Nabeschouwing

FC Den Bosch pakte vrijdagavond de draad weer op in de competitie. In Timmermans Infra Stadion De Vliert kwam Jong PSV op bezoek. De wedstrijd dreigde na een pittige sneeuwbui aan het begin van de avond alsnog te worden afgelast, maar met een halfuur vertraging werd er toch afgetrapt. De bloedeloze wedstrijd eindigde uiteindelijk zonder winnaar, het bleef 0-0.

Na tot twee keer toe met man en macht te hebben gewerkt aan het sneeuwvrij maken van de grasmat, keurde scheidsrechter Rob Dieperink het veld omstreeks 19.30 uur goed. Met enige vertraging trapte FC Den Bosch om 20.30 uur af voor de eerste negentig minuten competitievoetbal van 2017. FC Den Bosch startte in nagenoeg dezelfde opstelling als tijdens de laatste wedstrijd van 2016 uit bij Fortuna Sittard. Vykintas Slivka startte vanaf rechts in de aanval en Stefano Beltrame bezette de spitspositie. Alleen centrumverdediger Bart Biemans ontbrak als gevolg van een lichte blessure, zijn plek werd ingenomen door landgenoot Ben Santermans. Na een 6-1 oefenoverwinning eerder die week tegen Roda Boys, ging FC Den Bosch wederom op jacht naar een goed resultaat.

Een wat afwachtend begin van beide ploegen resulteerde in weinig spektakel voor de circa 3.000 aanwezige toeschouwers in het eerste kwartier. FC Den Bosch leek vooral niet opnieuw in het mes te willen lopen; eerder dit seizoen stond de Bossche ploeg al na een half uur spelen in Eindhoven met 4-0 achter. In de achttiende minuut legde Jong PSV aan voor het eerste gevaarlijke schot op doel. Na wat hele kleine speldenprikken over en weer trok de Eindhovense ploeg het initiatief langzaam naar zich toe. Zo nu en dan combineerde FC Den Bosch zich nog in de richting van de goal van de Eindhovenaren, maar gevaarlijk werd de Bossche hoofdmacht tijdens het eerste bedrijf zelden. FC Den Bosch kwam niet veel verder dan een schot van Niek Vossebelt uit de tweede lijn.

Den Bosch - Jong PSV

Het initiatief dat Jong PSV in de eerste helft naar zich toe trok, zette zij door in de tweede helft. Direct na rust kwam FC Den Bosch goed weg. Een schot op de lat bleef gevaarlijk hangen in de zestien. Tot twee maal toe moest de bal – vanwege het weer oranje gekleurd – van de lijn worden gehaald.

Jong PSV bleef de gevaarlijkste ploeg, FC Den Bosch liet hen het spel maken. Een vrije trap scheerde gevaarlijk voorlangs bij FC Den Bosch-goalie Heemskerk. De Eindhovenaren bleven aandringen, maar tot een goal kwam het niet. Aan de andere kant kwam invaller Mario Bilate nog een paar keer gevaarlijk voor het doel. Een van Bilate’s uitbraken ging gepaard met een ongelukkige aanraking met keeper Luuk Koopmans. De sluitpost van Jong PSV moest het veld per brancard verlaten. Reservekeeper Yanick van Osch nam Koopmans’ plaats in onder de lat.

In de laatste tien minuten werden beide ploegen nog enkele keren gevaarlijk. Jong PSV testte met een schot van ruim 25 meter Kees Heemskerk, maar die werkte de bal stijlvol weg uit de kruising. Ook de Bossche ploeg deed nog van zich spreken. In extremis speelde invaller Alessio Carlone Vykintas Slivka nog vrij voor de goal, maar de van Juventus gehuurde middenvelder wipte de bal naast de goal. De scherpte leek in de eindfase te ontbreken vandaag aan Bossche zijde, beide ploegen starten de tweede competitiehelft dan ook met één punt.

Volgende week wacht De Graafschap FC Den Bosch op in De Vijverberg. Een nieuwe kans voor de Bosschenaren om drie punten bij te schrijven. Voor supporters die het duel willen bezoeken geldt een autocombiregeling.

Tot slot wil FC Den Bosch graag nogmaals alle vrijwilligers bedanken die zich vandaag tot twee keer toe hebben ingezet om het veld sneeuwvrij en bespeelbaar te krijgen. Hulde!

Heya Den Bosch!

Fotografie Pro Shots

 • 0153045607590
 • (59) Wissel

  Damiano Schet - Mario Bilate

 • (72) Wissel

  Zija Azizov - Alessio Carlone

 • (72) Wissel

  Zija Azizov - Alessio Carlone

 • (74) Wissel

  Philippe Rommens - Justin Lonwijk

 • (77) Wissel

  Luuk Koopmans - Yanick van Osch

 • (87) Wissel

  Stefano Beltrame - Jort van der Sande

Statistieken

Corners

1

6

Balbezit

31%

69%

Overtredingen

8

5

Schoten naast

2

5

Buitenspel

0

4

Schoten op doel

2

5

Toeschouwers

 

2,987

Scheidsrechter

Dieperink

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Dalian Maatsen CV
Jordy van der Winden LV
Ben Santermans CV
Luuk Brouwers CM
Niek Vossebelt CM
Zija Azizov CM
Vykintas Slivka CM
Stefano Beltrame CM
Damiano Schet RA

Wisselspelers

Jelle de Louw
Nick Leijten K
Ralph Vos K
Jeremy Fernandes RV
Jonas Heymans LV
Mats Deijl CM
Jort van der Sande CA
Mario Bilate CA
Alessio Carlone LA

Opstelling Jong PSV

Luuk Koopmans
Suently Alberto CV
Damian van Bruggen CV
Bram van Vlerken CV
Jurich Carolina RV
Kenneth Paal LM
Pablo Rosario RM
Philippe Rommens CM
Dante Rigo CM
Matthias Verreth CA
Joël Piroe CA

Wisselspelers

Yanick van Osch K
Gökhan Kardes CV
Thomas Jok Deng CV
Dirk Abels RV
Armando Obispo CV
Justin Lonwijk CV
Laros Duarte CM
Leandro Fernandes CM
Lennerd Daneels CM
Sven Blummel LA

Kaartverkoop

FC Den Bosch hervat het seizoen 2016-2017 op vrijdag 13 januari aanstaande, met de thuiswedstrijd tegen Jong PSV. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Timmermans Infra Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een gezellig, sfeervol en veilig Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club besloten om kinderen tot en met twaalf jaar ook gratis toegang te verschaffen bij thuiswedstrijden van FC Den Bosch in de competitie tijdens het seizoen 2016-2017. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door diverse sponsors die het toejuichen dat de club inzet op de komst van meer kinderen en gezinnen naar De Vliert.

Hoe werkt de actie? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op vrijdag 13 januari naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

FC Den Bosch - Jong PSV

Ouders en familieleden Voor ouders en familieleden die willen meekomen zijn de kassa's op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur. Het is ook mogelijk om toegangskaarten tot een dag voor de wedstrijd te kopen via onze Online Ticketshop. Er geldt een vrije verkoopregeling, je hebt geen club- of seizoenkaart nodig om kaarten te bestellen. De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel) en voor de M-side (lange zijde). Voor de eretribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 22,50. Supporters kunnen tijdens kantooruren ook bij de administratie van de club terecht voor hun wedstrijdkaarten.

Halve seizoenkaart Het is winterstop; traditioneel het moment waarop we onze jaarlijkse halve seizoenkaartverkoop starten. Je hebt als volwassene al vanaf slechts € 70,00 een vaste plek in het stadion (besparing van € 55,00 ten opzichte van de losse kaartverkoop). Zorg dat je erbij bent en steun FC Den Bosch als twaalfde man tijdens de resterende tien thuiswedstrijden van het seizoen! Tijdens de tweede seizoenhelft hebben we nog vele leuke thuiswedstrijden op het programma staan, waaronder de Brabantse derby’s tegen NAC Breda en RKC Waalwijk én de thuiswedstrijden tegen VVV-Venlo en MVV Maastricht. Bestel hier jouw halve seizoenkaart!

Timmermans Infra Stadion De Vliert2

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m G)  Gratis toegang  € 15,-  € 22,50
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 M-side (M1 t/m M7)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (G)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Tot ziens in Timmermans Infra Stadion De Vliert, Heya Den Bosch!

Voorbeschouwing

FC Den Bosch heet u van harte welkom bij de eerste thuiswedstrijd van kalenderjaar 2017. In deze voorbeschouwing kijkt trainer/coach Wiljan Vloet terug op de eerste seizoenhelft en blikt hij vooruit naar het duel tegen Jong PSV.

Doordat FC Den Bosch kalenderjaar 2016 afsloot met een spectaculaire 0-4 uitoverwinning bij Fortuna Sittard kwam de winterstop, wat trainer/coach Wiljan Vloet betreft, misschien wel net op het verkeerde moment: “Het was voor mij al langere tijd duidelijk dat FC Den Bosch voetballend veel progressie heeft gemaakt. Verdedigend staat het bij ons een stuk beter, maar ook het door ons vertoonde voetbal maakt de laatste tijd een goede ontwikkeling door. Het spelbeeld tegen Helmond Sport (1-1) en de ruime, maar dikverdiende 0-4 overwinning op Fortuna Sittard, toonden dat eens te meer aan. Door de winterstop is deze positieve ontwikkeling echter even tot stilstand gekomen. Gelukkig is onze ziekenboeg in deze periode flink uitgedund, al hebben de spelers door de plotseling ingezette winter nauwelijks wedstrijdritme kunnen opdoen. Het is prettig dat we dinsdag in eigen huis nog een oefenwedstrijd tegen Roda Boys hebben kunnen spelen (6-1). Als ik terugkijk op onze eerste seizoenhelft doe ik dat met gemengde gevoelens. De resultaten zijn niet goed genoeg geweest, maar ook het door ons vertoonde spel, zeker op eigen veld, had tijdens de eerste maanden veel beter gekund. Gelukkig is er de laatste tijd dus wel een duidelijke positieve ontwikkeling zichtbaar in zowel ons spel als in de resultaten. Dat geeft mij vertrouwen voor de toekomst!”

Copyright-ProShots-1468685

Copyright-ProShots-1468637

In Jong PSV treft FC Den Bosch een ploeg die tot nu toe bijzonder goed presteert. Het is echter ook een tegenstander die vanwege de steeds veranderende samenstelling lastig te peilen is. Voor Wiljan Vloet is het dus een extra uitdaging om zich voor te bereiden op het duel met de ploeg uit de lichtstad: “Tegen Jong PSV is het, net zoals met alle andere beloftenteams uit de Jupiler League, steeds maar weer afwachten tegen wie je nu daadwerkelijk moet aantreden. Vanwege deze onzekerheid is het voor ons nu nog meer dan anders van belang om van onze eigen kracht uit te gaan. We zullen moeten proberen om de wedstrijd naar onze hand te zetten. Als wij de ontwikkeling van voor de winterstop kunnen voortzetten, dan heb ik goede hoop op een succesvol resultaat. Niet alleen voor het duel tegen Jong PSV, maar ook voor het verdere verloop van deze competitie.”

Profiel tegenstander Jong PSV De winterstop zit er op. FC Den Bosch hervat de competitie met de thuiswedstrijd tegen Jong PSV. En als dat net zo’n spektakelstuk wordt als de heenmatch, dan staat de toeschouwers nog heel wat te wachten.

De openingswedstrijd van het seizoen was er een waar waarschijnlijk nog lange tijd over gesproken zal worden. FC Den Bosch stond bij de rust in Eindhoven met 4-1 achter en moest toen nog een tweede helft spelen met slechts tien man. De Bossche ploeg toonde echter veerkracht en kwam wonder boven wonder nog terug tot 4-4, maar Jong PSV ging uiteindelijk toch nog met de zege aan de haal. Spits Sam Lammers scoorde maar liefst vier keer in deze wedstrijd.

Jong PSV - Den Bosch

Het was een voortvarende start voor de opleidingsploeg van PSV en het leidde enkele weken later tot de winst in de eerste periode. In het vervolg van de competitie werden de prestaties wisselvalliger waardoor de ploeg wat terrein moest prijsgeven. Maar de huidige vijfde plek op de ranglijst zal in Eindhoven toch vooral met tevredenheid worden bekeken.

Zo veel mogelijk spelers uit de eigen opleiding laten doorstromen naar het eerste elftal, dat is bij PSV het devies. Over een paar jaar zou zelfs de helft van de eerste selectie uit ‘eigen kweek’ moeten bestaan. Jong PSV speelt in het bereiken van dat doel een uitermate belangrijke rol. De talenten worden in de Jupiler League iedere week namelijk voluit getest en daar leren zij uiteraard veel van. Daar komt bij dat spelers van Jong PSV al regelmatig in de selectie van het eerste worden opgenomen om aan het hoogste niveau te kunnen ruiken. En de spelers die bij het eerste moeten terugkeren van blessures kunnen juist bij Jong PSV weer ritme opdoen. Een wisselwerking die steeds beter lijkt te werken.

Trainer Pascal Jansen is dus aan een goed seizoen bezig met Jong PSV, maar het zal ook zijn laatste seizoen worden. In de winterstop werd duidelijk dat Jansen vanaf 1 juli het nieuwe hoofd jeugdopleiding wordt bij PSV. Doel is om die opleiding nog verder te professionaliseren, zo gaf hij aan op de website van de club.

Jong PSV - Den Bosch

Statistieken en feiten FC Den Bosch en Jong PSV stonden tot op heden in competitieverband zeven keer tegenover elkaar. Twee keer wist FC Den Bosch te winnen, twee keer werd het een gelijkspel en drie keer trokken de bezoekers van vrijdagavond de overwinning over de streep. Jong PSV bezet momenteel de vijfde plek op de ranglijst, met 32 punten uit 19 duels (negen keer winst, vijf keer gelijkspel, vijf keer verlies). FC Den Bosch staat op de dertiende plaats, met 25 punten uit 19 duels (zeven keer winst, vier keer gelijkspel, acht keer verlies). Qua doelsaldo scoort Jong PSV aanzienlijk beter met 30 treffers voor en 19 tegen (+11). FC Den Bosch trof 29 keer doel trof en kreeg 37 doelpunten tegen (-8). In de strijd om de derde periode staat FC Den Bosch er na één duel als koploper uitstekend voor, voor wat het waard is. Jong PSV speelde met 0-0 gelijk tegen MVV Maastricht en staat vooralsnog 11e. Het treffen eerder dit seizoen in Eindhoven ging zoals gezegd met 5-4 verloren voor de Bossche ploeg. Sam Lammers scoorde destijds vier keer en lijkt met een totaal van tien treffers de man om in de gaten te houden. Bij FC Den Bosch is topscorer Regales nog altijd afwezig (5 goals). Bekijk hier de totale blessure-update. De wedstrijd FC Den Bosch – Jong PSV staat onder leiding van scheidsrechter Dieperink, die ook het laatste thuisduel voor de winterstop floot tegen Helmond Sport. Zijn assistent-arbiters zijn Adriaans en Beijer. De vierde official is de heer Gansner.

Door: Niels de Baar en Frank Spijkers

Fotografie: Pro Shots

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.