahi

 • (71) Wissel

  Damiano Schet - Jort van der Sande

 • (71) Wissel

  Jordy van der Winden - Jonas Heymans

 • (75) Gele kaart

  Ossama Zamouri

 • (78) Wissel

  Crescendo van Berkel - Donny van Iperen

 • (85) Gele kaart

  Donny van Iperen

 • (90) Gele kaart

  Jeremy Fernandes

Statistieken

Corners

2

4

Balbezit

50%

50%

Overtredingen

17

13

Schoten naast

9

2

Buitenspel

3

7

Schoten op doel

6

2

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

F. van Herk

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Bart Biemans CV
Dalian Maatsen CV
Jordy van der Winden LV
Jeremy Fernandes RV
Niek Vossebelt CM
Vykintas Slivka CM
Stefano Beltrame CM
Arda Havar RA
Damiano Schet RA
Brandon Robinson LA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Ralph Vos K
Sam Kersten CV
Daan Disveld RV
Jonas Heymans LV
Jort van der Sande CA
Don Bolsius CA
Oussama Bouyaghlafen LA

Opstelling SC Telstar

Boy de Jong K
Crescendo van Berkel CV
Bryan Ottenhoff CV
Jordy Tutuarima CV
Benjamin van den Broek CM
Mohammed Ajnane CM
Stefano Lilipaly CM
Orhan Dzepar CM
Naoyuki Yamazaki CM
Fabian Serrarens RA
Ossama Zamouri CA

Wisselspelers

Blake Horton K
Toine van Huizen CV
Thomas van den Houten CV
Donny van Iperen CV
Edo Knol CM
Liban Abdulahi CM
Guyon Philips CA
Joël Donald LA

Kaartverkoop

FC Den Bosch speelt op vrijdag 30 september aanstaande de thuiswedstrijd tegen SC Telstar. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Timmermans Infra Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een gezellig, sfeervol en veilig Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club besloten om kinderen tot en met twaalf jaar ook gratis toegang te verschaffen bij thuiswedstrijden van FC Den Bosch in de competitie tijdens het seizoen 2016-2017. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door diverse sponsors die het toejuichen dat de club inzet op de komst van meer kinderen en gezinnen naar De Vliert.

Hoe werkt de actie? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op vrijdag 30 september naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Kinderen gratis JPG

Ouders en familieleden Voor ouders en familieleden die willen meekomen zijn de kassa's op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur en kan op basis van een geldig legitimatiebewijs een toegangskaart worden aangeschaft. Het is ook mogelijk om toegangskaarten tot een dag voor de wedstrijd te kopen via onze Online Ticketshop. Er geldt een vrije verkoopregeling, u heeft geen club- of seizoenkaart nodig om kaarten te bestellen. De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel) en voor de M-side (lange zijde). Voor de eretribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 22,50. U kunt tijdens kantooruren ook bij de administratie van de club terecht voor uw wedstrijdkaarten.

Timmermans Infra Stadion De Vliert2

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m G)  Gratis toegang  € 15,-  € 22,50
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 M-side (M1 t/m M7)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (G)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Koop nu je seizoenkaart en mis niets Het is nog altijd mogelijk om een seizoenkaart te bestellen voor de thuiswedstrijden van FC Den Bosch. Seizoenkaarthouders hebben hun kaart al na twaalf wedstrijden terugverdiend. Als je een seizoenkaart koopt op de noord- of zuidtribune betaal je als volwassene € 140,-. Op de M-side betaal je € 150,- als volwassene, waarbij je als je op M5, M6 of M7 zit het initiatief van het supporterscollectief ondersteunt. In dat geval gaat de helft van de inkomsten terug naar het collectief, wat ten goede komt aan verbetering van voorzieningen en sfeeracties. Een volwassenseizoenkaart op de hoofdtribune kost € 295,-. Seizoenkaarthouders ontvangen dit seizoen als blijk van waardering voor hun support gratis een 'HeyaDenBosch-sjaal'! Zorg dat je erbij bent en bestel je seizoenkaart via www.fcdenbosch.nl/seizoenkaart!

Tot ziens in Timmermans Infra Stadion De Vliert, Heya Den Bosch!

Voorbeschouwing

FC Den Bosch heet u van harte welkom bij de vierde thuiswedstrijd van dit seizoen. In deze voorbeschouwing kijkt Jeremy Fernandes terug op de onlangs gespeelde wedstrijden en blikt hij vooruit naar het duel van vrijdag tegen SC Telstar. "We zullen vertrouwen moeten houden in elkaar!"

De resultaten zijn zeker niet zoals hij had gehoopt maar Jeremy Fernandes blijft desondanks positief over het verloop van het seizoen van FC Den Bosch: “We zitten momenteel in een moeilijke fase maar als wij met zijn allen hard blijven werken, dan weet ik zeker dat we het tij kunnen keren. Ik ben nog jong en wil graag zoveel mogelijk spelen. De trainer laat mij momenteel als rechtsback spelen en alhoewel ik liever centraal achterin speel ben ik blij dat ik deze kans krijg en zal ik er alles aan doen om deze rol zo goed mogelijk te vervullen. Natuurlijk is het voor mij als verdediger niet prettig dat wij als team momenteel zoveel tegentreffers krijgen. Maar voetbal is nu eenmaal een teamsport en verdedigen begint al voorin net zoals de aanval achterin begint. We zullen vertrouwen moeten houden in elkaar en hard moeten blijven werken, zodat we samen voor de ommekeer kunnen zorgen.”

2016 / 2017

“Tegen FC Oss begonnen wij niet goed aan de wedstrijd en gingen wij met een 0-1 achterstand pauzeren. Na rust speelden wij feller en konden wij meer druk uitoefenen op de tegenstander. Hierdoor wisten wij de wedstrijd uiteindelijk met 2-1 in ons voordeel te beslissen. Uit tegen Almere City ging het duel aanvankelijk gelijk op. Na de pauze krijgen wij in een kwartier tijd echter drie goals tegen waardoor wij uiteindelijk terecht met 4-1 verloren. De uitwedstrijd tegen FC Emmen voelde als een groot drama voor ons. Wij verloren niet alleen vrij kansloos met 3-0 maar zagen daarbij ook nog eens drie basisspelers met blessures uitvallen.”

FCDB-OSS (7)

Jeremy Fernandes weet dat zijn ploeg tegen SC Telstar een nieuwe kans krijgt om zich te bewijzen voor eigen publiek en kijkt daar al naar uit: “Telstar is goed begonnen aan het seizoen en zal vol vertrouwen naar Den Bosch afreizen. Telstar heeft een goede ploeg, maar wij gaan er alles aan doen om de drie punten hier te houden, met de steun van ons publiek. Ik hoop dat wij achterin die belangrijke nul kunnen houden en daarbij ook nog eens zelf weten te scoren. Een overwinning  kunnen wij namelijk zeer goed gebruiken in deze fase, we gaan er vol voor!”

Profiel tegenstander SC Telstar Kan SC Telstar dit seizoen eindelijk weer eens eindigen in het linker rijtje? Dat zal moeten, want de ambitie van de clubleiding is om de Jupiler Play-Offs te halen. De start van het seizoen was in ieder geval hoopgevend.

De laatste keer dat de club uit Velsen-Zuid een redelijke eindklassering kende was in 2007, toen de tiende plek werd behaald. Daarna volgden negen seizoenen waarin de Witte Leeuwen nooit hoger eindigden dan de twaalfde plek. Die twaalfde plek werd vorig seizoen behaald en bij de club wordt nu verwacht dat dit resultaat verbeterd gaat worden. Op dit moment loopt SC Telstar wat dat betreft helemaal op schema. De ploeg van trainer Michel Vonk staat op een keurige achtste plaats. Dat komt vooral door een reeks van vier overwinningen op rij. Helmond Sport, FC Oss, De Graafschap en Achilles’29 werden achtereenvolgens verslagen en dat tikt natuurlijk lekker aan. De zegereeks werd vorige week pas doorbroken, toen Telstar op eigen veld hard met 1-4 onderuit ging tegen FC Eindhoven. Tussendoor bekerde de ploeg nog verder via een overwinning op JVC Cuijk (1-3).

Den Bosch - Oss

Michel Vonk zit dit seizoen wat ruimer in zijn spelers dan de afgelopen jaren en heeft een groot deel van de selectie kunnen behouden. Eén speler zullen ze in Velsen in ieder geval dit seizoen missen, te weten topscorer Tarik Tissoudali. Hij scoorde afgelopen jaar 19 keer en kwam daardoor in beeld bij een flink aantal clubs. Hij koos uiteindelijk voor de Franse Ligue 2 club Le Havre.

Een echte opvolger voor hem is er eigenlijk niet gekomen. De productie van Telstar wordt nu wat gelijkmatiger verdeeld over een aantal spelers, zoals de nieuwelingen Guyon Philips (Volendam), en Oussama Zamouri (Utrecht). Komend vanaf het middenveld wist Stefano Lilipaly ook al twee keer te scoren. Op dat middenveld is dit seizoen ook een belangrijke rol weggelegd voor een oude bekende. Benjamin van den Broek is na vier jaar FC Den Bosch en twee buitenlandse uitstapjes terug op de Nederlandse velden en mag bij Telstar mede de lijnen uitzetten op het veld.

Statistieken Vorig seizoen verloor FC Den Bosch de uitwedstrijd bij SC Telstar met 1-0. Thuis nam de Bossche ploeg sportieve revanche door met 5-0 te winnen. Maarten Boddaert scoorde destijds een van die vijf treffers uit een schitterende omhaal. De overige doelpuntenmakers waren destijds Khalouta, Vossebelt, Slivka en Zeldenrust. In totaal speelden beide ploegen 58 keer tegen elkaar in De Vliert. 14 keer wonnen de bezoekers, 11 keer werd het een gelijkspel en 33 keer ging de thuisploeg er met de punten van door. Bij SC Telstar hebben Mohammed Ajnane, Stefano Lilipaly en Oussama Zamouri ieder twee keer gescoord. Aan Bossche zijde zijn de topscorers Romero Regales (5 treffers), gevolgd door verdediger Ben Santermans (2 treffers). Beide heren komen morgenavond wegens blessures overigens niet in actie.

Kaartverkoop Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang bij dit duel. Ouders kunnen al een wedstrijdkaart aanschaffen vanaf € 12.50 via de kassa’s op het voorplein. Klik hier voor meer informatie.

Door: Niels de Baar en Frank Spijkers

Fotografie: Pro Shots en Henk van Esch

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.